Digitální fotoaparáty Nikon COOLPIX

4. 8. 2009 12:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Projektor, dotykový monitor, rychlost a styl – to vše obohacuje novou sérii kompaktních digitálních fotoaparátů

Digitální fotoaparáty Nikon COOLPIX

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Nikon Europe dnes uvádí nové digitální kompaktní fotoaparáty řady COOLPIX, mezi nimiž je i první fotoaparát na světě s vestavěným projektorem. V této inovativní sérii najdeme rovněž fotoaparát s dotykovým monitorem OLED, dále fotoaparát stejně rychlý jako digitální jednooké zrcadlovky1 a elegantní stylový kompaktní fotoaparát s jednoduchým ovládáním v různých barevných provedeních.

Nová série přístrojů COOLPIX má pro každého něco, nehledě na to, jestli jste milovník technických vychytávek nebo jen fanda kompaktních fotoaparátů. Jistě vás zaujme COOLPIX S70 s inovativním 3,5“ dotykovým monitorem OLED a možností záznamu videa v kvalitě HD, nebo COOLPIX S640, který je nejrychlejším fotoaparátem celé série COOLPIX, takže již nikdy nezmeškáte žádnou fotografickou příležitost. COOLPIX S570 je stylový fotoaparát zkonstruovaný tak, aby i nováčkům umožnil pořizovat kvalitní snímky. S přístrojem COOLPIX S1000pj se Nikon jako první na světě pustil do změny způsobu prohlížení snímků a videa a vybavil tento model projektorem zabudovaným v těle fotoaparátu. Všechny čtyři nové přístroje jsou vybaveny objektivy NIKKOR, systémem digitálního zpracování obrazu Nikon EXPEED a legendárními funkcemi Nikon vytvořenými pro pořízení vynikajících snímků.

Mark Pekelharing, Product Line Manager Consumer Products u společnosti Nikon Europe B.V, říká: „Jsme nadšeni naší novou sérií fotoaparátů COOLPIX a věříme, že jsme vytvořili fotoaparáty, které vyhoví každému vkusu. Náš dotykový monitor a projektor budou zcela jistě v popředí zájmu, ale i ostatní přístroje nové série jsou vybavené sofistikovanými funkcemi umožňujícími produkovat snímky v kvalitě firmy Nikon. Věříme, že posílí naší již tak vynikající sérii fotoaparátů.“

COOLPIX S1000pj – První fotoaparát na světě s vestavěným projektorem
COOLPIX S1000pj stojí díky převratnému designu, jehož součástí je projektor zabudovaný do těla fotoaparátu, v čele fotografického průmyslu. Projektor umožňuje uživatelům sdílet snímky s přáteli a rodinou jako nikdy dříve, a to bez nutnosti použití dalšího vybavení nebo seskupování obecenstva kolem LCD monitoru fotoaparátu. COOLPIX S1000pj je vybaven také režimem automatické volby motivových programů, který automaticky vybírá vhodný motivový program na základě detekovaného motivu a umožňuje pouhým stisknutím tlačítka pořídit vynikající snímky. Kromě toho je zde pět funkcí redukujících rozmazání snímků a inteligentní portrétní systém zaručující pořízení ostrých snímků za všech okolností. S 2,7“ LCD monitorem, širokoúhlým objektivem NIKKOR s 5x zoomem a 12,1 milionu pixelů představuje COOLPIX S1000pj zcela nový nástroj umožňující zajímavé sdílení snímků.

