Server Acer Altos R720 M2

12. 8. 2009 15:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila nový Altos R720 M2, server velikosti 2U pro vysokou hustotu zástavby, který je určen pro webové a síťové infrastruktury.

Server Acer Altos R720 M2

Servery řady Acer Altos R jsou ideální pro malé a středně velké podniky, které požadují rychlý server pro řízení kritických aplikací, provádění online transakcí, správu databází a plánování podnikových zdrojů. Tyto aplikační servery s vysokým výkonem, optimalizované pro instalaci do racku, jsou již nyní kompatibilní s nativními 64bitovými operačními systémy a aplikacemi.

Provozní spolehlivost serverů Altos se odráží v novém odolném provedení bez zbytečných doplňků, které přitahuje pozornost k vlastní funkci. Nová konstrukce serverů Altos se vyznačuje vysokou odolností a absolutní spolehlivostí. Větrací štěrbiny opatřené šikmými kryty, které doplňují výrazné křivky odolné konstrukce, podtrhují čistě průmyslový vzhled a současně zlepšují větrání. Oranžový pás na přední straně serveru Altos rovněž zdůrazňuje průmyslové provedení a identitu výrobku, který patří k řadě serverů Acer. Altos R720 M2, který je optimalizován pro instalaci do racku, lze snadno zabudovat do jakéhokoli standardního prostředí ve výpočetním středisku.

Nový Acer Altos R720 M2 je výkonný dvoucestný server velikosti 2U, který nabízí veškerý výkon, jaký může vyžadovat rychle se rozšiřující front-end jednoúčelové využití s vysokými nároky na server určený pro montáž do racku. Nový Altos R720 M2 umožňuje provozovat větší počet webových stránek, zajistit větší počet bezpečných spojení a podporovat více uživatelů elektronické pošty, přičemž současně snižuje náklady a prostorové nároky.

Nová řada serverů Altos R720 M2, která je navržena s ohledem na možnost přizpůsobení požadavkům na cenu a nárokům aplikace, nabízí stejně vysokou úroveň výkonu jako flexibilní samostatný server. Systém může být vybaven jedním nebo dvěma procesory Intel® Xeon® řady 5500 s frekvencí až 2,93 GHz s podporou technologie Intel® Turbo Boost, Intel® Virtualization (Intel® VT), Intel® QuickPath s přenosovou rychlostí až 6,4 GT/s a technologie Intel® 64. Server podporuje tři rozšiřující sloty PCI Express® 2.0 x8 a systémovou paměť až 12 GB DDR3, jíž lze rozšířit na 96 GB, a tedy nejen chrání vaši investici, ale umožňuje i zvyšovat výkon.

Altos R720 M2 může být vybaven až šesti pevnými disky 3.5" SAS/SATA nebo šestnácti disky 2.5" SAS/SATA s možností výměny za provozu, které jsou vložené do desky backplane s 2x8 pozicemi, a tedy lze rozšiřovat kapacitu serveru podle potřeb rostoucího podniku. Navíc mají 2.5” pevné disky nižší spotřebu energie. Altos R720 M2 nabízí úsporu energie i nákladů - může být vybaven vysoce účinným napájecím zdrojem, který má o 9 % vyšší účinnost než standardní zdroje.

Všechny nabízené servery Acer Altos jsou vybaveny sadou software Acer Easybuild™, která zjednodušuje instalaci a nastavení. Acer Easybuild™ se vyznačuje intuitivním grafickým uživatelským rozhraním, které usnadňuje sledování průběhu procesu a poskytuje veškeré důležité nástroje pro nastavení konfigurace systému.

Altos R720 M2 je rovněž vybaven softwarem ASM (Advanced Server Manager), který zjednodušuje náročné úkoly při správě systému, neboť poskytuje správcům sítě nástroje pro řízení výkonu a řešení kritických stavů, jakož i služby vzdálené konzole. Tyto programy výrazným způsobem ovlivňují výši podnikových nákladů na IT, protože usnadňují a zefektivňují ovládání serveru.

Na servery je poskytována tříletá záruka on-site s rozšířením Acer Advantage.