McAfee Total Protection Service

23. 7. 2009 14:01    Rubrika: Tiskové zprávy

e-mailu a webu. Pomáhá podnikům posílit bezpečnost a současně snížit náklady.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnost McAfee Inc. (NYSE: MFE) oznamuje vydání nejnovější verze služby McAfee® Total Protection Service. Jedná se ve svém oboru o první řešení bezpečnosti jako služby (Security-as-a-Service, SaaS). V současné ekonomické situaci se podniky všech velikostí často potýkají
s nedostatkem zdrojů a omezeným rozpočtem. Řešení SaaS jim ušetří čas
i finanční prostředky. McAfee Total Protection Service poskytuje integrovanou ochranu koncových bodů, e-mailu a webu pomocí přístupu ke službě SecurityCenter. Tato on-line konzole, spravovaná společností McAfee je přístupná přes Internet, nabízí díky své přizpůsobitelnosti větší flexibilitu při správě zabezpečení IT a reportingu. Nasazení McAfee Total Protection Service probíhá on-line, reportování je poskytováno v reálném čase a celá infrastruktura není závislá na firemních serverech. Zabezpečení podnikového IT se tak zjednodušuje, a protože aktualizace i upgrady se provádějí automaticky, snižují se také provozní náklady na údržbu a podporu. Díky možnostem řešení SaaS zákazníci společnosti McAfee uvádějí průměrnou úsporu nákladů ve výši 50 %. Řešení Total Protection Service společnosti McAfee má v současnosti více než
5 milionů uživatelů.

Řešení Total Protection Service je stejně jako celé portfolio služeb SaaS společnosti McAfee založeno na systému Global Threat Intelligence, který funguje v reálném čase. Tento systém využívá údaje z celého světa (shromažďované laboratořemi McAfee Avert Labs) a technologie cloud computingu Artemis a TrustedSource™. Použité technologie umožňují řešením SaaS společnosti McAfee aktualizovat databáze už v okamžiku objevení nové hrozby a eliminují potřebu spravovat celé řešení na straně uživatele.

Peter Herschel, ředitel IT ve společnosti Gemino Healthcare, uvádí: „Skutečně se musím soustředit na další oblasti našeho IT, takže vítám, že řešení Total Protection Service spadá do kategorie SaaS, a ve srovnání s tradičními bezpečnostními systémy proto výrazně snižuje čas potřebný ke svému nasazení
a administraci. Rozšířené zabezpečení práce s webem brání navíc uživatelům navštěvovat stránky, které by potenciálně mohly způsobit následné problémy
a nutnost dalších, často časově náročných opatření.“

McAfee poskytuje širší rozsah ochrany před hrozbami právě pomocí SaaS. Toto řešení pokrývá nejčastější vektory, jimiž se šíří malware, protože kontroluje také webové aplikace a možné zranitelnosti na perimetru sítě (tj. na rozhraní vnitrofiremní sítě a Internetu). Řešení McAfee Total Protection Service zahrnuje integrovanou ochranu koncových bodů (antivirus, antispyware a firewall), aplikaci pro bezpečné prohlížení webu McAfee SiteAdvisor® a technologii pro kontrolu zranitelností. Nová verze řešení McAfee Total Protection bude dostupná v srpnu 2009. Přístup
k neustále aktualizované konzoli pro správu SecurityCenter zlepší přehled správců
o celé síti a umožní flexibilnější správu zabezpečení pomocí přizpůsobitelných ovládacích panelů.

Řešení SaaS umožňují partnerům stát se poskytovateli spravovaných bezpečnostních služeb (Managed Security Service Provider, MSSP)
Partneři, kteří poskytují řešení s přidanou hodnotou, mohou použít snadno nasaditelné SaaS technologie společnosti McAfee k rozšíření svého bezpečnostního portfolia. Zahrnutí těchto služeb pro ně znamená příležitost generovat další příjmy. Partnerský program Partner Security Service společnosti McAfee spolu s webovým ovládacím panelem Partner SecurityDashboard poskytuje potřebné aplikace pro snadné zajištění administrace a vzdálené správy řešení Total Protection Service. Panel Partner SecurityDashboard umožňuje partnerům společnosti McAfee snadnou správu licencí a vzdálený přehled nad spravovanými systémy jejich zákazníků.

Další strategie společnosti McAfee v oblasti SaaS
Cílem McAfee je nabídnout celou sadu řešení na bázi cloud computingu, které by pokrývaly potřeby všech skupin zákazníků, od domácích uživatelů po velké podniky. Společnost McAfee má v oblasti řešení SaaS již devítileté zkušenosti. Dnes má 350 výzkumníků specializujících se na studium aktuálních hrozeb a její infrastruktura využívá desítky milionů senzorů, které shromažďují data z celého světa a umožňují reakci na nové hrozby v reálném čase. Společnost McAfee má tak dnes k dispozici rozsáhlou databázi informací a hodlá nadále reagovat jak na měnící se povahu hrozeb, tak i na měnící se požadavky zákazníků. Sem patří především snadná a rychlá implementace bezpečnostního řešení, nízké nároky na správu a oddělení bezpečnostní infrastruktury od vlastních obchodních procesů probíhajících v podnikové síti. Průzkum časopisu CFO zjistil, že v letošním roce se 34 % ředitelů IT chystá snížit personální stav svých IT oddělení; za této situace se výhody koncepce zabezpečení jako služby ukazují zvlášť zřetelně. Společnost McAfee je u svých řešení schopna zajistit jejich správu během celého životního cyklu, a to včetně automatických aktualizací a upgradů.

Portfolio produktů společnosti McAfee v oblasti SaaS dnes zahrnuje:
McAfee Total Protection Service: nabízí ochranu koncových bodů a bezpečné prohlížení webu s aplikací McAfee SiteAdvisor.
McAfee Total Protection Service Extended: poskytuje navíc ochranu e-mailu pomocí SaaS, chrání před spamem, phishingem i malwarem šířeným pomocí e-mailu.
McAfee Web Protection Service: nabízí filtrování URL na bázi cloud computingu pomocí reputační technologie TrustedSource, chrání uživatele před veškerým typem malwaru z webu.
McAfee Vulnerability Assessment: umožňuje hodnocení webových aplikací a síťových zranitelností pomocí SaaS. V reálném čase kontroluje, zda bezpečnost řešení vyhovuje průmyslovým standardům včetně standardu pro zpracování platebních karet PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

Tiskové zprávy

Diskuse