S&T na Slovensku zrealizovala 54 projektů přechodu na euro

30. 7. 2009 12:19    Rubrika: Tiskové zprávy

S&T na Slovensku zrealizovala 54 projektů přechodu na euro

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Systémový integrátor S&T zajistil spolehlivý přechod podnikových systémů svých slovenských zákazníků na přijetí euroměny.

Celých 54 projektů spojených s úpravou informačních systémů pro přijetí euroměny provedl na Slovensku systémový integrátor S&T. Konverze se týkala informačních systémů založených na platformě SAP a celkový obrat zakázek dosáhl 2 milionů eur. Slovensko přešlo na euroměnu k 1. lednu 2009.

Projekt přechodu na euro řešil klíčové legislativní požadavky: duální zobrazování obou měn a konverzi dat do nové lokální měny euro. Společnost S&T při projektech konverze na euroměnu čerpala z řady zahraničních zkušeností. Pomáhala například při přechodu firem na euro v Rakousku a také ve Slovinsku.

„Odborně a logisticky zvládla společnost S&T realizaci konverze informačních systémů na novou měnu u 54 zákazníků, kteří používají informační systém SAP,“ řekl Christian Rosner, generální ředitel technologické skupiny S&T Group. „Někteří zákazníci využili také možnosti zálohovat své původní systémy se slovenskou měnou v outsourcingovém centru S&T v Žilině.“

Mezi zákazníky, kteří svěřili přechod na novou měnu do rukou S&T, patří globálně i lokálně působící společnosti ze všech odvětví. Jmenujme například firmy Aquachemia, Aquapark Poprad, Avex, Avnet, BASF, Bonfiglioli, BSH, Cenon, Datalogic, Duropack, Duslo/Istrochem, Embraco, Grafobal, Heineken, čtyři společnosti ze skupiny Hella, Holcim, Hydac, INA, Injecta, Knauf, Martinská teplárenská, Mets\xE4Tissue, Nexis, NCHZ, OFZ, Orange, Palma, Panasonic, Premagas, SAF, Sauer Danfoss, Slovalco, Slovenský rozhlas, Sperian (Bacou Dalloz), SSE, Tubau, VOLKSWAGEN Logistic, VOLKSWAGEN Slovakia, VVS Košice, Wertheim, Zvolenská teplárenská, Žilinská teplárenská a devět slovenských univerzit.

Tiskové zprávy

Diskuse