Acer plánuje distribuční centrum v Polsku

29. 6. 2009 11:30    Rubrika: Tiskové zprávy

centrum náhradních dílů v Polsku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Acer oznámila, že hodlá otevřít v polské Wroc\xB3awi distribuční centrum pod názvem Asplex, které bude zajišťovat distribuci náhradních dílů a méně náročné výrobní činnosti pro oblast EMEA.

Cílem nového distribučního centra, které představuje nedílnou součást strategie péče o zákazníky vypracované pro posílení vztahů společnosti Acer s odběrateli, je podpořit rozvoj řízení vztahů se zákazníky na úrovni EMEA.

Jedním z důvodů této investice je růst podílu na trhu, který v poslední době společnost Acer zaznamenala v zemích střední a východní Evropy. Celkový objem investice je odhadován na 3 milióny euro. Navíc vzhledem ke geografické poloze v Dolním Slezsku bude nové centrum poskytovat zákazníkům v celé oblasti EMEA lepší služby odpovídající kvalitativním standardům Acer.

“Nové centrum vytvoří podmínky, které společnost Acer potřebuje, aby efektivněji pokryla celou oblast EMEA,” prohlásil Mario Fazio, ředitel Customer Service skupiny Acer Group. “Je to jasný důkaz pozornosti, jíž věnujeme rozšiřování našich služeb a plnění požadavků rychle rostoucích východoevropských trhů. Zkvalitnění služeb zákazníkům spolu s technicky progresivními výrobky umožňuje společnosti Acer nabídnout řešení, která splní skutečné potřeby zákazníků.”

Tento projekt představuje významnou investici jak z hlediska organizační struktury, tak zaměstnanců. V prostorách o rozloze 20 000 m2, které byly pronajaty od předního celosvětového poskytovatele distribučních prostor ProLogis, bude pracovat více než 200 zaměstnanců, z nichž většina bude přijata do konce listopadu 2009. Plný provoz nového distribučního centra má být podle plánu zahájen ve druhém čtvrtletí 2010.

“Jsme velmi rádi, že si společnost Acer vybrala ProLogis jako poskytovatele distribučních prostor v Polsku,” prohlásil Ben Bannatyne, ředitel ProLogis pro střední a východní Evropu. “Tento významný zákazník získá výhodně umístěné prostory, které se nacházejí pouhé dva kilometry od Wroclawi v okrese Kobierzyce, odkud je vynikající přístup k několika dálnicím. Jsme přesvědčeni, že toto místo dokonale splňuje nároky společnosti Acer.”

Od samotného počátku podporuje celý projekt i vedení kraje – maršálek Dolního Slezska, Marek \xA3apinski, a také krajská agentura pro podporu investic Dolnoslaska Agencja Wspó\xB3pracy Gospodarczej, která je partnerem polské informační a investiční agentury PAIZ.

Tiskové zprávy

Diskuse