USB flash 256 GB Kingston Technology DataTraveler 300

20. 7. 2009 19:51    Rubrika: Tiskové zprávy

- Umožňuje snadno chránit data pomocí hesla díky aplikaci Password Traveler

USB flash 256 GB Kingston Technology DataTraveler 300

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Kingston Technology představuje první USB flash disk na světě s kapacitou 256 GB
Uživatelé mohou nyní s sebou nosit 51.000 fotografií, 54 DVD nebo 365 CD v jediném mobilním zařízení

Kingston Technology Europe Ltd, dceřiná firma společnosti Kingston Technology Company, Inc., která je největším nezávislým výrobcem paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení prvního USB flash disku na světě s kapacitou 256 GB – jedná se o disk společnosti Kingston Technology DataTraveler® 300. Model Kingston DataTraveler 300 umožňuje uživatelům u sebe nosit celý svůj digitální svět, od tisíců souborů s fotografiemi až po celé databáze dokumentů. Dalším přínosem pro uživatele jsou rovněž vysoké rychlosti přenosu dat a možnost chránit svá data pomocí hesla.
USB flash disk Kingston DataTraveler 300 je ideální volbou pro uživatele netbooků, kteří chtějí rozšířit omezené kapacity svých zařízení. Mohou jej rovněž využít obchodní spotřebitelé pracující s objemnými databázemi nebo dokonce designéři nebo projektanti, kteří potřebují přenášet značně velké grafické soubory z jednoho místa na jiné.
„DataTraveler 300 uživatelům umožní mít u sebe ohromné objemy dat, ať již budou kdekoli – například až 365 CD disků. To znamená jedno album na každý den v roce a je to důkazem, jak daleko se technologie flash pamětí vyvinula,“ řekl Marcin Gaczor, Business Development Representative ze společnosti Kingston Technology Europe. „Obchodní uživatelé i běžní spotřebitelé mohou navíc svá data chránit aktivací softwaru Password Traveler, jenž jim umožní zabezpečit svá data uložená v tzv. soukromé oblasti disku pomocí hesla, přičemž k používání tohoto softwaru nejsou potřebná administrátorská práva.“
USB disk Kingston DataTraveler 300 se vyznačuje štíhlým designem a konstrukcí bez krytky konektoru, jež USB konektor chrání, když se disk nepoužívá, a disk navíc podporuje funkci ReadyBoost™ operačního systému Windows. Disk Kingston DataTraveler 300 je k dispozici pouze s kapacitou 256 GB a vztahuje se na něj pětiletá záruka a nepřetržitá technická podpora zákazníků. Tento model řady Kingston DataTraveler se bude dodávat pouze na objednávku – zákazníci, kteří si jej budou chtít zakoupit, mohou objednávky podávat u velkého množství prodejců a internetových obchodů.

Vlastnosti a technické údaje USB disku DataTraveler 300:
Kapacita*** — 256 GB
Rychlost**** — rychlost přenosu dat až 20 MB/s pro čtení a 10 MB/s pro zápis
Bezpečnost — obsahuje zabezpečovací software Password Traveler pro Windows
Snadná práce s ochranou — nevyžaduje administrátorská práva pro přístup k soukromé zóně (Privacy Zone)
Rozměry — 70,68 mm x 16,90 mm x 21,99 mm (2,78" x 0,67" x 0,87")
Provozní teploty — 0° až 60° C (32° až 140° F)
Teploty pro uskladnění — -20° až 85° C (-4° až 185° F)
Jednoduché použití — stačí zasunout do USB portu
Praktičnost — odolná konstrukce bez krytky konektoru
Záruka — pětiletá záruční doba
Rozšíření možností — pro funkci ReadyBoost™ u systémů s operačním systémem Windows Vista *****

* Přibližný počet fotografií s rozlišením 10 megapixelů ve standardním formátu JPEG. Velikost JPEG souborů se může lišit v závislosti na modelu fotoaparátu, jeho výchozím nastavení a dále podle uživatelem zvoleného rozlišení a nastavení režimu komprese.
** Přibližná hodnota je 1.346 m. Vychází z předpokladu, že 500 listů vytvoří stoh vysoký asi 5 cm.
*** Část z uvedené kapacity je využita pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese Kingston.com/Flash_Memory_Guide.
**** Rychlost se může měnit v závislosti na hardwaru hostitelského zařízení, softwaru a způsobu použití.
***** Přestože DT 300 podporuje funkci ReadyBoost, aplikace Password Traveler nebude pracovat správně v případě, že mezipaměť (cache) funkce ReadyBoost je aktivována na daném disku. Můžete však mezipaměť funkce ReadyBoost aktivovat na jiném disku.

Další informace o společnosti Kingston Technology a jejích produktech můžete získat na internetové adrese www.kingston.com/europe.

Tiskové zprávy

Diskuse