BSA posílila o tři nové členy

5. 8. 2009 16:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Protipirátská organizace BSA posílila o tři nové členy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Mezi nové tuzemské členy BSA patří i celosvětově známá společnost Embarcadero Technologies, která dodává populární databázové nástroje a vývojářské nástroje dříve prodávané pod značkou Borland. Členy se rovněž staly společnosti Minitab a Rosetta Stone. Noví členové se v podzimní protipirátské kampani zaměří na firmy užívající pirátsky jejich software.

Další tři softwarové společnosti se připojily k tuzemské pobočce protipirátské organizace Business Software Alliance (BSA). Patří mezi ně výrobce databázových nástrojů Embarcadero Technologies, vývojáři softwaru pro statistickou analýzu Minitab a výrobce softwaru pro výuku cizích jazyků Rosetta Stone. Česká pobočka BSA tak nyní sdružuje 27 členů z různých oblastí softwarového odvětví. V Česku se podle poslední studie BSA užívá nelegálně 39 procent softwaru a ztráty softwarových firem tak v důsledku přesáhly zhruba 3,3 miliardy korun.

Tuzemští členové BSA využívají řady služeb: „Zastupujeme je například při vyšetřování případů pirátství a vyjednáváme o případném odškodnění, pokud jsou jejich práva dotčena. Rovněž mají možnost se aktivně účastnit protipirátských kampaní, které se zaměřují na firmy s vysokým výskytem nelegálního softwaru. Další takovou kampaň plánujeme na podzim a dotkne se zhruba 20 tisíc firem,“ řekl Jan Hlaváč, tiskový mluvčí protipirátské organizace BSA.

Piráti softwaru od Embarcadero budou mít těžší život

Nejznámějším novým tuzemským členem je společnost Embarcadero Technologies, která dnes kromě tradičních databázových nástrojů dodává i populární vývojářské nástroje v minulosti prodávané pod značkou Borland. „Naše produkty jsou v Česku díky své popularitě často užívány nelegálně. S pomocí BSA chceme proti tuzemským pirátům ostře zasáhnout,“ řekl Richard Kubát, zástupce společnosti Embarcadero pro ČR a SR. S produkty firmy Embarcadero mohou odborníci navrhovat, vyvíjet a provozovat softwarové aplikace a databázové systémy bez ohledu na používanou platformu či programovací jazyk.

Příchod nových členů odpovídá trendu posledních pěti let, během nichž došlo k rozšiřování členské základny organizace BSA a posilování jejího mezinárodního dosahu. V současnosti BSA na celosvětové úrovni sdružuje 27 softwarových společností a dalších 56 firem je členem na regionální úrovni. Kromě toho BSA úzce spolupracuje s více než 150 autorskoprávními organizacemi či sdruženími ze softwarového odvětví.

K tuzemským členům BSA patří společnosti Adobe, Altium, Apple, Attachmate, Autodesk, Bentley Systems, Corel, Dassault Systemes SolidWorks Corporation, DBA Lab S.p.A., Embarcadero, Famatech, FrontRange Solutions, Mamut, Materialise Software, Microsoft, Minitab, NedGraphics, O&O Software, Ringler-Informatik, Rosetta Stone, Scalable Software, SGS, Siemens, Staff & Line, Symantec, Tekla a společnost The MathWorks.

Tiskové zprávy

Diskuse