Mini notebook HP Mini 5101

29. 6. 2009 18:57    Rubrika: Tiskové zprávy

HP spojuje funkčnost, odolnost a styl s novým HP Mini PC

Mini notebook HP Mini 5101

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP dnes představila své špičkové Mini PC pro profesionály na cestách, kteří vyžadují stylového, odolného a plně funkčního společníka.
HP Mini 5101 nabízí robustní, lehký a eloxovaný povrch v černém provedení. Hliník je doplněn použitím slitiny hořčíku v dolní části rámu. Na dotek měkký povrch svádí k doteku a umocňuje jeho vzhled a dojem. Tato kombinace materiálů, první v kategorii netbooků, dodává nejen poutavý design, ale zvyšuje také životnost.

Stylový vzhled HP Mini 5101 podporuje klávesnice, odolná proti polití, s 95 procenty plné velikosti. Vyniká vizuálně otevřenou a prostornou konstrukcí s klávesami vyvýšenými nad povrch. S povlakem HP DuraKeys je klávesnice 50-krát odolnější vůči viditelnému opotřebení než bez něho. Kromě toho - i tlačítka myši jsou umístěna tradičně pod touchpadem, což je umístění, které je uživateli důvěrně známo.

"HP Mini PC nemá konkurenci - ať už v průmyslovém designu, využití nových materiálů nebo v celkových funkcích této produktové řady," řekl senior viceprezident a ředitel Global Notebook Business Unit, Personal System Group HP Ted Clark. "HP Mini 5101 je opravdu umělecké dílo, sofistikovaný společník, vytvořený pro mobilní profesionály, kteří vyžadují funkčnost, odolnost a styl."
Váha HP Mini 5101 je od 1,3 kg, takže je ideálním společníkem pro profesionály na cestách. Vyznačuje se velkým, 10,1-palcový diagonálním LED displejem, buď v WSVGA nebo vysokým rozlišením (HD). Zákazníci mohou rovněž zvolit baterii buď 4-článkovou baterií pro menší váhu nebo 6-článkovou pro delší životnost. Nakonfigurovaná 6-článková baterie v HP Mini 5101 vydrží až osm hodin provozu.
Mobilní profesionálové mohou být s HP 5101 Mini PC vysoce produktivní: je malý, procesor Atom Intel®, nenáročný na napájení, umožňuje spouštět chladící jednotky, takže se spotřebuje méně energie a zvyšuje se životnost baterie. A rychlý pevný disk s 7200 ot./min. je standardním vybavením. Alternativně je možné si zvolit Solid State Drive (SSD), který je k dispozici v kapacitě 80 nebo 128 GB.

Volitelný vestavěný modul HP Mobile Broadband umožňuje pohodlný přístup k internetu, firemnímu intranetu, e-mailu a dalším důležitým informacím z celého světa. Ostatní integrované bezdrátové technologie, včetně Wi-Fi certifikované WLAN a volitelného Bluetooth® 2.0. Integrovaná 2-megapixelová webkamera umožňuje snadné trvalé snímání, videokonference nebo video-chat, kde není nutné použít žádný další hardware.

Software HP QuickSync, který bude k dispozici ke stažení v září, umožní rychlou synchronizaci HP Mini s notebooky nebo stolními počítači.

Univerzálnost HP Mini 5101 spočívá ve způsobu, jakým se učí studenti - a je praktickou odpovědí, jak jim poskytnout tzv. One-to-one computing, u nás program, známější jako "Jeden student - jeden počítač". Jeho souhrn bezdrátových a multimediálních schopností umožňuje studentům učit se, kdekoliv mají přístup k Wi-Fi - ve třídě, v knihovně nebo doma.

HP Mini 5101 je postaven na nejnovějším software HP 3D DriveGuard, který nabízí tříosý digitální akcelerometr, který vysílá signál k vypnutí disku při náhlém pohybu nebo pádu. HP Panel Protection obsahuje proti poškrábání odolný akrylový kryt LCD a hořčíkový kloub pro zvýšenou životnost v náročných podmínkách.
HP Mini 5101 byl vyvinutý s ohledem na snížený dopad na životní prostředí při použití méně zdrojů a snížení spotřeby energie. Konfigurace HP Mini 5101 je certifikována ENERGY STAR® a je označena jako HP Mini 5101 ENERGY STAR® na serverech HP a www.energystar.gov. Kromě toho je ProBook HP 4310s registrován v USA jako EPEAT Gold.

Nová příslušenství HP Mini obsahuje replikátor portů USB 2.0, který přidává různé zvukové, síťové a USB porty, umožňující vyšší produktivitu. Z ostatního příslušenství k HP Mini lze zvolit USB 2.0 dokovací stanici, externí optickou mechaniku a USB externí reproduktory.

Další informace o specifikaci HP Mini 5101, obrázky a další HP řešení mobility je k dispozici na: http://www.hp.com/personal.

Cena a dostupnost
HP ProBook 5101 bude dostupný od srpna 2009 za cenu od 9 300 Kč/345€. Ceny jsou včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse