Digitální fotoaparát Panasonic Lumix FP8

27. 7. 2009 21:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Buďte cool na každé party!

Digitální fotoaparát Panasonic Lumix FP8

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Futuristický design, 28mm objektiv a 4,6násobný optický zoom.
Lumix FP8 s rozlišením 12,1 Mpx a režimem Double Night Shooting z vás udělá hvězdu.

Tancujete na diskotéce, bavíte se s přáteli v klubu anebo jen tak večer sedíte na zahrádce oblíbené pubu? Pak by vám neměl chybět zatraceně chytrý doplněk, který z vás snadno udělá střed zájmu celé společnosti. Stylově podsvětlená tlačítka upoutají na vaši hračku jen další obdivné pohledy. Super rychlý Lumix FP8 zachytí každý moment a díky vylepšenému stabilizátoru POWER O.I.S. zkamení ruku při focení, takže výsledkem bude mnohem více ostrých fotografií. A víte, jak moc chytrý je? Zapamatuje si vaší holku i kámoše, vždy je najde v davu a nejlépe vyfotí. To vše je Lumix FP8.

Krásný a chytrý zároveň
Atraktivní a neobvyklý vzhled přístroje ještě umocňuje celokovový design z kvalitního hliníku v několika barevných provedeních. Tělo fotoaparátu je překvapivě ploché díky zalomenému objektivu, který je uschován uvnitř. Speciálním bonusem jsou modře podsvětlená ovládací tlačítka fotoaparátu, díky kterým můžete bez problémů fotit v tmavém prostředí klubu, na grilování nebo při posezení v zahradní restauraci.

Model FP8 nabízí také řadu praktických funkcí pro co nejlepší momentky. Fotoaparát je vybaven vysoce kvalitním objektivem Leica DC s rozlišením 12,1 megapixelu, 4,6násobným optickým zoomem a složenou optikou . Na večerní akci si jednoduše přiblížíte své přátele v davu, automaticky je zaostříte a s nejrychlejší odezvou FP8 bleskově vyfotíte . Na fotografiích tak budou opravdové momentky a žádné strojené scénky focené natřikrát.

Fotoaparáty Panasonic jsou vybavené charakterickou funkcí Inteligentní Auto (iA), která nechybí ani v modelu FP8. iA je však ještě vylepšeno o novou generaci optického stabilizátoru POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) a pyšní se díky tomu dvojnásobnou účinností oproti předchozímu stabilizačnímu systému MEGA O.I.S. Chvění rukou při focení už vám fotku sympatické tanečnice nezkazí, protože je díky POWER O.I.S. efektivně potlačeno. Momentky tak budou ostřejší a povede se vám jich daleko více.

Pozná vás a nejlépe vyfotí
Při focení rodiny, přátel a známých oceníte oblíbenou aplikaci Rozpoznávání známých tváří (Face Recognition). Do paměti fotoaparátu zaregistrujete tři blízké osoby, které FP8 bezpečně pozná, co nejlépe vyfotí a bude registrovat ve svém archivu. Vaši blízcí budou mít nejlepší fotky, které mohou být automaticky označeny jejich věkem v okamžiku vyfocení, Kdykoliv později si můžete podle jména také pohodlně třídit a vyhledávat.

Fotoaparát je vybaven 2,7palcovým inteligentním LCD panelem, na kterém vše uvidíte
i v málo osvětleném prostředí. Na jedno nabití baterie pořídíte až 380 snímků, a to díky energeticky úspornému zpracování obrazu LSI, které zajišťuje procesor Venus Engine V .

Lumix FP8 je stylový doplněk s neobvyklým designem. Upoutá pozornost vašich kamarádů na každé party nebo setkání s přáteli a ještě vám udělá krásné momentky. Vyberte si ho v tradičním stříbrném provedení, v černé, anebo svěží červené barvě.


Doplňující informace o novém modelu Lumix DMC-FP8
1. 28mm objektiv LEICA DC s 4,6optickým zoomem
Model FP8 je vybaven kvalitním širokoúhlým 28mm objektivem s 4,6 násobným optickým zoomem. Pro upevnění objektivu bylo použito složené optiky. Objektiv sestává z 10 prvků v 8 skupinách, včetně jedné čočky ED a 5 asférických čoček s 6 asférickými povrchy. Objektiv splňuje přísné standardy společnosti Leica a nabízí uživateli špičkový optický výkon.

