Správa intranetu sítě Microsoft inovačních center bude v Brně

1. 7. 2009 16:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft inovační centrum Brno porazilo ve výběrovém řízení 110 zahraničních inovačních center

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zakázka na tvorbu a správu intranetu celosvětové sítě Microsoft inovačních center putuje do Brna

Microsoft inovační centrum Brno (MIC) vyhrálo výběrové řízení na vývoj specializovaných modulů pro Microsoft SharePoint a novou podobu a správu intranetu celosvětové sítě Microsoft inovačních center (MIC Network). Komisi zaujala zejména vysoká schopnost sdílení znalostí s ostatními inovačními centry a návrh nového designu intranetu. Ten byl v silné konkurenci vyhodnocen jako nejlepší, a to jak po stránce nápadu, sdělení tak i možnosti integrace, a tak otevřel cestu k novým službám, které bude MIC poskytovat svým klientům i partnerským organizacím po celém světě.

Plánování akcí, sdílení dokumentů a informací mezi jednotlivými centry je na intranetu založeno na platformě Microsoft SharePoint. Specifické požadavky, které si vyžádají vývoj celé řady nových modulů, bude v Jihomoravském inovačním centru realizovat inkubovaná firma Quantasoft, klient MIC, která se mimo jiné zabývá vývojem inovativních biometrických aplikací a zakázkového softwaru.
„Je to velký úspěch brněnského centra, které se již po roce od svého vzniku díky soustavné práci dostává do středu světového dění Microsoft inovačních center. Ceníme si možnosti ukázat světu, že právě v České republice je nasazování inovativních řešení a efektivní podpora začínajících firem nejen teorií na papíře, ale již i zaběhnutou praxí,“ říká Michal Hrabí, manažer MIC. Petr Karásek, obchodní a marketingový ředitel společnosti Microsoft, dodává: „Velmi nás těší, že koncept Microsoft inovačních center nachází své místo i v České republice a dokonce dokáže konkurovat zahraničním, již dlouhodobě zavedeným, Microsoft inovačním centrům.“

Cílem MIC Network je prostřednictvím nového portálu zefektivnit sdílení informací o činnosti jednotlivých center, a tak zdokonalit služby poskytované začínajícím IT firmám a studentům, jako například přístup k softwaru zdarma, poukázky na certifikace pro talentované studenty a široké portfolio workshopů a přednášek.

Úspěchy MIC za první rok své existence
Za jednoroční existenci MIC se do programu zapojilo 9 firem, které mají příležitost testovat svá řešení v profesionálně vybaveném virtuálním prostředí a skrz portál MSDN získávají přístup k nejnovějším verzím softwarových nástrojů společnosti Microsoft. Od svého založení MIC uspořádalo 40 vzdělávacích seminářů pro 1200 zájemců z řad IT profesionálů, vývojářů i studentů, pro něž jsou akce cenným zdrojem nejnovějších informací ze světa businessu a informačních technologií. Mezi zajímavé projekty centra patří například slepecká hůl společnosti webProgress nebo systém autonomního řízení robotů určeného pro různá odvětví, který vyvíjí společnost Bender Robotics.

Tiskové zprávy

Diskuse