Program záruky pro Windows 7

25. 6. 2009 20:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft spouští program technologické záruky pro systém Windows 7

Zákazníci, kteří si od 26. června dále zakoupí vybranou edici systému Windows Vista, budou mít možnost přejít na nejnovější verzi operačního systému.

Microsoft dnes upřesnil podmínky programu umožňujícího zákazníkům přejít z předchozí verze operačního systému Windows Vista na systém Windows 7. Uživatelé, kteří si v období od 26. června 2009 do 31. ledna 2010 zakoupí počítač s předinstalovaným operačním systémem Windows Vista v edici Home Premium, Business či Ultimate, případně krabicovou verzi těchto edic, budou mít možnost přejít na odpovídající verzi nejnovějšího operačního systému z dílny Microsoftu. Upgrade systému bude možné učinit nejdříve po datu obecné dostupnosti Windows 7, jež je stanoveno na 22. října 2009.

Microsoft současně oznámil bližší informace týkající se uvedení české verze Windows 7 na trh a s tím spojené cenové politiky. Čeští uživatelé si českou jazykovou verzi budou mít možnost pořídit již záhy po uvedení verze anglické, a to od 31. října 2009. Ceny krabicových licencí systému jsou stanoveny ve stejné výši jako ceny Windows Vista, v některých případech budou dokonce o něco nižší.
Podmínky technologické záruky k systému Windows 7

V rámci programu technologické záruky budou mít uživatelé možnost přejít na ekvivalentní verzi systému Windows 7, a to takto:
• Windows Vista Home Premium -> Windows 7 Home Premium E
• Windows Vista Business -> Windows 7 Professional E
• Windows Vista Ultimate -> Windows 7 Ultimate E

Podmínky přechodu na nejnovější verzi Windows jsou odlišné pro OEM verzi licence systému, která je vázána na nákup společně s počítačem, a krabicovou verzi licence Windows Vista. V případě pořízení počítače s předinstalovaným operačním systémem Windows Vista obdrží zákazník při nákupu počítače kupón, který jej opravňuje k následnému upgradu na odpovídající edici Windows 7. Množství uplatněných kupónů jednou fyzickou nebo právnickou osobou je omezeno maximálním počtem 25 kusů. Přesné podmínky získání upgrade licence, včetně toho, na které počítače se licence vztahuje a jaké případné poplatky za poštovné a balné spojené s distribucí koncový zákazník zaplatí, jsou závislé na konkrétním výrobci, a tudíž se mohou lišit. Zákazníci by se proto měli v případě zájmu o upgrade na Windows 7 podrobně s těmito podmínkami seznámit, nejlépe dotazem u prodejce počítače nebo na stránkách jednotlivých výrobců. Kupón opravňující zákazníka k upgradu na systém Windows 7 pak musí být uplatněn nejpozději do 28. února 2010.

V případě zakoupení krabicové verze systému Windows Vista Home Premium, Business či Ultimate v období od 26. června 2009 do 31. ledna 2010, získává uživatel rovněž právo přejít na odpovídající verzi systému Windows 7. Zákazník, který bude chtít této možnosti využít, pouze vyplní nejpozději do 28. února 2010 na stránce www.windows.com/upgradeoffers formulář, který společně s kopií nákupního dokladu odešle na uvedenou adresu. Na základě této žádosti, ověření nákupního dokladu a úhrady poplatku za poštovné a balné pak uživatel poštou obdrží v období listopad 2009 až duben 2010 upgrade licenci na systém Windows 7. Cena za upgrade licenci je zdarma, uživatel pouze uhradí již zmiňované náklady spojené s poštovným a balným, které činí zhruba 7 EUR bez DPH.
Více informací o programu technologické záruky k systému Windows 7 najdete na stránkách
http://www.microsoft.com/cze/windows/buy/offers/upgrade.aspx. Oba odkazy týkající se technologické záruky budou aktivní v průběhu dne 26. června 2009.