McAfee kupuje MX Logic

6. 8. 2009 12:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Výsledkem akvizice bude nejkomplexnější nabídka služeb z kategorie Security-as-a-Service

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


McAfee získává akvizicí více než 40 000 nových zákazníků, 4 miliony koncových uživatelů a 1 800 partnerů

Společnost McAfee, Inc. (NYSE:MFE) oznámila uzavření definitivní dohody
o akvizici soukromě vlastněné společnosti MX Logic, Inc. Cena transakce je přibližně 140 milionů dolarů zaplacených v hotovosti ve chvíli uzavření dohody a dalších 30 milionů dolarů v hotovosti v případě, že dojde ke splnění stanovených výkonnostních cílů. Společnost MX Logic je předním celosvětově působícím poskytovatelem služeb na bázi cloud computingu, které slouží k zabezpečení e-mailu a webu, archivaci e-mailů a zajištění kontinuity podnikání. Technologie a služby MX Logic umožní společnosti McAfee nabídnout v celém odvětví nejkomplexnější portfolio bezpečnostních produktů založených na cloud computingu. Tato nabídka bude jako jediná spojovat špičkové technologie celosvětového zjišťování hrozeb (threat intelligence) společnosti McAfee
s řešeními bezpečnosti jako služby (Security-as-a-Service, SaaS).

Global Threat Intelligence – celosvětové zjišťování hrozeb
- Technologie Artemis společnosti McAfee® chrání více než 33 milionů uzlů pomocí inteligentního zjišťování hrozeb, které funguje v reálném čase na bázi cloud computingu.
- Technologie TrustedSourceTM) analyzuje každý měsíc data z více než 100 miliard zpráv.
- Aplikace McAfee SiteAdvisor(R) poskytuje uživatelům bezpečnější vyhledávání, prohlížení webových stránek i on-line nakupování pomocí 1,9 miliard bezpečnostních známek, které služba každý den přidělí jednotlivým webům.
Security-as-a-Service – bezpečnost jako služba
- Služba McAfee Total Protection Service, která metodou SaaS poskytuje ochranu koncových bodů, chrání více než 5 milionů uživatelů pomocí centrálně spravovaného řešení na bázi cloud computingu.
- Řešení McAfee Vulnerability Assessment, které umožňuje hodnocení webových aplikací a síťových zranitelností pomocí SaaS, v reálném čase kontroluje, zda bezpečnost vyhovuje průmyslovým standardům včetně standardu pro zpracování platebních karet PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).
- Platforma McAfee SECURE pomáhá zákazníky zabezpečit před kybernetickou kriminalitou pomocí každodenní kontroly více než 80 000 webových obchodů. Od roku 2008 dosáhl tento systém již více než 126 miliard impresí. Služby společnosti McAfee pro skenování zranitelností navíc chrání více než 250 000 webových serverů.
- Společnost MX Logic chrání více než 40 000 zákazníků, kteří mají více než 4 miliony koncových uživatelů. Nabízí zabezpečení e-mailu a webu, archivaci e-mailů a služby pro zajištění kontinuity.
- Více než 1 800 prodejních partnerů společnosti MX Logic zajišťuje silný partnerský ekosystém pro prodej SaaS řešení společnosti McAfee a pro kombinované nabídky obou produktů pod oběma značkami.
- Datová centra společnosti MX Logic, nacházející se ve východní Asii, Japonsku, USA a oblasti EMEA (Evropa, Blízký východ, Afrika), chrání zákazníky s geograficky „rozptýlenými“ pobočkami a mají kapacitu expandovat do nových zákaznických segmentů a světových trhů.
Předpokládá se, že akvizice bude dokončena ve 3. čtvrtletí roku 2009. Dokončení akvizice vyžaduje souhlas regulačních orgánů a splnění dalších obvyklých podmínek pro transakce tohoto typu.

Tiskové zprávy

Diskuse