Symantec - Služba OnlineFamily.Norton

9. 7. 2009 19:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Léto je zde a děti mají více volného času, který mohou trávit online. Ale tento delší čas strávený v Internetu může vést k problémům, pokud rodiče neudělají s dětmi „pohovor“ o vhodném a nevhodném chování online. Společnost Symantec (Nasdaq: SYMC) pomocí své služby zabezpečení rodiny OnlineFamily.Norton* identifikovala nejčastější hledání zadávaná dětmi online. Některé výsledky mohou rodiče překvapit a mnozí se budou třeba ptát „kdo je Fred?“. Symantec odhalil pomocí služby OnlineFamily.Norton také 90 milionů „senzitivních okamžiků“, což jsou příležitosti pro rodiče k zahájení dialogu s dětmi o jejich činnosti online. Tyto senzitivní okamžiky nastávají, když služba OnlineFamily.Norton informuje rodiče o porušení domácího pravidla pro použití Internetu, například když dítě navštíví zakázaný web, na webu společenské sítě zadá nepravdivě věk nebo překročí časový limit použití počítače.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Mezi 100 nejčastějších termínů, které děti hledají, patří podle služby OnlineFamily.Norton weby jako YouTube, eBay a Craigslist a weby společenských sítí jako Facebook a MySpace. Mezi nejčastěji zadávaná se řadí také slova „sex“ a „porno“, kterým patří 6., respektive 10. místo. 12. místo v seznamu zaujímá „fred“, tj. Fred Figglehorn, oblíbená fiktivní posta, jejíž kanál na webu YouTube se stal mezi dětmi hitem. K dalším oblíbeným hledaným termínům patří Twilight, Miley Cyrus, Taylor Swift a písnička „Boom Boom Pow“ skupiny Black Eyed Peas. Seznam 100 nejčastěji hledaných termínů a další informace o tom, co děti hledají online, najdete na adrese http://www.onlinefamilywelcome.norton.com/.

Služba OnlineFamily.Norton od svého spuštění v dubnu 2009 poskytla rodičům více než 90 milionů „senzitivních okamžiků“, které mohou využít k poučení svých dětí. Tím, že blokuje pokusy o návštěvu nevhodných webových serverů nebo konverzaci prostřednictvím rychlých zpráv a na tyto aktivity upozorňuje rodiče v reálném čase, dala služba OnlineFamily.Norton rodičům miliony příležitostí promluvit s dětmi o použití počítačů a vhodném chování online. Je to důležitý první krok k rozvíjení dlouhodobého otevřeného dialogu s dětmi o jejich životu online. Nejčastějším prohřeškem byly pokusy o přístup k nevhodným webům, ale dětem bylo znemožněno také odeslání osobních údajů prostřednictvím webu a serverů společenských sítí.

„V průzkumu Norton Online Living Family Survey jsme zjistili, že rodiče i děti spolu chtějí častěji mluvit o každodenním životě a ne jen o velkých problémech,“ řekla Marian Merritt, propagátor bezpečného užívání Internetu ve společnosti Symantec. „I když to může vypadat jako nadmíru obtížný úkol, s nástrojem jako je služba OnlineFamily.Norton, která je postavená na filosofii dialogu, si mohou rodiče udržet přehled o tom, co jejich děti dělají online. Služba také pomáhá identifikovat senzitivní okamžiky, kdy by rodiče měli mluvit s dětmi o vhodném chování online a jiných problémech v jejich životě online.“

Tiskové zprávy

Diskuse