COOLPIX S70 – Inovativní dotyková technologie Organic EL
Dobře vypadající fotoaparát COOLPIX S70 s inovativním dotykovým monitorem byl zkonstruován se záměrem nabídnout jednoduché ovládání. Díky možnosti zmenšování, zvětšování a procházení snímků více různými způsoby na vysoce kvalitním 3,5“ monitoru Organic EL představuje fotoaparát první přístroj Nikon využívající tuto nastupující technologii. Fotoaparát je navíc vybaven režimem Expozice dotykem umožňujícím zaostřit a exponovat pouze dotykem ve zvoleném místě scény viditelné na monitoru. Vynikající výkonnost fotoaparátu podtrhuje líbivý vnější design napodobující strukturu kůže a vysoce kvalitní monitor OLED. S 12,1 milionu pixelů, širokoúhlým objektivem NIKKOR s 5x zoomem a ostrým
a brilantním obrazem na monitoru ve všech světelných podmínkách je zaručena maximální jednoduchost používání fotoaparátu.

Další vysoce výkonnou funkcí je záznam videosekvencí v HD kvalitě. Možnost rychle a snadno „listovat“ mezi snímky činí z přístroje COOLPIX S70 jasnou volbu pro toho, kdo hledá nejmodernější technologie v oblasti fotoaparátů.

COOLPIX S640 – Nejrychlejší COOLPIX na světě
Nejrychlejší fotoaparát série COOLPIX, přístroj COOLPIX S640, je extrémně rychle a snadno použitelný a zaručuje, že již nikdy nezmeškáte okamžik, který jste chtěli zachytit. S nejrychlejším spuštěním2 v oblasti kompaktních fotoaparátů a autofokusem rychlým jako u digitálních jednookých zrcadlovek pomáhá COOLPIX S640 rychle pořizovat ostré a brilantní snímky. Zatímco ostatním kompaktním fotoaparátům trvá zaostření delší dobu, zaručuje COOLPIX S640 prakticky okamžité pořízení snímků – zachytíte tak přesně to, co vidíte. Díky vysoké citlivosti ISO 6400 můžete navíc pořizovat brilantní snímky bez použití blesku i za nízké hladiny osvětlení. COOLPIX S640, který je dostupný v barevných provedeních black, silver a white, nabízí stylový design a vysoký výkon. Tento fotoaparát s 12 miliony pixelů, širokoúhlým objektivem NIKKOR s 5x zoomem a 2,7“ LCD monitorem nabízí vysokou spolehlivost a rychlost, které v oblasti kompaktních fotoaparátů doposud nebylo dosaženo.

COOLPIX S570 – Elegance a jednoduchost pro milovníky módních výrobků
Jednoduchý fotoaparát s elegantním stylem, COOLPIX S570, umožňuje i uživatelům bez jakýchkoli fotografických zkušeností zachycovat důležité okamžiky. Fotoaparát je perfektním doplňkem pro společenská setkání, kluby, dovolené a další příležitosti, a je tak snadno použitelný, že stačí jen stisknout spoušť a přístroj automaticky zvolí vhodný režim na základě analýzy údajů o vzdálenosti, jasu a pozici tváří osob v záběru. Tento přístroj s 2,7“ LCD monitorem, širokoúhlým objektivem NIKKOR s 5x zoomem a citlivostí ISO 3200 při plné velikosti obrazu nabízí vynikající vlastnosti za dostupnou cenu. Praktický
a přitom módní fotoaparát COOLPIX S570 s 12 miliony pixelů je dostupný v barevných provedeních Pink, Red, Blue, Black a Warm Silver a vyznačuje se štíhlým a elegantním tělem. Přístroj je vybaven inteligentním portrétním systémem s funkcí Kontrola mrknutí, která automaticky pořídí dva snímky v okamžiku, kdy se fotografovaný objekt usmívá, a uloží snímek, na kterém má fotografovaný objekt rovněž zcela otevřené oči. Mezi další funkce sloužící k dosažení špičkového vzhledu snímků patří funkce Změkčení pleti, retušovací technika umožňující pomocí „rozprašovače“ změkčit odstíny pleti fotografované osoby a dosáhnout tak lepšího vzhledu.

Ceny novinek budou ohlášeny v České republice v okamžiku uvedení produktů na trh.

Tiskové zprávy

Diskuse