V režimu rozlišení 3 megapixely nabízí funkce „extra optického zoomu“ další zvětšení, čímž se zoom zvyšuje až na hodnotu 9.1x (252mm ) díky použití středové části velké CCD čočky s rozlišením 12,1 megapixelu.

2. Skvělá kvalita obrazu, rychlá odezva a zlepšený výkon procesoru Venus Engine V
Fotoaparáty Lumix se pyšní naprosto hladkým a bezproblémovým provozem. Ve snaze uspokojit tu nejvyšší touhu všech fotografů a nenechat si uniknout jedinou příležitost pro skvělý snímek, se Panasonic vrátil ke kořenům smyslu samotné fotografie a vyvinul špičkový, velmi rychlý autofokus při současném významném zkrácení startovací doby.

Pro extra rychlý autofokus bylo třeba provést řadu konstrukčních vylepšení, včetně adaptace ovladače, optimalizace algoritmů a harmonizace zpracujícího softwaru. Výsledkem je velice rychlý a zároveň přesný autofokus, díky němuž si uživatelé mohou plně vychutnat rychlé fotografování, o němž se jim v minulosti ani nezdálo. Panasonic rovněž nahradil lineární zpracování paralelním, což umožnilo dosáhnout vysoké rychlosti spouštění fotoaparátu – ta činí pouhých 0,95 sekundy.

Při zpracování obrazu jsou chromatický a jasový šum redukovány separátně před a po zpracování signálu. Redukce šumu je dále zdokonalena dvojrozměrným rozdělením šumu na vysokofrekvenční a nízkofrekvenční. Funkce pak dokáže efektivně redukovat nízkofrekvenční šum, minimalizovat nechtěný šum, takže výsledkem jsou krásné ostré fotografie i videosekvence.

Procesor fungující v režimu multi-tasking je velice rychlý. Časová prodleva závěrky je pouhých 0,006 sekundy, takže si uživatel může být jistý, že mu neunikne prakticky žádný záběr. V režimu sekvenčního fotografování umí FP8 fotografovat rychlostí zhruba 2,3 snímku za sekundu při rozlišení 12,1 megapixelu . V sekvenčním režimu High-Speed dokáže vytvořit neuvěřitelných 10 snímků za sekundu . Režim Flash Burst umožňuje pořizovat sekvenci fotografií s kontinuální podporou blesku .

3. Režim iA (Inteligentní Auto) – snadné fotografování
S Lumixem FP8 jsou krásné fotografie neuvěřitelně jednoduchou záležitostí. V režimu iA udělá fotoaparát vše za vás a stačí se jen plně soustředit na kompozici snímku a zachycení momentu. Stačí zaměřit a stisknout spoušť. Režim iA byl nyní vylepšen o zdokonalený systém stabilizace obrazu POWER O.I.S. a vylepšenou funkci Rozpoznávání tváří (Face Recognition).

Od samého počátku jsou fotoaparáty Lumix vybaveny systémem optické stabilizace obrazu MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer). Tato funkce dokázala, jak důležité je vyvažování chvění ruky, a postupně se stala standardem, který přejali i ostatní výrobci fotoaparátů. Systém MEGA O.I.S. prodělal značný vývoj a nyní – pod novým názvem POWER O.I.S. – nabízí dvakrát účinnější redukci chvění než u předchozích modelů.

Třes ruky vzniká při stisknutí spouště nebo při fotografování v noci a projevuje se jako nízkofrekvenční vibrace, na jejíž eliminaci je obzvláště účinný nový POWER O.I.S. Ten výrazně zvyšuje kvalitu snímků pořízených v noci nebo v interiéru, kdy není možné použít blesk, anebo když blesk nechce použít sám fotograf v obavě, že by zkazil atmosféru. Výsledkem jsou nádherné snímky i z momentů, které by dříve byly zobrazeny pouze rozmazaně.

Model DMC-FP8 je vybaven funkcí Rozpoznávání tváře , která byla velice populární
u předchozích fotoaparátů řady Lumix a zde se dočkala hned několika vylepšení. Pro každou osobu lze registrovat až tři portréty, což výrazně zvyšuje přesnost rozeznání. Pokud se úhel pohledu horizontálně změní, o stejný úhel se natočí i zobrazované jméno, aby bylo možné ho lépe přečíst.

Jakmile vstoupíte do režimu iA, tyto funkce automaticky probíhají současně s dalšími výkonnými asistenčními funkcemi, jako jsou AF Tracking, Intelligent Scene Selector, Intelligent Exposurea Quick AF – takže můžete fotit, aniž byste se museli starat o to, že se okolní podmínky mění. Snadné a bezproblémové fotografování si můžete vychutnat za každé situace a těšit se z jasných, nádherných snímků.

4. Propojení HD snímků a HD filmů přes VIERA Link
Všechny fotoaparáty řady Lumix pořizují snímky v kvalitě HD (rozlišení 1920 x 1080 pixelů), které se pěkně vyjímají na širokoúhlých (16:9) televizorech HDTV. Nový model DMC-FP8 dokonce dokáže pořizovat dynamická HD videa v rozlišení 1280 x 720 bodů při rychlosti 30 fps. Vedle toho jsou uživatelům k dispozici i formáty WVGA (848 x 480) a běžné VGA (640 x 480) . Díky možnosti HD výstupu si můžete prohlížet videa pořízená fotoaparátem DMC-FP8 velice snadno: stačí připojit fotoaparát k televizoru přes speciální kabel (DMW-HDC2).

Software PHOTOfunSTUDIO 4.0 umožňuje snadné prohlížení a editaci nahraného obsahu. Videa můžete umístit na YouTube, případně si je vypálit na DVD disk a archivovat.
5. Další možnosti zábavy
DMC-FP8 nabízí celkem 27 scénických režimů, přičemž novinkou je režim High Dynamic. Režim Photo Frame umožňuje pořizovat snímky s dekoracemi připomínajícími rámy – tento režim je vhodný zejména pro fotografie, které chcete někomu věnovat jako dárek. Režim High Dynamic rovněž umožňuje zachytit scénu s průměrnou clonou i v případech, že scéna obsahuje jak světlé, tak tmavé oblasti. Uživatel má dle vlastních preferencí na výběr ze třech možností: standardní, umělecká fotografie a černobílá fotografie.

O dodávaném softwaru PHOTOfunSTUDIO 4.0
Nejnovější verze dodávaného softwaru PHOTOfunSTUDIO 4.0 vám umožňuje prohlížet, editovat a archivovat pořízené snímky a video sekvence daleko snadněji, než tomu bylo kdykoli předtím. Celý proces je navíc podstatně zábavnější. Nový software PHOTOfunSTUDIO 4.0 startuje až 10krát rychleji než předchozí verze a snímky registruje 8krát rychleji . Grafické uživatelské rozhraní bylo zcela předěláno, takže teď se vyznačuje jednoduchými grafickými prvky, přehledným rozložením i použitím průvodce, díky němuž je ovládání podstatně intuitivnější a velice jednoduché.

Portrétní snímky pořízené funkcí Rozpoznávání tváří jsou uspořádány přehledně ve složce se jménem, které bylo do fotoaparátu zaregistrováno. A nejen to, software je rovněž vybaven zcela nezávislou funkcí Rozpoznávání tváří, která dokáže rozpoznat obličej také na snímcích uložených ve vašem počítači a na základě tohoto kritéria je rychle roztřídit. Až budete chtít najít snímek určité osoby, nemusíte pracně procházet tisícovky fotografií uložených v počítači. Stačí sáhnout do virtuální složky, kterou pro vás připravil software. Stejně tak máte k dispozici prezentace s různými přechodovými efekty, přičemž jako hudbu do pozadí lze použít knihovnu z iTunes. Video sekvence lze nahrávat přímo na YouTube prostřednictvím integrovaného nástroje.

Tiskové zprávy

Diskuse