Toshiba uvádí první SDXC paměťovou kartu na světě

5. 8. 2009 17:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Světové prvenství: nejvyšší kapacita 64 GB a nejvyšší přenosová rychlost

Toshiba uvádí první SDXC paměťovou kartu na světě

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Toshiba Corporation, průkopník a inovátor na poli technologie a řešení NAND flash pamětí, dnes oznámila uvedení první 64GB SDXC paměťové karty1 na světě, která disponuje nejvyšší přenosovou rychlostí na světě2 a vyhovuje novému standardu SD Memory Standard Ver. 3.00, UHS 1043. Toshiba potvrdila své vůdčí postavení na poli paměťových karet také tím, že uveřejnila 32GB a 16GB SDHC paměťové karty s nejvyšší rychlostí datového přenosu na světě4. Dodávky vzorků nových SDXC paměťových karet pro OEM výrobce budou zahájeny tento listopad, vzorky nových SDHC paměťových karet v prosinci. Oba produkty budou k dispozici v maloobchodním prodeji příští jaro.
Nové paměťové karty SDXC a SDHC jako první na světě vyhovují standardu SD Memory Standard Ver. 3.00, UHS 104, který definuje nový stupeň ultra vysokých rychlostí čtení a zápisu u NAND flash paměťových karet: maximální rychlost zápisu 35MB za vteřinu a rychlost čtení 60MB za vteřinu. Tyto parametry vycházejí vstříc silné poptávce trhu po kartách, které disponují jak vysokým výkonem, tak zvětšenou kapacitou pro ukládání dat, a které se tak uplatní například u digitálních fotoaparátů při tvorbě rychlých sekvencí snímků, u digitálních kamer pro video s vysokým rozlišením nebo v případě, že je potřeba velmi rychle přenést data do nebo z jiných médií.

Vysoké technické parametry a široká nabídka paměťových karet, které oznámila Toshiba, otevírají nové možnosti pro vývojáře, kteří mohou budoucí generace uživatelských produktů vybavit úžasnými aplikacemi. Společnost Toshiba chce nadále reagovat na poptávku a potvrzovat své vůdčí postavení na trhu NAND flash pamětí tím, že bude zdokonalovat svou řadu SD paměťových karet zvyšováním kapacity a přenosové rychlosti.

Poznámky:
1)SDXC paměťová karta je nová generace standardu SD paměťové karty, která byla definována asociací SD Association v dubnu 2009 za účelem uspokojení stále rostoucí poptávky po velkokapacitních paměťových médiích, které nabídnou vyšší přenosové rychlosti u aplikací náročných na objem dat. Nový standard paměťové karty SDXC se vztahuje na karty s kapacitou od 32GB do 2 terabytů, ve srovnání se SDHC standardem, který zahrnuje karty s kapacitou od 4GB do 32GB.
2)Ke dni 4. srpna
3)UHS 104 je nové ultra rychlé rozhraní, které přenáší data až rychlostí 104MB/s. Jedná se o nejrychlejší standard z nové verze SD Memory Standard Ver. 3.00
4)Maximální rychlost čtení a zápisu se může lišit v závislosti na hostitelském zařízení, podmínkách čtení a zápisu a také velikosti souboru.

Tiskové zprávy

Diskuse