Google - TOP 3 pro české Street View

20. 7. 2009 14:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Tři různé kouty republiky se dostanou do mapy Street View

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


V rámci projektu „České Street View tipy“, který odstartoval 25. června, měli uživatelé šanci nejdříve posílat své tipy a posléze hlasovat pro tři česká místa, které teď budou nasnímaná pro funkci Street View na Mapách Google. Mezi vítězné lokality se dostaly tři různé kouty České republiky: Olomouc (Morava), Český Krumlov (Jihočeský kraj) a Hřensko-České Švýcarsko (severní Čechy). Partnerem projektu je agentura CzechTourism.

Pro tři nejkrásnější česká místa hlasovalo v průběhu 14 dnů přes devět tisíc lokálních uživatelů. Moravskému Olomouci dala svůj hlas více než pětina všech hlasujících (22%), Český Krumlov z jihu republiky zvolilo více než 17% a pro severočeské Hřensko v oblasti Českého Švýcarska se rozhodlo 13% hlasujících.

„Výsledky hlasování mě mile překvapily. Je vidět, že Češi mají vztah ke krásným historickým městům, kterými Český Krumlov spolu s Olomoucí dozajista jsou. Nelze opomenout úžasné okolí Hřenska plné přírodních krás. Věřím, že tato místa virtuálně nadchnou domácí i zahraniční turisty a nalákají je k návštěvě těchto míst ve skutečnosti,“ řekl ředitel agentury CzechTourism Pavel Kosař.

Street View na Mapách Google tak umožní i těm, kteří nemají možnost obdivovat krásy českých míst na vlastní kůži, aby si historické památky z Olomouce a Českého Krumlova případně přírodní úkazy z oblasti Hřenska prohlédli alespoň virtuálně.

Lidé mohli hlasovat přímo na hlavní stránce projektu www.googleblog.cz/streetviewtipy, jak i na stránkách agentury CzechTourism (partnera projektu) Kudyznudy.cz . Vybírat mohli z 10 míst, které vybral Google společně s agenturou CzechTourism na základě četnosti předchozích tipů od uživatelů, jak i možnosti objekt nebo místo nasnímat pomocí Street View technologie. Na tento seznam se dostaly hlavně historické památky a budovy, hrady a zámky a v neposlední řadě také přírodní úkazy: Blansko (Moravský kras), Brno, Český Krumlov, Děčín, Hluboká nad Vltavou, Hřensko (České Švýcarsko), Lednice, Olomouc, Ostrava a Telč.

Samotné snímaní lokalit Street View vozy nebo speciální tříkolkou, která dorazí i do ČR, začne v průběhu léta. Poté bude následovat úprava fotodokumentace, rozmazávání obličejů a poznávacích značek aut a následné spuštění v rámci funkce Street View na Mapách Google.

Více informací o celém projektu „České Street View tipy“ uživatelé najdou na www.googleblog.cz/streetviewtipy

Tiskové zprávy

Diskuse