HP Sun Complete Care

23. 7. 2009 14:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP ohlásila nový program podpory pro rostoucí skupinu zákazníků Sunu, kteří uvažují o přechodu na finančně výhodnější a stabilnější serverovou a úložnou platformu.

Program HP Sun Complete Care(1) spojuje jedno z nejširších technologických portfolií na trhu a vysoce zkušený tým profesionálů HP s širokou řadou přechodových a modernizačních služeb, které vytvoří zákazníkům přidanou hodnotu.

Za posledních šest měsíců se ve světě rozhodlo více než 100 zákazníků k migraci na serverové a úložné platformy HP, aby podstatně zvýšili návratnost svých investic. Zákazníci společnosti Sun mají v průměru až o 80 % vyšší celkové náklady na vlastnictví serverů Sun SPARC než zákazníci, kteří používají servery HP Integrity.(2) U mnoha aplikací také platí, že jejich provoz na serverech SPARC je podstatně dražší, než na serverech HP. Například provoz databáze Oracle na platformě SPARC stojí o 50 % na procesorové jádro víc než na serveru HP Integrity.(3)

Přechodem na prostředí HP mohou zákazníci začít těžit z několika desetiletí zkušeností HP a jeho partnerů s minimalizací nákladů na provoz IT. Program HP Sun Complete Care nabízí dosud nejjednodušší možnost přechodu. Poskytuje zákazníkům širokou řadu specializovaných služeb, podpůrných programů a finančních výhod. Mezi ně patří vypracování analýzy obchodního případu, vyhodnocení, návrh, migrace a podpora, možnosti financování, vzdělávací programy a využití protihodnoty staršího hardwaru a softwaru při nákupu nových produktů. Kromě toho HP v rámci svých „zelených“ iniciativ zajistí ekologickou likvidaci vyřazených nebo zastaralých technologických produktů.

Zákazníci mohou podstatně ušetřit využitím serverů HP s operačním prostředím Solaris. Rovněž se mohou rozhodnout pro migraci na Linux, HP-UX nebo Microsoft Windows®. Pro zjednodušení přechodu nabízí HP zákazníkům společný bod jak pro nákup, tak pro podporu životního cyklu Solarisu na serverech HP. Volba serverů HP pro aplikace založené na Solarisu nabízí zákazníkům vynikající výkon, škálovatelnost a možnosti virtualizace. Se špičkovými službami podpory Technology Services nabízí HP zákazníkům naprostou jistotu pro rozvoj jejich byznysu s plnou kontrolou nad náklady.

K přidané hodnotě pro zákazníky rovněž patří:

  • vyšší spolehlivost, inovace a spravovatelnost standardizovaných serverů HP;
  • eliminace rizik spojených s přechodem a výkonností díky službám HP, které podporují celé serverové, úložné a síťové prostředí Solaris;
  • nižší provozní náklady díky integraci Solarisu 10 s nástroji HP pro správu a provoz serverů HP.

Společnost BT Vision, poskytovatel on-demand služeb pro zákazníky širokopásmového připojení British Telecomu, ušetřila přechodem na technologie HP 60 % nákladů na údržbu serverů a 80 % nákladů na hardware. Zároveň podstatně zvýšila své příjmy, a to díky desetkrát rychlejšímu chodu solarisových aplikací na blade serverech HP Proliant BL460c. V souvislosti s tím se společnosti podařilo více než ztrojnásobit svou zákaznickou kapacitu z 300 000 na více než milion, aniž by došlo k nárůstu požadavků na prostor nebo napájení.

„HP nám pomohlo udržet se v rámci našich požadavků na kapacitu a napájení při zachování stejného finančního rozpočtu, což Sun nedokázal,“ řekl Philip Buckley-Mellor, návrhář ve společnosti BT Vision. „Nic z toho by nebylo možné bez odbornosti společnosti HP a kvalit jejích serverů, datových úložišť a softwaru. Kromě toho každý server HP BladeSystem okamžitě po instalaci pracoval až osmkrát rychleji než stávající vybavení – a s vyladěním jsou teď tyto servery více než desetkrát rychlejší.“

Vedoucí pozice HP přináší výsledky a dlouhodobou záruku
Podle údajů zprávy IDC Server Tracker za první čtvrtletí tohoto roku(4) patří HP vedoucí pozice v několika hlavních kategoriích počítačového průmyslu včetně celkového počtu dodaných serverů, množství dodaných serverů x86 a tržeb. Široké portfolio systémů a služeb HP navíc řeší široké spektrum potřeb zákazníků od malých a středních firem až po kriticky důležité aplikace, cloud a široce škálované implementace.

„Když se setkávám se zákazníky a partnery Sunu, dávají mi jednoznačně najevo, že potřebují stabilnějšího poskytovatele technologií s osvědčenými řešeními, dlouhodobými produktovými plány a solidní budoucností,“ řekl Paul Gottsegen, viceprezident integrovaného marketingu podnikových serverů a úložišť ve společnosti HP. „Přechodem na technologie HP získají zákazníci Sunu výrazné výhody z technologického hlediska i z hlediska návratnosti investic.“

Odbornost HP usnadňuje zákazníkům přechod a podporu jejich prostředí
Zákazníci mohou pomocí programu HP’s Sun Complete Care podstatně snížit své celkové náklady na infrastrukturu. Jednotlivé prvky programu umožňují zákazníkům:

  • Snížit náklady a rizika díky bezplatné migraci a vyhodnocení nákladů na vlastnictví.
  • Odložit splátky až o 90 dní u nových pronájmů HP a využít nabídku leasingu s nulovým navýšením do 31. října.
  • Získat 15% kredit protihodnotou nebo „zelenou“ likvidaci při nahrazení serverů Sun SPARC za servery HP Integrity nebo HP ProLiant DL785.
  • Zvýšit spolehlivost serverů přechodem ze Solarisu na serverech Sun na HP-UX v3 na serverech HP Integrity. Protihodnotou za Solaris mohou zákazníci získat 50– 85 % slevu z ceny systému HP-UX 11i.
  • Získat až 30% slevu z ceny školení a podpory.

Test TCO Challenge prozradí potenciální úspory

HP nabízí zákazníkům pětiminutový test Sun TCO Challenge, jehož pomocí si snadno udělají představu o potenciální finanční úspoře při přechodu na HP.

Tiskové zprávy

Diskuse