Full HD plazmový panel Panasonic má 85 palců

26. 6. 2009 13:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Panasonic představuje 85palcový Full HD plazmový panel

Full HD plazmový panel Panasonic má 85 palců

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová plazmová obrazovka úzká pouhých 99 milimetrů je určena nejen pro komerční využití, ale také pro domácí filmové zážitky.

Společnost Panasonic, vedoucí hráč ve vývoji technologie Full HD plazmových panelů, uvedl na trh 85palcové Full HD plazmové panely určené pro profesionální využití. Nový panel byl představen v červnu na veletrhu Info Comm 2009 na Floridě. Prodej obřích plazmových panelů začne v Japonsku a USA již na podzim.

Panasonic dlouhodobě vede globální trh s prostornými vysoce kvalitními panely a už v roce 2006 představil největší 103palcový plazmový panel na světě. Obří panely Panasonic získaly využití v širokém spektru komerčních a zákaznických aplikací, jako jsou například veřejné nápisy, vzdělávací tabule nebo vysílací zařízení pro domácí kina. S krokem k digitalizaci v televizním vysílání i filmovém a televizním průmyslu se sbližují komunikační technologie a roste poptávka po prostorných panelech určených pro domácí využití. Panasonic nyní představuje 85palcový HD plazmový panel s nejnovější technologií vysoké kvality obrazu.

Nový 85palcový panel má velikost obrazovky shodnou se čtyřmi spojenými 42palcovými panely. Přináší energeticky šetrnou revoluční technologii Panasonic NeoPDP
s dvojnásobným jasovým výkonem obrazovky . S rozlišením pohyblivého obrazu 1 080 řádek a kontrastním poměrem 40 000:1 (max. 2 000 000:1 ) – nejvyšší hodnoty na světě – panel divákovi nabízí ostrý, kvalitní obraz se skutečnými barvami a opravdu hlubokou černou. Vysílací plocha má šířku téměř 1,9 metru a výšku 1,1 metru, takže dokáže bez problémů zobrazit člověka v životní velikosti. Panel má přitom hloubku pouhých 99 milimetrů.

Prostorný a úzký plazmový panel je vybavený celou řadou aplikací pro profesionální užití. S terminálem LAN(PJLink) panel podporuje LAN kontrolu, což umožňuje spojení s jiným PJ- LINK kompatibilním zobrazovacím systémem, a stejně tak vzdálenou správu panelu
a kontrolu jeho vstupních signálů. Panel je rovněž vybaven Panasonic Function Slots (funkčními sloty), které umožňují uživatelům připojení až tří odlišných terminálových karet , jako například DVI a Dual Link HD-SDI.

Nový 85palcový full HD panel je prvním z představitelů velkoprostorové série panelů Panasonic. V porovnání se 103palcovým panelem je v profilu o 30 milimetrů užší, o 30 % lehčí na čtvereční palec a o 40 % lehčí v celkové váze (přibližně 130kg). Snížením hmotnosti bylo dosaženo vyšší mobility panelu a snadnější možnosti instalace. Zvýšení jasového výkonu umožňuje zmenšení a vysokou integraci použitých dílů, což se ve výsledku projevilo nízkou hloubkou a hmotností panelu.

Panasonic vyvíjí panely v takové kvalitě, která odpovídá všestranným potřebám zákazníků,
a dokáže vyhovět také komerčním požadavkům (prezentace pro přednáškové sály, video konference a digitální nápisy).

Panasonic nadále pokračuje v ekologické vizi zelenějších produktů a stal se první společností, která kompletně odstranila olovo z plazmových panelů. Plazmové televize Panasonic mají dlouhodobou životnost až 100 000 hodin.

Specifikace*
Velikost plazmového panelu (Diagonál): 85palců (2 167 mm)
Poměr výška/šířka: 16:9
Efektivní oblast zobrazení (šířka * výška): 1 889 mm * 1062 mm
Počet pixelů (výška * hloubka): 1 920 * 1 080 pixelů
Rozlišení živého obrazu: 1 080 linek
Kontrast: 40 000:1
Dimenze (šířka * výška * hloubka): 2 015 * 1 195 * 99 mm
Váha: Přibližně 130 kg
* Specifikace se mohou měnit dle doby distribuce

Tiskové zprávy

Diskuse