Hitachi - projektory s nízkým TCO

29. 6. 2009 18:50    Rubrika: Tiskové zprávy

• Bezpečnost: Špičková úroveň zabezpečení modelů Hitachi zahrnuje detektor změny polohy, víceúrovňové zámky PIN, místo pro uchycení zámku a bezpečnostní třmen.

Hitachi - projektory s nízkým TCO

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění






NOVÁ ŘADA VÍCEÚČELOVÝCH PROJEKTORŮ HITACHI S HIGH-ENDOVÝMI PARAMETRY A ULTRANÍZKÝMI NÁKLADY NA VLASTNICTVÍ

Neobyčejný výkon a prakticky bezúdržbový provoz

Společnost Hitachi Digital Media Group dnes oznámila uvedení nové řady víceúčelových LCD projektorů, které spojují výjimečně nízké celkové náklady na vlastnictví(TCO) s kvalitou obrazu a bohatou nabídkou funkcí, jaká je běžně k dispozici pouze v high-endových systémech. Majitelé modelů CP-X2510 a CP-X3010 budou moci výrazně ušetřit díky prodlouženým cyklům údržby a funkcím, které redukují spotřebu elektřiny, zároveň se však budou moci těšit z použitelnosti, výkonu, zabezpečení a kompatibility, které jsou charakteristické pro všechny modely společnosti Hitachi.

“Filtr Hitachi Super Hybrid a lampa s dlouhou životností snižuje TCO u těchto modelů na dosud nejnižší úroveň. Díky cyklu údržby 6000 hodin u obou zmíněných komponent se jich mnozí uživatelé nebudou muset dotknout více než tři roky poté, co projektory nainstalují,” řekl Axel Kutschke, hlavní manager divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. “ Díky inovacím v oblasti TCO a high-endovým funkcím, jakou je například aktivní clona, která přináší obraz skvělé kvality s vysokým kontrastem a barevným jasem, přinášejí projektory Hitachi nadále kombinaci výkonu, ohleduplnosti k životnímu prostředí a ochrany majetku i investic.”

V jádru vylepšení v oblasti TCO u této modelové řady je nový Super Hybrid filtr, který má prodloužený čistící cyklus 6000 hodin. Životnost lampy v úsporném režimu byla rovněž prodloužena na stejnou dobu, a tak servisnímu technikovi při návštěvě stačí jen snadno najít a otevřít dvířka lampy a filtru a obojí vyměnit zároveň. Pro mnoho uživatelů tento prodloužený interval údržby znamená, že jakmile je projektor instalován, není potřeba na něj sáhnout po dobu tří až čtyř let. Další úspora a také prospěch pro životní prostředí vyplývá ze snížené spotřeby energie klíčových komponentů, například lampy, a take nový úsporný režim standby.

Skvělá kvalita obrazu je částečně výsledkem funkce aktivní clony, která umožňuje dosáhnout kontrastního poměru 2000:1. Za čísly se ale skrývá mnohem víc. Vícerežimové a dynamické funkce clony stejně jako možnost vyrovnání gamma křivky poskytují uživatelům perfektní obraz při prezentaci v jakémkoli prostředí, zvláště při jasném okolním světle nebo při promítání videí a multimediálních prezentací. Kombinace vysokého kontrastu a sytosti barev LCD panelu vytváří působivý barevný jas a živou reprodukci barev při promítání obrázků a filmů v jakékoli situaci.

Všechny modely jsou vybaveny vestavěným 16W reproduktorem, který pro mnohé uživatele představuje pohodlné a ekonomické řešení ozvučení, takže často není nutné připojovat externí reproduktory. Ovšem ti, kdo si přejí externí reproduktory instalovat, mohou díky funkci přemostění zvukových vstupů ušetřit lampu projektoru v okamžiku, kdy je při prezentaci zapotřebí pouze zvuk. Bez ohledu na vybrané řešení ozvučení, skutečnost, že všechny modely pracují při nízké hlučnosti 29dB, zaručuje, že projektor sám o sobě nikdy nebude při prezentaci rušit.

