Digitální fotoaparáty Sony Cyber-shot TX1 a WX1

6. 8. 2009 17:46    Rubrika: Tiskové zprávy

a zobrazovacích technologií Sony

Digitální fotoaparáty Sony Cyber-shot TX1 a WX1

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




• 10,2 efektivních megapixelů, snímač Exmor R™ CMOS
a obrazový procesor BIONZ - tedy vše pro dobrou fotografickou odezvu a prvotřídní obraz s nízkou hladinou šumu i při špatných světelných podmínkách
• Funkce natáčení videa v rozlišení HD
• Režim Sweep Panorama automaticky zachytí doširoka otevřenou krajinu
• Objektiv Carl Zeiss se 4x optickým zoomem a extra velkým širokoúhlým 3palcovým dotykovým displejem Clear Photo LCD Plus s novým přehledným rozhraním (model TX1)
• Kvalitní objektiv f/2.4 Sony „G“ s 5x optickým zoomem a širokoúhlým záběrem s ohniskovou délkou 24 mm (model WX1)

Dva nové, funkcemi nabité fotoaparáty Cyber-shot™ jsou přehlídkou pokročilých optických, zobrazovacích technologií i zpracování obrazu značky Sony.

Snadno ovladatelné modely Cyber-shot™ TX1 a WX1 jsou spojením dokonalé obrazové kvality a inteligentních fotografických funkcí s elegantním barevným vzhledem.

Zobrazovací vlastnosti obou fotoaparátů stojí na snímači Exmor R™ CMOS, který v kombinaci s rozlišením 10,2 efektivních megapixelů a výkonným obrazovým procesorem Sony BIONZ zajišťuje vysoce kvalitní snímky i rychlou odezvu při fotografování.

Snímač Exmor R™ využívá nové vnitřní uspořádání, která dokáže zachytit více světla než klasická CMOS konstrukce a nabízí větší citlivost při nižší úrovni obrazového šumu. Výsledné snímky jsou úžasně přirozené
a prokreslené do nejmenších detailů, a to i to za špatných světelných podmínek, se kterými bývají při focení často problémy.

Klíčem k rychlé fotografické odezvě obou fotoaparátů je výkonný obrazový procesor BIONZ. Mechanická závěrka TX1 i WX1 dokáže pořizovat série snímků v plném rozlišení neuvěřitelnou rychlostí 10 políček za sekundu, což je více než u mnoha profesionálních digitálních zrcadlovek.

Spojení snímače Exmor R a procesoru BIONZ využívá také režim širokého panoramatu „Sweep Panorama“. Stačí pouhý jeden stisk spouště, a pak už jen fotoaparát plynule přesunout horizontálně nebo vertikálně z jedné strany na druhou a funkce Sweep Panorama automaticky spojí sérii zachycených políček do jednoho velkého panoramatického snímku s úhlem záběru až 256 stupňů*. Šířka takto vytvořeného panoramatu je mnohem větší, než umožňuje širokoúhlý objektiv jakéhokoli fotoaparátu.
*256 stupňů u modelu WX1; 185 stupňů u modelu TX1

Tyto technologie umožňují i další kreativní funkce. Režim fotografování z ruky za soumraku (Hand-held Twilight) zkombinuje šest sériově vyfotografovaných políček do jednoho optimalizovaného snímku s výrazně nižší hladinou šumu při špatných světelných podmínkách. Další funkcí je redukce rozmazání pohybem (Anti Motion Blur) určený pro fotografování rychle se pohybujících objektů při špatném osvětlení s obdobným snížením obrazového šumu.

Oba fotoaparáty natáčejí také detailně prokreslené videoklipy se zvukem v rozlišení 720p HD a se snímkovou frekvencí 30 fps zajišťující dokonale plynulé zachycení pohybu. To je skvělá možnost jak zaznamenat zajímavé okamžiky ve vysokém rozlišení, i když s sebou zrovna nemáte svou videokameru Handycam®.

Přestože jsou oba fotoaparáty nabity technologiemi, dosáhnete s nimi velmi snadno skvělých výsledků v jakékoli situaci. Při fotografování z ruky zajistí optický stabilizátor SteadyShot, aby snímky byly ostré a jasné. Funkce detekce obličeje a úsměvu se automaticky postarají o lepší a usměvavější portréty.

