Digitální fotoaparáty BenQ řady E

25. 6. 2009 20:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Překvapte své známé stylovým přístrojem s mnoha atraktivními funkcemi jako je například Love Portrait nebo M-Burst

Digitální fotoaparáty BenQ řady E

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost BenQ představuje dvojici nových digitálních fotoaparátů – jedná se o model E1020 s rozlišením 10 megapixelů a 12-megapixelový E1220. Oba fotoaparáty jsou zaměřeny na uživatele, kteří pořizují snímky především pro zábavu a chtějí využívat celou řadu inteligentních funkcí, jež by jim tuto činnost dále zpříjemnily. K dispozici je zde například detekce úsměvu, automatické vyhledávání tváří a celá řada snímacích režimů pro usnadnění práce s fotoaparátem.

E1220 – Elegantní design pro vášnivé fotografy
E1220 přináší uživateli 3x optický zoom, vysoké rozlišení 12 megapixelů a velký 3” displej s úhlopříčkou 7.6 cm. Pochlubit se může citlivostí až 3200 ISO a inteligentními funkcemi jako je například detekce mrknutí. Pokud pořídíte fotografii, na níž některá ze snímaných osob právě mrkla, nabídne vám fotoaparát automaticky možnost pořídit tento snímek znovu. BenQ E1220 rovněž dokáže snímat kvalitní video s poměrem stran 16:9. Tělo přístroje se vyznačuje velice tenkým provedením (pouhých 17,4 mm) a navíc je vyrobeno z kvalitního nerezového materiálu.

Smart Scene Detection
Tato funkce automaticky detekuje pět různých typů scén a sama vybere vhodný režim snímání. K dispozici jsou následující snímací režimy: noční scéna, krajina, běžná fotografie + makro režim, portrét a portrét s protisvětlem.

Zcela nová funkce Love Portrait
Tato novinka se ideálně hodí pro situaci, kdy potřebujete pořídit fotografii dvou lidí. Funkce však pracuje pouze ve chvíli, kdy se ve vyznačené oblasti nacházejí nejméně dva obličeje.

Předpřipravte si pozadí
Díky tomuto režimu si můžete nejprve nasnímat pozadí a poté někoho požádat, aby vás vyfotografoval – následně oba snímky složíte a sebe tak postavíte na místa, kam byste se ve skutečnosti nikdy nedostali.

E1020 – důležité momenty musejí být zachyceny
Fotoaparát BenQ DC E1020 nabízí rozlišení 10 megapixelů, 3x optický zoom a 2.7” displej s úhlopříčkou 6.8 cm. Kromě vysoké užitné hodnoty přináší toto zařízení ještě jednu zajímavou vlastnost, a sice možnost dobíjení baterie buď prostřednictvím síťové nabíječky, nebo přes USB kabel, který lze připojit k vašemu počítači nebo notebooku.

M-Burst Mode
Funkce nazvaná M-Burst zachycuje série fotografií na jediný snímek – na výběr zde přitom máte ze tří možností: můžete zachytit 4 snímky (2x2 minifotografie na jediném snímku), 9 snímků (3x3 minifotografie) nebo 16 snímků (4x4 miniaturní fotografie). Jedná se chytrý způsob, jak zachytit plynulé pohyby – například první kroky vašeho dítěte, vrcholný sportovní výkon nebo triky, které zvládá váš zvířecí mazlíček

AF-Area Selection Mode
Tento režim umožňuje manuálně vybrat bod pro zaostření. Díky této funkci může uživatel snadno zaostřit také na objekty, které se nacházejí mimo střed snímání, a to bez nutnosti změny kompozice. Tuto funkci oceníte zejména v případě, kdy budete používat stativ.

Oba modely rovněž nabízejí možnost rozšíření paměti pomocí SD karty, a to až do kapacity 16 GB.

Tiskové zprávy

Diskuse