ASUS - Disney Netbook

23. 6. 2009 12:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítač určený dětem - Disney Netbook od ASUSu

ASUS - Disney Netbook

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost ASUS představila nový Disney Netbook, který byl vyvinut s ohledem na potřeby dětí a rodičů. Obsahuje více než 40 možností rodičovské kontroly, 8,9" LCD displej, bezdrátové Wi-Fi připojení, Windows XP Home a speciálně pro děti navržený software s Disney postavičkami a ikonami v úžasném grafickém prostředí. Netbook bude dostupný ve dvou barevných provedeních.

Disney Netbook od společnosti ASUS v provedení Princess Pink Disney Netbook od společnosti ASUS v provedení Magic Blue

Internetové prohlížeče a e-mailový klient mají speciální filtry, aby bylo možné zajistit, že se děti dostanou pouze k bezpečnému obsahu. Navíc mohou rodiče jednoduše určit, s kým si děti budou moci vyměňovat e-maily. Lišta pomůcek (gadget tray) Magic Desktop je šikovně navržené 2D menu, ve kterém se zobrazují různé Disney funkce, např. e-mail, prohlížeč a možnosti nastavení rodičovské kontroly.

„Dnešní děti patří k digitální generaci,“ pronesl Chris Heatherly, vedoucí týmu Toymorrow a šéf oddělení hraček ve společnosti Disney Consumer Products. Rodičům nevadí přístup dětí na internet, avšak chtějí mít jistotu, že se nedostanou k nevhodnému obsahu.

Plocha, aplikace a hry s tématikou Disney
Oživující Disney grafika na krytu LCD, webová kamera ve tvaru Mickeyho nebo plocha s Disney tématikou* a speciálními Disney aplikacemi – to vše pomáhá netbooku Disney od společnosti ASUS přesně zachytit magickou přitažlivost světa Disney. Děti mohou změnit svoji plochu – vhodně pojmenovanou Magic Desktop – díky velké spoustě přizpůsobitelných témat, jež zahrnují milované postavy z dílen Disney a Pixar, např. Cars (Auta), Club Penguin , Disney Classic Characters, Disney Fairies, Disney Princess, Vintage Mickey Mouse, Toy Story (Příběh hraček) nebo WALL-E (VALL-I). Pro větší děti jsou připravena témata Hannah Montana a Jonas Brothers.

O další porci zábavy při vzdělávání se postarají aplikace Disney Mix* (hudba a organizace médií), Disney Pix* (úpravy a organizace fotografií) a Radio Disney*, vyvinuté společností Disney. Aplikace Disney Pix obsahuje zábavný software Disney Bobblehead, pomocí kterého děti mohou vkládat fotografie svých tváří na různá těla, umisťovat je do videí, pohlednic a tančit s nimi na nezvyklých tanečních scénách, tato aplikace je proto zárukou nikdy nekončící zábavy. Aplikace Radio Disney* streamuje v reálném čase hudbu a navíc, pokud chtějí, umožňuje dětem posílat žádosti o písničky. Disney Netbook od společnosti ASUS obsahuje i automobilovou hru, hru na procvičování paměti a obrázkové album.

Práce na počítači je zábava: Magic Desktop, aplikace a pomůcky – jako stvořené pro děti
Disney Netbook od společnosti ASUS je navržen tak, abyste jej mohli rozbalit a začít používat během několika minut. Obsahuje Magic Desktop, jednoduché uživatelské rozhraní navržené přímo pro děti. Navíc přidává velké ikony a názornou nápovědu, aby se dětem obsluha co nejvíce usnadnila. Zkrátka a dobře, Disney Netbook od společnosti ASUS usnadňuje vzdělávání i zábavu pomocí jednoduše dostupných aplikací včetně budíku, poznámkového bloku (který umisťuje poznámky na Magic Desktop) a kalkulačky.

Bezpečná práce s počítačem: odolné provedení a funkce zaměřené na ochranu dětí
Disney Netbook od společnosti ASUS je navržen tak, aby byl pro děti zcela bezpečný, a to jak po stránce mechanické odolnosti, tak po stránce zabezpečení obsahu. Netbook má vyztužené šasi a vydrží i velmi špatné zacházení. Odolná klávesnice chrání netbook před náhodným politím tekutinami a technologie ShockShield Data Protection dokáže zabránit ztrátě dat, když je netbook vystaven nárazům. Navíc má pevně zabudovanou polymerovou baterii, která je bezpečnější než obyčejná, protože ji dítě nemůže náhodně otevřít nebo vytáhnout a vystavit se tak nebezpečí úrazu elektrickým proudem.