Modely Cyber-shot™ TX1 a WX1 jsou navíc první fotoaparáty na světě, které díky volitelnému zařízení Party-shot™ mohou fungovat jako váš „osobní fotograf“. Party-shot™ automaticky pořizuje usměvavé a krásné záběry vašich příbuzných, přátel… i vás samotných. Pro dosažení skvělých výsledků se nemusíte svého fotoaparátu ani dotknout.

Cyber-shot™ TX1
Štíhlý model TX1 je k dispozici v pěti nádherných barvách a dokazuje, že ani dokonalý vzhled nemusí nutně být na úkor kvalitních funkcí.

Jde o první fotoaparát řady Cyber-shot™ T vybavený citlivým snímačem Exmor R™ CMOS disponujícím vynikajícími zobrazovacími schopnostmi i při zhoršených světelných podmínkách. To vše i přes svou minimální tloušťku pouhých 14,1 mm**.

Elegantní TX1 má velký, 3palcový dotykový displej Clear Photo LCD Plus s přehledným rozhraním ovládaným dotykem. Můžete procházet své snímky konečkem prstu a přetáhnout si nejčastěji používané funkce jako blesk nebo nastavení ISO do menu rychlé volby. TX1 je jako řídit závodní auto – báječné, rychlé a intuitivní. Co vám ale automobil nenabídne při své rychlosti je snadnost, se kterou se nový fotoaparát ovládá.
**v nejužším místě

Cyber-shot™ WX1
Nová vlajková loď Cyber-shot™ řady W. Model WX1 je se svým kompaktním a stylovým vzhledem příkladem dokonalé harmonie zpracování obrazu i optických a zobrazovacích technologií a značky Sony.

Spojení snímače Exmor R™ CMOS s procesorem BIONZ doplňuje objektiv Sony G, který je novým měřítkem optické kvality v oblasti kompaktních fotoaparátů. K němu se výborně hodí ohnisková délka širokoúhlého záběru 24 mm, díky které do svého záběru dostanete více než dřív.

Tento objektiv nabízí dostatečný 5násobný optický zoom i nevídané rozlišení a kontrast při všech ohniskových délkách od širokoúhlého záběru po teleobjektiv. Fotografické možnosti rozšiřuje také maximální světelná clona f/2.4, která se postará o kvalitnější snímky i při nízké světelnosti záběru.

Party-shot™ IPT-DS1
Večírky, srazy, pěkné chvíle s rodinou a přáteli… Nikoho nepotěší, když musí stát stranou zábavy, ukrytý za fotoaparátem. Nové fotoaparáty však nabízí možnost, jak pořídit skvělé snímky všech zúčastněných – včetně vás.

Světovou novinkou řady Cyber-shot™ je kompatibilita obou fotoaparátů se zařízením IPT-DS1 Party-shot™. Tento koncept funguje jako váš „osobní fotograf“ a automaticky pořizuje záběry, aniž byste museli jakkoli zasahovat. Poprvé tak máte možnost užívat si okamžiků s rodinou a přáteli a zároveň s nimi být na fotografiích.

Jednoduše posadíte Cyber-shot™ TX1 nebo WX1 do dokovací stanice a všechno ostatní se děje automaticky. IPT-DS1 natáčí a naklápí fotoaparát a zároveň nastavuje zoom objektivu. Funkce detekce obličeje a detekce úsměvu sledují tváře osob a pořizují usměvavé a přirozené záběry všech lidí v místnosti.

Příslušenství a dostupnost
V nabídce je celá řada příslušenství. Například nové pouzdro LCH-TW1 z tuhého polykarbonátu a elastomeru, které váš fotoaparát ochrání před nárazy a škrábanci.

Ideálním partnerem na dlouhé cesty je nejnovější 32GB paměťová karta Memory Stick™ PRO Duo, která poskytuje dostatek prostoru pro tisíce fotografií v maximálním rozlišení 10,1 megapixelů nebo neuvěřitelných 7 hodin 25 minut videa v kvalitě Full HD.

Kompaktní digitální fotoaparáty Cyber-shot™ TX1 a HX1 a IPT-DS1 Party-shot™ budou k dostání od září 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse