WD Scorpio Blue - 1 TB i pro notebooky

28. 7. 2009 14:56    Rubrika: Tiskové zprávy

NA TRHU PRO MOBILNÍ APLIKACE O KAPACITĚ 1 TB

WD Scorpio Blue -  1 TB i pro notebooky

Nové pevné disky nabízejí doposud nejvyšší kapacitu pro mobilní ukládání dat a notebooky

Společnost WD (NYSE: WDC) představila dva mobilní pevné disky dosahující nových kapacitních mezí. Chloubou společnosti je model o kapacitě jednoho terabajtu – největší 2,5 palcový pevný disk dostupný na trhu. Špičková technologie s hustotou záznamu 333 GB na plotnu umožňuje novým pevným diskům WD Scorpio® Blue™ SATA o průměru 2,5 palce nabízet uživatelům mobilních ukládacích zařízení enormní kapacitu 1 TB. Dostupný bude také model WD Scorpio Blue s kapacitou 750 GB.
Pevné disky WD Scorpio Blue 750 GB a 1 TB mají tloušťku 12,5 mm a jsou ideální pro použití v přenosných ukládacích zařízeních , jako jsou nově představené přenosné pevné disky pro rozhraní USB My Passport™ Essential™ SE Portable. K dalším aplikacím patří vybrané notebooky a malé osobní počítače, kde je tichý a chladný provoz důležitý. Oba pevné disky WD Scorpio Blue poskytují vysoký výkon s přenosovou rychlostí 3 gigabity za sekundu (Gb/s).
„Současně působící trendy růstu využívání mobilní výpočetní techniky a stále širšího používání digitálních médií vytvářejí poptávku po kapacitách obvyklých u stolních počítačů také u mobilních zařízení,” uvedl Jim Morris, senior viceprezident a ředitel pro klientské systémy společnosti WD. „Naše nové pevné disky WD Scorpio Blue lidem umožňují nosit s sebou kamkoli ještě větší část svých digitálních sbírek a při vědomí hodnoty svých dat, zálohovat své notebooky na pevné disky My Passport.”
Pevné disky WD Scorpio Blue nabízejí vysoký výkon, nízkou spotřebu energie a chladný provoz v přenosných aplikacích. Jsou navrženy s prvky společnosti WD tak, aby byly spolehlivé a odolné proti nárazu a zároveň poskytovaly špičkový výkon a kapacitu na trhu.
Funkce pevného disku WD Scorpio Blue
WhisperDrive™ - Exkluzivní technologie WhisperDrive společnosti WD se špičkovými vyhledávacími algoritmy přináší nejtišší dostupné pevné disky ve formátu 2,5 palce na trhu.
ShockGuard™ – Tato špičková technologie v sobě spojuje vylepšení firmwaru a hardwaru a pomáhá tak splnit nejpřísnější kombinované požadavky na odolnost vůči nárazu, požadované pro použití v přenosných zařízeních a noteboocích.
SecurePark™ – Parkuje záznamové hlavy mimo povrch pevného disku při jeho roztáčení, zastavování a když je vypnutý. Tím je zajištěno, že záznamová hlava se nikdy nedotkne povrchu disku, což zvyšuje dlouhodobou spolehlivost díky menšímu opotřebení hlav a zvyšuje odolnost pevného disku proti nárazu.
Cena a dostupnost
Pevné disky WD Scorpio Blue 750 GB (model WD7500KEVT) jsou dostupné nyní prostřednictvím vybraných distributorů a prodejců; pevný disk s kapacitou 1 TB (model WD10TEVT) je dostupný nyní v rámci přenosných pevných disků pro rozhraní USB My Passport Essential SE. Výrobcem doporučená prodejní cena (MSRP) pevného disku WD Scorpio Blue 1 TB činí 249,99 USD a cena pevného disku WD Scorpio Blue 750 GB je 189,99 USD. Na pevné disky WD Scorpio Blue je poskytována omezená tříletá záruka. Další informace o pevných discích WD Scorpio Blue pro přenosná zařízení naleznete na webové stránce společnosti na adrese http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=685.