T-Systems - distribuce HDTV kanálů pro ČT

6. 8. 2009 17:30    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems zajišťuje distribuci HDTV kanálů pro Českou televizi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost T-Systems Czech Republic a.s. zvítězila ve výběrovém řízení České televize a získala veřejnou zakázku na distribuci televizního vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Významný kontrakt bude zahájen zkušebním provozem dne 1. září 2009. Do řádného provozu projekt vstoupí od 1. ledna 2010.

T-Systems bude zajišťovat přenos digitálního HDTV vysílání v podobě IP streamu ze studií České televize do svého datového centra v Praze a odtud prostřednictvím vlastní datové trasy do Frankfurtu nad Mohanem (Německo). Tam bude signál zpracován partnerem T-Systems, kterým je společnost MEDIA BROADCAST. HDTV vysílání České televize bude následně šířeno prostřednictvím satelitu ASTRA 23.5°E na platformě DVB-S2.

„Je to pro nás významná výzva a věříme, že celý projekt distribuce HDTV vysílání České televize bude provozován k plné spokojenosti našeho zákazníka,“ uvádí
Ing. Michal Hátle CSc., generální ředitel společnosti T-Systems Czech Republic.
„T-Systems v České republice má významné zkušenosti s poskytováním multimediálních služeb a využívá tak svého potenciálu a zkušeností,“ dodává Hátle.

Realizací projektu distribuce HDTV vysílání České televize tak T-Systems potvrzuje svou roli významného hráče při poskytování ICT služeb a řešení systémové integrace.

Tiskové zprávy

Diskuse