HP nabízí upgrade na systém Microsoft Windows 7

1. 7. 2009 12:51    Rubrika: Tiskové zprávy

HP nabízí zákazníkům upgrade na systém Microsoft Windows 7

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Hewlett-Packard dnes oznámila, že nabídne operační systém Microsoft Windows® 7 na spotřebitelských a firemních PC počínaje datem 22. října 2009.

Pro uspokojení potřeb zákazníků a zároveň ochranu jejich okamžitých investic se společnost podílí na programu Windows Upgrade Option, který uživatelům pomůže se snadným přechodem na Windows 7. Program umožní zákazníkům, kteří si již dnes pořizují nové počítače HP s OS Windows, obdržet později upgrade na Windows 7, který bude k dispozici v říjnu.

Zákazníci, kteří si - počínaje dnešním dnem - koupí počítač HP, mají nárok na aktualizaci operačního sytému na odpovídající verzi Windows 7 zdarma, účtovat se bude pouze manipulační a poštovní poplatek ze zahraničí ve výši 29,9 euro. Uživatelé HP mohou navštívit webovou stránku www.hp.com/go/windows7upgrade, aby zkontrolovali registraci, a získali přehled o způsobilosti svých počítačů a stávajících operačních systémů k upgrade v rámci programu. Po všeobecné dostupnosti Windows 7 dnem 22. října obdrží kvalifikovaní zákazníci Windows 7 jak upgrade, tak i aktualizační CD s podrobným průvodcem pro bezproblémovou instalaci.

V průběhu vývoje Windows spolupracovalo HP se společností Microsoft na ojedinělé úrovni na zlepšení uživatelských zkušeností. HP významně investovalo do hardwaru a softwaru testování, které má zajistit širokou kompatibilitu a odpovídající technologické zkušenosti v celém firemním a spotřebitelském portfoliu.

"HP pomohlo Microsoftu během vývoje Windows 7 nabídkou jedinečného vzhledu a konzultací o nových technologiích," řekla viceprezidentka pro marketing divize Personal system Group HP v oblasti EMEA, Luciana Broggi. "Díky této včasné spolupráci navrhuje HP skutečně inovativní počítače - od našich tenkých a lehkých notebooků a vysoce výkonných počítačů až po skvělý TouchSmart PC, poskytující výkon, přesvědčivé uživatelské zkušenosti a lepší celkovou funkčnost."

Více než dva roky spolupráce HP se společností Microsoft se skládaly ze sdílení osvědčených postupů a technologií pro mobilitu, dotykové inovace a tisk, a práce na zajištění spolehlivých zákaznických zkušeností při aktualizaci na systém Windows 7.

"Úroveň spolupráce mezi HP a Microsoft v průběhu vývoje Windows 7 nás potěšila," uvedl generální ředitel prodeje divize Microsoftu Worldwide sales for HP, Nick Parker. "Spoluprací na programu Windows Upgrade Options můžeme nyní pomoci našim společným zákazníkům získat nová PC a připravit je na inovace a zjednodušení, která Windows 7 přináší."

Pro zjednodušení procesu aktualizace na systém Windows 7 program HP Upgrade Assistant rozpozná a předinstaluje nejpotřebnější ovladače. Webová stránka HP Support website bude i nadále aktualizovat ovladače, které uživatelům umožní snadno aktualizovat své počítače, aniž by museli hledat a stahovat další ovladače pro grafické karty a připojený periferní hardware.

Počítače HP s Windows Vista® na dnešním trhu splňují hardwarové požadavky na spuštění operačního systému Windows 7. Zákazníci si mohou nadále pořizovat nové počítače od HP s důvěrou, že budou moci provozovat operační systém Windows 7, který bude k dispozici ještě v tomto roce.

Zákazníci se mohou připojit k diskusi o připravovaném spuštění Windows 7 na stránkách HP Consumer Support Forum nebo HP Business Support Forum pro firmy. Pro více informací o programu Windows Upgrade Option HP navštivte www.hp.com/go/windows7.

Tiskové zprávy

Diskuse