Server Acer Altos G540 M2

12. 8. 2009 12:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila nový Altos G540 M2, špičkový server pro pracovní skupiny se dvěma paticemi, který nabízí za příznivou cenu možnost zvyšování výkonu a nové funkce pro zlepšení dostupnosti.

Server Acer Altos G540 M2

Servery řady Acer Altos G jsou vybaveny progresivními funkcemi pro snadné ovládání. Správci sítě tím získávají kontrolu nad výdaji na IT a mohou se soustředit na vývoj a implementaci politiky správy informací, zatímco server Altos poskytuje spolehlivé služby při práci s kritickými daty.

Servery nové řady Altos G540 M2 mohou být umístěny do skříně typu tower i do racku velikosti 5U. Provozní spolehlivost serverů Altos se odráží v novém odolném provedení bez zbytečných doplňků, které přitahuje pozornost k vlastní funkci. Nová konstrukce serverů Altos se vyznačuje vysokou odolností a absolutní spolehlivostí. Větrací štěrbiny opatřené šikmými kryty, které připomínají výrazné křivky odolné konstrukce serveru, podtrhují čistě průmyslový vzhled a současně zlepšují větrání. Konstrukce se závěsy umožňuje uživateli snadno otevřít skříň, i když je server umístěn ve vodorovné poloze. Oranžový pás na přední straně serveru Altos rovněž zdůrazňuje průmyslové provedení a identitu výrobku, který patří k řadě serverů Acer.

Acer Altos G540 M2 přináší vysokou užitnou hodnotu díky neobyčejně flexibilním možnostem rozšíření, které umožňují uživatelům přizpůsobit konfiguraci systému požadavkům konkrétného podniku. Záložní napájecí zdroje a záložní pevné disky s možností výměny za provozu spolu s nativní technologií RAID dokazují, že se jedná o ideální řešení pro podnikový segment.

Pružná konstrukce systému umožňuje zákazníkům přizpůsobit konfiguraci serveru Altos G540 M2 finančním možnostem a požadavkům firmy: Dvě rozhraní Gigabit Ethernet, jeden slot PCI Express® 2.0 X16, dva sloty PCI Express® 2.0 x8, jeden slot PCI Express® x8, jeden slot PCI a šest portů SATA2-300 zajišťují maximální výkon a bezkonkurenční rozšiřitelnost.

Acer Altos G540 M2 dosahuje vynikajícího výkonu, energetické účinnosti a spolehlivosti. Systém může být vybaven jedním nebo dvěma procesory Intel® Xeon® řady 5500 s frekvencí až 2,93 GHz s podporou technologie Intel® Turbo Boost, Intel® Virtualization (Intel® VT), Intel® QuickPath s přenosovou rychlostí až 6,4 GT/s a technologie Intel® 64. Altos G540 může být vybaven až 16 disky, což dokazuje jeho velké možnosti rozšíření a modularitu. V G540 lze používat nejen 3.5”, ale i 2.5” pevné disky, které se vyznačují nižší spotřebou. Napájecí zdroj a pevné disky s možností výměny za provozu zaručují ochranu dat a údržbu systému bez odstávky.

Server G540 M2 může být dodáván s 12 paměťovými moduly DDR3 1333 MHz ECC DIMM s podporou paměťové sběrnice se šesti kanály a až 96GB pamětí, která umožňuje IT manažerovi plnit trvale rostoucí nároky na kapacitu a současně zajistit ochranu dat i okamžitou dostupnost. Paměť DDR3 má větší šířku pásma zajišťující špičkový výkon, zatímco zlepšená konstrukce chlazení zaručuje nižší spotřebu.

Servery Altos G540 M2 jsou vybaveny softwarem Acer Easybuild s intuitivním grafickým uživatelským rozhraním a veškerými potřebnými nástroji pro snadnou instalaci a nastavení serveru.

Altos G540 M2 je rovněž vybaven softwarem ASM (Advanced Server Manager), který usnadňuje provádění náročných úkolů při správě systému, neboť poskytuje správcům sítě nástroje pro řízení výkonu a řešení kritických stavů, jakož i služby vzdálené konzole. Tyto programy výrazným způsobem ovlivňují výši podnikových nákladů na IT, protože zjednodušují a zefektivňují ovládání serveru G540 M2.

Tiskové zprávy

Diskuse