Microsoft uvolnil Exchange Server 2010 ve verzi Release Candidate

18. 8. 2009 21:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft uvolnil Exchange Server 2010 ve verzi Release Candidate

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zákazníci si ode dneška mohou stáhnout nejnovější verzi s kompletní sadou vlastností a později přejít na finální produkt.

Microsoft Exchange Server 2010 dosáhl dalšího významného milníku před uvedením finálního produktu na trh. Od dnešního dne je k dispozici ke stažení ze stránek Microsoftu již ve funkčně kompletní verzi Release Candidate (RC) a uživatelé z řad partnerů a zákazníků ji mohou začít okamžitě testovat. Finální verzi Exchange Serveru 2010 nabídne Microsoft do konce roku 2009, kdy bude produkt uveden na trh.
Zájem o novou verzi Exchange Serveru je obrovský. Doposud nový Exchange Server 2010 ve verzi beta testovalo na 10 milionů uživatelů, což je nejvíce v historii tohoto produktu. Od uvedení první verze Exchange Serveru před 14 lety se tento produkt stal celosvětově nejpoužívanějším poštovním serverem na světě. Podle studie společnosti Ferris Research z roku 2008 získal Microsoft Exchange Server 65% tržní podíl a ten i nadále roste. To dokládá i skutečnost, že jen v loňském roce přešlo na Microsoft Exchange Server více než 4,7 milionu uživatelů.
Mezi nejvýznamnější novinky ve verzi Release Candidate oproti předchozí beta verzi patří:
• Podpora Exchange Serveru 2010 RC prostřednictvím 64-bitových verzí Windows Serveru 2008 a Windows Serveru 2008 R2.
• Možný upgrade z Exchange Serveru 2010 Release Candidate na finální verzi produktu Exchange Server 2010 RTM bez nutnosti přeinstalace serverů a opětovné konfigurace nastavení.
• Možnost souběžného používání Exchange Serveru 2010 Release Candidate se staršími verzemi Exchange Server 2007 a Exchange Server 2003. Tato možnost firmám výrazným způsobem usnadní plánovaný upgrade serveru, testování kritických scénářů či hodnocení výhod nejnovější verze Exchange Serveru.
Nový Exchange Server 2010 přináší mnoho zásadních novinek, které umožňují snížit nároky na hardware a administraci a současně uživatelům pomáhají vypořádat se s neustále se zvyšujícím množstvím zpráv. Microsoft Exchange Server 2010 ve verzi Release Candidate je možné stahovat již nyní, a to ze stránek http://www.microsoft.com/exchange. Více informací o tomto produktu je možné získat na stránkách Microsoft TechNet.

Tiskové zprávy

Diskuse