K2 atmitec syst přestala prodávat ERP

13. 8. 2009 21:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti K2 atmitec syst končí s prodejem podnikového informačního systému K2

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost K2 atmitec syst přestala prodávat podnikový informační systém (tzv. ERP) značky K2. Důvodem je neprodloužení smlouvy ze strany ostravského výrobce softwaru – firmy K2 atmitec. Výrobce přitom neuvedl důvod ukončení smlouvy. Zároveň tato smlouva nebyla prodloužena ani dceřiným společnostem K2 atmitec syst: K2 atmitec Brno, K2 atmitec KV, K2 atmitec Plzeň a K2 atmitec Bratislava. S prodejem IS K2 tak skončila téměř celá partnerská prodejní síť systému K2, která zajišťovala přes polovinu obchodů s koncovými zákazníky.
Až do loňského roku přitom firma K2 atmitec syst a její dceřiné společnosti opakovaně získávaly od ostravského výrobce systému K2 nejrůznější ocenění, ať již jako nejlepší prodejce nebo nejlepší servisní či partnerská organizace v oblasti K2. „Přesné důvody ukončení vztahu ze strany výrobce neznáme, rozhodli jsme se však dál jít už svou vlastní cestou,“ řekl šéf K2 atmitec syst Jan Mošovský.
„Díky našemu týmu odborníků, který za patnáct let implementace a správy informačního systému získal prakticky nepřenositelné know – how, můžeme nyní poskytovat našim více než 250 ti zákazníkům ještě lepší servis než dříve. Jsme totiž schopni poskytnout nové nástroje k informačnímu systému K2, optimalizujeme jeho chod a vyvíjíme i nové produkty, které jsou nadstavbou nad systém K2. Jsou jimi například inteligentní systém řízení výroby, systém pro podporu HR nebo portálová řešení. Našim zákazníkům garantujeme nejen plnění všech současných smluvních vztahů minimálně v takové kvalitě, na jakou byli zvyklí dosud, ale i její další zvyšování,“ prohlásil šéf firmy K2 atmitec syst Jan Mošovský. Podle něho společnost K2 atmitec syst na základě kladných ohlasů a zájmu zákazníků urychlila již započatý vývoj vlastního samostatného ERP systému. Ten má základ v nové architektuře, která je o generaci modernější, než je samotný systém K2.
Společnost K2 atmitec syst, která zaměstnává celkem téměř stovku pracovníků, má kromě svého sídla v Praze i většinové podíly v prodejních a servisních společnostech systému K2 v Brně (K2 atmitec Brno), Bratislavě (K2 atmitec Bratislava), Plzni a Karlových Varech (K2 atmitec KV). Roční obrat společností, jež obhospodařují více než 4200 koncových uživatelů (více než 250 klientů), přesahuje 150 milionů korun. Firma poskytuje i služby v oblasti hardwaru, je například držitelem licencí IBM Advanced Business Partner, CITRIX Silver Partner, VMware Enterprise Partner, Microsoft Gold Certified Partner nebo Kerio Certified Partner. Na rozvoj vlastního softwaru získala nedávno významné dotace z fondů Evropské unie v řádu desítek miliónů korun.

Tiskové zprávy

Diskuse