Intel - IT manažerem na vlastní kůži

3. 8. 2009 11:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Zkuste to sami! Startuje první česká IT Manager Game.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Na internetu kolují stovky historek z jejich každodenní praxe. Jak by bylo v roli IT manažera Vám? Jak byste zvládli každodenní firemní počítačovou realitu? Zaregistrujte se k exkluzivní soutěžní hře IT manažerů a vyzkoušejte si práci „Ajťáků“ na vlastní, virtuální kůži.

Dnes odstartovalo první kolo unikátní herní soutěže společnosti Intel, nazvané IT Manager Game 3: Unseen Forces. Jde v ní o jediné – o peníze. Určitě Vás zajímá, jak IT oddělení vlastně funguje, případně zde máte možnost uplatnit své dosavadní znalosti, pokud již toto oddělení vedete.

Úkolem účastníků je dosáhnout co nejvyšších zisků firmy a zároveň rozvinout vlastní globální IT impérium. Není to ale snadné – stačí jen na chvilku ztratit kontrolu nad sítí, a ihned klesnou zisky, zaměstnanci Vám dají vale, šéf bude šílet a Vaše hlava se ocitne na špalku. A předem varujeme – stejně jako ve skutečném světě IT se i zde střetnete s tajemnými silami a nevysvětlitelnými záhadami. Poruchy Vás lehce připraví o těžce nabyté zisky, hacker Vám pořádně zavaří svým smrtícím útokem na síť. A jaká překvapení na Vás asi číhají v serverovně?

Jak sami brzy zjistíte, pokazit se může v podstatě cokoli. Budete se muset potýkat s mnoha různými potížemi s hardwarem i softwarem. Někdy budou opravitelné snadno, někdy ne. Jak Vaše firma poroste, budete svou pozornost muset efektivně dělit mezi různé problémy. Hra proto nabízí spoustu podpůrných technologií, které zjednoduší a urychlí Vaši práci.

„Stejně jako v reálném světě i zde existují výkonné technologie, jako například vPro nebo procesory Intel Xeon, které umožňují snížit náklady a zefektivnit práci. Pokud nebudete dostatečně rychlí, může je využít konkurence ve Váš neprospěch,“ poznamenal Petr Ulvr, Business Development Manager společnosti Intel.

IT manažerem na vlastní kůži

Své IT manažerské schopnosti budete moci otestovat po celý srpen 2009. Hra je lokalizována do češtiny. Výsledková listina nejvyšších skóre je pravidelně aktualizována. Za nejlepší výsledky budou oceněni ti, kdo zvýší zisky vybudováním fungující globální sítě. Nevhodné řízení vede k propadu výnosů a tím i k poklesu v tabulce. Pro deset nejlepších jsou připraveny ceny od společností Belkin a Lenovo. Cenu za ohleduplnost a trpělivost získají i partnerky či partneři nejlepších hráčů. I pro ně máme připraveno malé překvapení.

IT Manager Game právě teď hrají v dalších 15 zemích po celém světě. Patří mezi ně například Velká Británie, Německo, Polsko a Spojené státy americké. O velkém úspěchu a dobré hratelnosti hovoří i přes 52 tisíc hráčů, kteří se snaží dosáhnout co nejlepších výsledků. Pro deset nejlepších českých hráčů jsou připraveny zajímavé ceny.

Hru včetně pravidel a průvodce naleznete na http://itmanager3.intel.com/cs-cz/default.aspx.

Tiskové zprávy

Diskuse