Čtyři produkty Panasonic získaly prestižní ocenění EISA

17. 8. 2009 20:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Hvězdný tým Panasonic 2009

Čtyři produkty Panasonic získaly prestižní ocenění EISA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Čtyři produkty Panasonic získaly prestižní ocenění EISA

Konec léta s sebou již tradičně přinesl vyhlášení nejlepších evropských produktů v oboru audiovizuální techniky udělovaných asociací EISA. Redaktoři padesáti specializovaných časopisů z dvaceti zemí na základě nezávislého testování opět vyhodnotili nejlepší produkty sezóny a Panasonic ani letos nezůstal pozadu.

V sezóně 2009/2010 získal Panasonic prestižní ocenění EISA za:
- nejlepší plazmový televizor VIERA TX-P42V10E
- nejlepší multimediální fotoaparát LUMIX DMC-GH1
- nejlepší digitální HD videokameru HDC TM300
- nejlepší mikrosystém SC HC3 (u nás prodávaný jako SC HC4, který má navíc USB vstup).

Panasonic VIERA TX-P42V10E
Nejlepším plazmovým televizorem Evropy byl letos vyhlášen high-endový NeoPDP televizor Panasonic VIERA TX-P42V10E. Revoluční NeoPDP televizory vývojově navazují na televizory plazmové. Díky funkci Inteligentní zpracovaní obrazu rychlostí 600 Hz podají věrně i ten nejrychlejší pohyb při rozlišení až 1 080 řádek a dynamickém kontrastu přes 2 000 000:1. Funkce Digital Cinema Colour zajišťuje skvělou reprodukci barev, takže výsledný obraz se blíží obrazu, jaký jsme zvyklí vídat spíše v kinosále než doma v obývacím pokoji. Řada „V” je určena zejména pro milovníky filmu a diváky, kteří si potrpí na nejvyšší kvalitu obrazu.

Televizor VIERA TX-P42V10E nabízí také unikátní aplikaci VIERA CAST, s níž divák stisknutím jediného tlačítka získává exkluzivní, neomezený a bezplatný přistup ke kompletnímu archivu NOVA.CZ. Vedle toho si může vychutnávat sportovní klipy stanice Eurosport, videa na serveru YouTube či fotografie vás a vašich známých v aplikaci Picasa. Nové NeoPDP televizory se chlubí více než 50% úsporou elektrické energie ve srovnání se stejnými úhlopříčkami modelů 2007.
Odbornou porotu si nový NeoPDP televizor VIERA TX-P42V10E získal skvělým poměrem kvality obrazu, výjimečných funkcí a špičkové technologie vůči dobré ceně.

Panasonic LUMIX DMC-GH1
Nejlepším evropským multimediálním fotoaparátem byla zvolena videozrcadlovka Panasonic LUMIX DMC-GH1. Druhý model standardu Micro 4/3 umí zaznamenávat video ve Full-HD rozlišení a s Dolby Digital zvukem. Jako první fotoaparát tak směle zastoupí i kvalitní videokameru. Právě pro záznam videa byl vyvinut nový, vysoce kvalitní objektiv s 10x optickým zoomem. Fotoaparát, se kterým pořídíte vynikající fotografie i videa, je snadno ovladatelný a zdobí jej skvělý design.

„V GH1 se snoubí výhody kompaktních fotoaparátů s neoddiskutovatelnými benefity zrcadlovek. Kompaktní a lehké tělo v sobě skrývá vysoce výkonný hledáček s možností živého náhledu. A je také prvním fotoaparátem nabízejícím kontinuální autofocus při nahrávání videa,” říká Sven Dabelstein, Senior Manager z Panasonic Marketing Europe.

Panasonic HDC-TM300
Nejlepší evropskou digitální HD videokamerou se stala kamera Panasonic HDC-TM300 s plným vysokým rozlišením Full HD a zdokonaleným 3MOS systémem. Je vybavena nově vyvinutým objektivem Leica Dicomar s vysokou světelností a optickou stabilizací obrazu Advanced O.I.S. Ovládání kamery je přitom jednoduché a přesné. Pouhým dotykem prstu nastavíte zoom, ostření, clonu, rychlost závěrky i vyvážení bílé barvy. Manuální prstenec na objektivu, elektronický hledáček (EVF) a konektor pro mikrofon radost z natáčení ještě znásobí. Kamera TM300 zaznamenává obraz buď do 32GB zabudované paměti nebo na paměťové SDHC/SD karty.

„Snadné ovládání a špičkové profesionální technologie jsou v HD kameře TM300 skvěle sladěny. Nabízí vysoké rozlišení, vysoce citlivý 3MOS systém spolu s vylepšenou optickou stabilizací, a zajistí tak výborný obraz za téměř jakýchkoli světelných podmínek,” poznamenali porotci EISA.

Panasonic SC-HC3
Ocenění Nejlepší evropský mikrosystém roku 2009 získal Panasonic SC-HC3 (v České republice a na Slovensku prodávaný jako SC-HC4, který má navíc USB vstup). Pohodlně a elegantně si na něm můžete přehrávat hudbu z CD disků i ze svého přehrávače iPod. Díky pokročilým audiotechnologiím Panasonic, které se starají o výjimečně čistý a jasný zvuk, si můžete vychutnat oblíbené skladby ve vysoké kvalitě. Navíc připojení iPodu je rychlé, pohodlné a nepotřebujete k němu žádný kabel. Speciální širokopásmové kónické reproduktory s bambusovou membránou se postarají o zřetelný a jasný zvuk v celém zvukovém rozsahu – od čistých a jasných výšek až po bohaté a dynamické hloubky. SC-HC4 reprodukuje zvuk s takovou kvalitou, která je pro systémy této velikosti zcela výjimečná.

Ceny EISA 2009 budou slavnostně předány na galavečeru, který proběhne 4. září v hotelu Adlon Kempinski v Berlíně.

Tiskové zprávy

Diskuse