Gopas - Češi se chtějí zlepšit v práci s počítačem

15. 7. 2009 14:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Z nedávno provedeného exkluzivního výzkumu Počítačové školy Gopas vyplývá, že téměř 44 procent ekonomicky aktivních lidí má zájem o absolvování počítačového kurzu. Nejčastěji se přitom lidé zajímají o kurzy takzvaného kancelářského balíku Microsoft Office.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Během recese jsou všechny znalosti a dovednosti, které zvyšují atraktivitu zaměstnance v očích zaměstnavatele, důležité. Jednou z nich je i schopnost efektivně ovládat počítač. „Celá pětina dotázaných má pocit, že umí pracovat s počítačem lépe než jejich kolegové,“ říká Luboš Žáček z Počítačové školy Gopas a zároveň upozorňuje na skutečnost, že 44 procent ekonomicky aktivních lidí má zájem v nejbližší době absolvovat počítačový kurz. „U lidí, kteří počítač využívají v práci, je to dokonce 55 procent,“ dodává Žáček. Je pozoruhodné, že i lidé, kteří počítač běžně nevyužívají, o absolvování kurzu uvažují. „Ve skupině lidí, kteří ve své práci nevyužívají PC, hodlá počítačový kurz absolvovat pětina dotázaných,“ uvádí Žáček.

Počítačová škola Gopas již před časem na tuto situaci reagovala a připravila večerní kurzy pro ty, kteří jsou přes den v zaměstnání a večery chtějí věnovat studiu. „Vycházíme vstříc všem zájemcům, kteří si chtějí zvýšit svoji hodnotu na trhu práce, ale nemají přes den možnost uvolnění a absolvování standardního kurzu. Kromě kurzů kancelářského balíku MS Office nabízíme nově i exkluzivní sadu kurzů zaměřených na grafiku a multimédia,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel počítačové školy Gopas. Večerní kurzy jsou otevřeny pro širokou veřejnost a probíhají v prostorách počítačové školy Gopas vždy od 17 do 20 hodin. Vzhledem k tomu, že se jedná o kratší časový úsek, než je k dispozici u standardně vedených kurzů, jsou všechny kurzy rozděleny do několika večerů. „Kurzy jsou rozděleny vždy do několika bloků, tzv. večerů. Od dvou v případě kurzu úpravy digitálních fotografií, až například po pět večerů, během nichž se účastníci kurzu seznámí se základy Adobe Illustratoru,“ vysvětluje Dvořák.

Tiskové zprávy

Diskuse