Díky správě obsahu zajišťuje Disney Netbook od společnosti ASUS bezpečné počítačové prostředí pro děti prostřednictvím silné rodičovské kontroly. Ta rodičům umožňuje nastavit, které webové stránky jejich dítě může navštívit, s kým si může vyměňovat e-maily a které programy může používat. Tato přístupová práva se dají naplánovat podle kalendáře. Rodiče tak mají k dispozici jednoduchý automatizovaný prostředek pro povolení přístupu ke službám v dané dny a hodiny. Rodiče si také mohou nechat zobrazit informace o tom, kde se jejich dítko na internetu pohybovalo a kolik času tam strávilo. Přímo po vybalení umožňuje Disney Browser otevřít více než 40 předem schválených bezpečných stránek.

Cena a dostupnost
Disney Netbook od společnosti ASUS bude uveden na americký trh za doporučenou cenu 349 dolarů**. K dispozici bude se dvěma variantami krytu LCD displeje, Princess Pink s nádherným květinovým vzorem a Magic Blue s chytře zobrazenými řadami ikon Mickeyho. Mezi distributory patří ToysRUs, DisneyStore.com a Amazon.com. V ostatních zemích v Evropě a Asii bude ASUS Disney Netbook dostupný později. Chcete-li se dozvědět více informací o mezinárodních cenách a dostupnosti, navštivte stránky www.asus.com.

Technické parametry
Model: Disney Netbook od společnosti ASUS MK90H
Operační systém: Originální Windows® XP Home
Displej: WSVGA obrazovka 8,9" s LED podsvícením (1024\xD7600)
CPU: Intel® ATOM N270
WLAN: 802.11 b/g/n
Operační paměť: DDR2 SO-DIMM 1 GB
Úložiště: 160 GB HDD
Rozhraní: 1 x VGA port (15pinový D-sub na externí monitor)
3 x porty USB 2.0
1 x LAN RJ-45
2 x audio jack: sluchátka / mikrofon
Kamera: 0,3 Mpx
Čtečka karet: MMC a SD (SDHC podporovány)
Audio: Hi-definition audio CODEC
Zabudované stereofonní reproduktory
Analogový Mikrofon
Baterie: 4200mAh polymerová, 5 hod.***
Rozměry: 248mm (Š) \xD7 173mm (H) \xD7 28.7mm (V)
Hmotnost: 1,2 kg s baterií
Barevné provedení: Princess Pink, Magic Blue

Model: Disney Netbook od společnosti ASUS MK90 – exkluzivně na ToysRUs
Operační systém: Originální Windows® XP Home
Displej: WSVGA obrazovka 8,9" s LED podsvícením (1024\xD7600)
CPU: Intel® ATOM N270
WLAN: 802.11 b/g/n
Operační paměť: DDR2 SO-DIMM 1 GB
Úložiště: 16 GB SSD
Rozhraní: 1 x VGA port (15pinový D-sub na externí monitor)
3 x porty USB 2.0
1 x LAN RJ-45
2 x audio jack: sluchátka / mikrofon
Kamera: 0,3 Mpx
Čtečka karet: MMC a SD (SDHC podporovány)
Audio: Hi-definition audio CODEC
Zabudované stereofonní reproduktory
Analogový Mikrofon
Baterie: 4200mAh polymerová, 5 hod.***
Rozměry: 248mm (Š) \xD7 173mm (H) \xD7 28.7mm (V)
Hmotnost: 1 kg s baterií
Barevné provedení: Princess Pink, Magic Blue

* Dostupné pouze na modelech s anglickým operačním systémem.
** Cena se může lišit v závislosti na zemi a technických parametrech.
*** V závislosti na konfiguraci a způsobu použití.
Poznámka: Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny. Chcete-li se dozvědět více informací, navštivte prosím stránky www.asus.com.

Tiskové zprávy

Diskuse