Notebooky Acer Aspire 7738 a 5738

26. 6. 2009 20:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítač již není jen pouhý pracovní nástroj. Uživatelé v současné době chtějí osobní počítače, na nichž mohou sledovat filmy, hrát hry a poslouchat hudbu ve výjimečné kvalitě. Nové notebooky řad Acer Aspire 7738 a 5738 v atraktivním provedení splňují vysoké nároky na jedinečnou zábavu a výkon.

Notebooky Acer Aspire 7738 a 5738

Neobyčejný a sebejistý vzhled nových notebooků Aspire 7738 a 5738 je doplněn lesklým safírově modrým krytem, který vyzařuje výjimečnost designu Acer Gemstone. Speciální textura plochy na opření dlaní NeoWeave dodává počítači styl a funkčnost a současně tvoří kontrast k třpytivému krytu. Okamžitý přístup k často používaným funkcím zajišťují pohodlně umístěné klávesy. Vícedotykové ukazovací zařízení, které umožňuje přetáčet displej kruhovým pohybem a měnit velikost zobrazeného objektu, je určeno pro snadnou navigaci a intuitivní zvětšování či zmenšování obrazu pohybem prstů. Ukazovací zařízení je možné zamknout, abyste zabránili náhodnému posunutí kurzoru. Klávesa Acer PowerSmart přispívá k úspoře energie, delší výdrži baterie i prodloužení zábavy.

Panely s úhlopříčkou 17,3” a 15,6” nových notebooků s poměrem stran 16:9, které se vyznačují vysokým jasem a rozlišením, zaručují vizuální zážitek jako v kině. Filmy doslova ožijí na panelu Acer CineCrystal, který zajišťuje výjimečně reálné podání, dosažené intenzivními sytými barvami, vynikajícím kontrastním poměrem a ostrými obrysy. Volitelná integrovaná i vyhrazená grafická řešení spolu s optimalizovaným systémem Dolby Home Theater® třetí generace zaručují ohromující obraz a realistický zvuk a tím přispívají k vynikající zábavě. Notebooky mohou být vybaveny mechanikou Blu-ray Disc™, která přehrává jedinečný vícekanálový prostorový zvuk, hudbu a zvukové efekty ve vysokém rozlišení a s věrností srovnatelnou jen s hlavní kopií filmu. Aspire 7738 je vybaven dotykovou mediální konzolí CineDash Lite, která usnadňuje uživatelům přístup k zábavě.

Notebooky Aspire 7738 a 5738 jsou vybaveny procesorovou technologií Intel® Centrino® 2 a špičkovými procesory, a tedy zvládají i ty nejnáročnější aplikace. Velkokapacitní pevné disky poskytují uživatelům více než dostatečný prostor pro ukládání dat a zajišťují rychlé zavádění operačního systému a aplikací. Čtečka paměťových karet typu „5 v 1“ umístěná na přední straně podporuje nejrozšířenější formáty karet a usnadňuje přenos dat a sdílení souborů. Až 4GB paměť DDR3 dual channel zajišťuje hladkou funkci a přispívá k rychlejšímu a efektivnějšímu multitaskingu.

Aspire 7738 je dodáván se síťovým připojením Intel® Wireless WiFi Link (dvoupásmové připojení ve čtyřech režimech 802.11a/b/g/Draft-N) Wi-Fi CERTIFIED® s technologií MIMO a podporou bezdrátové technologie Acer SignalUp™ a Nplify™, jakož i s Gigabit Ethernet a volitelným rozhraním Bluetooth® 2.0, které završují úplnou nabídku volitelných připojení. Aspire 5738 je vybaven připojením Intel® Wireless WiFi Link (dvoupásmové připojení ve čtyřech režimech 802.11a/b/g/Draft-N) Wi-Fi CERTIFIED® a rozhraním Gigabit Ethernet pro rychlé připojení k lokální síti. V závislosti na modelu může být Aspire 5738 doplněn připojením 3G, modulem Wi-Fi®/WiMAX a Bluetooth® 2.0.

Aspire 7738 a 5738 zajišťují vysokou ochranu dat, která využívá snímač otisků prstů Acer Bio-Protection, který však nejen chrání notebook proti neoprávněnému používání, ale také představuje snadný a pohodlný způsob častého spouštění aplikací. Klávesa Acer Backup umožňuje snadno a rychle kopírovat soubory z jednoho místa do jiného.

Vestavěná webová kamera Acer Crystal Eye, která představuje malé okno do světa, vám umožňuje zůstat ve styku s přáteli a sestavit videohovor a videokonference s obchodními partnery ve vynikající obrazové a zvukové kvalitě.

Notebooky Aspire 7738 a 5738 jsou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Microsoft Windows Vista Ultimate, Vista Home Premium nebo Windows Vista Home Basic. Další instalovaný software zahrnuje: Acer Arcade™ Deluxe s podporou Cinema, Album, Music, Acer HomeMedia; Acer Bio-Protection; Acer Crystal Eye; Acer GridVista™; Acer GameZone; Acer Backup Manager; Acer Launch Manager; Acer Recovery Manager; Acer PowerSmart Manager; Adobe® Reader®; McAfee® Internet Security Suite; NTI Media Maker™; Google Toolbar™; Google Desktop™; Adobe Flash® Player; Microsoft® Works 9 s Office Home a Student 2007 Trial (Service Pack 1); Microsoft® Windows Live™ Essentials.

Tiskové zprávy

Diskuse