Modelová řada se skládá ze čtyř projektorů, které jsou v mnoha ohledech značně kompatibilní s předchozími modely, včetně místa instalace a vzdálenosti od plátna. Modely CP-X2510E a CP-X3010E poskytují úroveň jasu 2600 a 3000 lumenů, modely CP-X2510EN a CP-X3010EN přinášejí další výhody síťové kompatibility. Kromě aktualizace softwaru důležitých a populárních funkcí monitoringu, řízení a kontroly mají tyto modely také schopnost centralizovaného hlášení, kdy informace o stavu všech projektorů připojených na síti lze sledovat přes webové rozhraní na jedné html stránce. Dokonce modely, které nejsou vybaveny pro připojení na síť, mohou být propojeny pomocí sériového portu RS232, a tak lze snadno zkopírovat jejich nastavení.

Podobně jako u všech projektorů Hitachi, jednoduchá obsluha je společným rysem celé modelové řady. Nový systém obrazovkového menu využívá ikony, jež zjednodušují ovládání pro většinu uživatelů, přičemž zůstává zachován režim pokročilé volby nastavení, který vychází vstříc potřebám náročných uživatelů. Kromě populárních funkcí projektorů Hitachi, jakými jsou vlastní pojmenování vstupů, předvolby rozlišení, režimy promítání na černou nebo bílou tabuli a možnost změny frekvence IR dálkového ovládání, nové modely jsou také vybaveny funkcí zasílání zpráv, která umožňuje vysílání jednoduchých zpráv do všech projektorů v síti. Příjemná funkce šablon je pro tuto kategorii projektorů také velkou výhodou. A v neposlední řadě je každý z těchto přitažlivých modelů opatřen všemi standardními bezpečnostními prvky společnosti Hitachi.

Dostupnost
Hitachi CP-X2510E a CP-X2510EN je v Evropě k dispozici od konce května, modely CP-X3010E a CP-X3010EN budou na trhu v červnu a v srpnu.

HITACHI CP-X2510 A CP-X3010
Přehled vlastností:

Hitachi inovace: Výjimečně nízké TCO s 6000hodinovým Super Hybrid filtrem a 6000hodinovou výdrží lampy. Při běžném použití prakticky bezúdržbový provoz. Nízká spotřeba elektřiny.
High-endové funkce: Aktivní clona nabízí kontrastní poměr 2000:1. LCD obraz s vysokým barevným jasem a skvělou reprodukcí videa díky funkcím vyrovnání gamma křivky, progressive scan a redukce šumu.
Možnosti použití: Intuitivně navžené funkce zjednodušují použití a obsluhu v každém prostředí: režim promítání na černou a bílou tabuli, funkce šablon, vlastní pojmenování vstupů, změna frekvence infračerveného dálkového ovládání, předvolby rozlišení a rychlý start za 4 vteřiny.

Zabezpečení: Detektor změny polohy, zámek PIN, zámek PIN vlastní obrazovky, zámek tlačítek, úchyt pro zámek Kensington, ocelový bezpečnostní třmen a štítek se sériovým číslem odolný proti odstranění

Optický výkon : CP-X2510 modely: jas 1800 lumenů v úsporném režimu a 2600 lumenů v normálním režimu z 0.63” 3LCD panelu. Rozlišení XGA. 8-bitová barevná hloubka se 16,7 miliony barev. CP-X3010 modely nabízejí jas 2400 lumenů v úsporném režimu a 3000 lumenů v normálním režimu.
Možnosti instalace: Jednoduchý a efektivní provoz s manuálním zaostřováním a 1,2 x zoomem. Všechny modely poskytují obraz o uhlopříčce 30”-300” (0,76m až 7,62m) a ze vzdálenosti 1,8m obraz o uhlopříčce 60” (1,52m). Optická úprava lichoběžníkového zkreslení(keystone)- 9:1 posun vzhůru, pevný. Automatický digitální vertikální keystone ±30 stupňů.
Reproduktor: 16W vestavěný reproduktor a funkce přemostění zvukových vstupů
Hlučnost: Tichý provoz 29dB v úsporném režimu, 36dB v normálním režimu
Připojení k počítači: 15-pin mini D-sub (2x vstup, 1x výstup)
Video/audio: Video vstupy: 1x RCA konektor(kompozitní), 1x S-Video konektor, 3x RCA konektor (složkový). Audio vstupy/výstupy: 2x stereo mini jack, 1x pár RCA (l/r) (volitelný OSD) / 2x pár RCA (l/r)
Rozměry: 317mm(š) x 98mm(v) x 288mm(d)
Hmotnost: 3.6Kg

Tiskové zprávy

Diskuse