AMD - rozhodující podíl na trhu mobilních grafik

19. 8. 2009 16:42    Rubrika: Tiskové zprávy

AMD získává vedoucí podíl na trhu díky tomu, že grafické procesory ATI Mobility Radeon™ Premium pohánějí více než polovinu dnešních notebooků s dedikovanými grafickými kartami1

— Pokrokové technologie představené v řadě ATI Mobility Radeon™ HD 4000 podnítily zvýšenou poptávku ze strany výrobců notebooků, což vyústilo v 87,27% mezikvartální růst obratu1 —

Společnost AMD (NYSE: AMD) dnes ohlásila, že podle nejnovějších průmyslových údajů grafické procesory ATI Mobility Radeon™ Premium pohánějí více než polovinu dnešních notebooků s dedikovanými grafickými kartami. Údaje o mobilních dedikovaných grafických kartách odhalují 36,5% nárůst tržního podílu a 87,27 % mezikvartální vzrůst jejich odbytu v první polovině roku 2009.1 Společnost AMD je nyní se svým celkovým 53% podílem na „nejvyšší příčce“ trhu dedikovaných mobilních grafických karet. Za tímto neuvěřitelným úspěchem grafických procesorů ATI Mobility Radeon Premium stojí tyto faktory:
• Vylepšený výkon, nejlepší možné parametry a pokroková technologie – to jsou vlastnosti, které přinášejí výrobky z řady grafických procesorů ATI Mobility Radeon™ HD 4000 - jako jsou například ATI Mobility Radeon™ HD 4530 a ATI Mobility Radeon™ 4670 – včetně podpory nejnovějšího Microsoft DirectX® 10.1, který slibuje multimediální zážitek ve vysokém rozlišení v kvalitě domácího kina, a technologii zaměřenou na úsporu energie a dlouhou životnost baterie, ať už jste v práci, doma, nebo hrajete hry.
• Díky více než 200 návrhům, přijatým pro současné a budoucí produkty předních světových výrobců, se zákaznická obliba řady grafických procesorů ATI Mobility Radeon HD 4000 promítla do jejího rozšíření do široké škály notebooků s dedikovanými grafickými kartami včetně HP Pavilion dv6T, Alienware M17, Acer Aspire 5739G, Toshiba Satellite M500, Sony VAIO FW Series, Samsung R522, Asus W90Vp-X1, MSI GX623 a Dell Studio 15 – vyvážené portfolio notebookových platforem AMD a jeho konkurentů.
• Zvýšený obrat v maloobchodním prodeji, včetně obchodů Best Buy Canada a Future Shop s důrazem na produkt HP Pavilion dv6 Artist Edition Entertainment Notebook PC, obsahující procesor AMD Turion™ Ultra X2 Dual-Core Mobile Processor a grafickou kartu ATI Mobility Radeon™ HD 4650.

Vyjádření odpovědných osob

„S narůstající poptávkou zákazníků po vyšších grafických schopnostech svých notebooků je rovněž očekáván růst na trhu s dedikovanými grafickými kartami,” řekl dr. Jon Peddie, zakladatel a ředitel společnosti Jon Peddie Research. „Nárůst obratu ve druhém kvartálu tohoto roku a růst tržního podílu mobilních dedikovaných grafických karet je následkem zákaznické obliby práce s grafikou a snahou výrobců o uspokojení poptávky v předvečer tradičně nejrušnějšího období roku.”

„AMD pilně pracovalo na představení technologie, která by lidem poskytla nepřekonatelný vizuální zážitek na notebookových platformách a nejnovější tržní údaje hovořící o fenomenálním nárůstu prodeje notebooků vybavených grafickými kartami to potvrzují,” řekl Matt Skynner, viceprezident a generální ředitel divize GPU společnosti AMD. „Blížíme se k období návratu do školy a k době svátků, navíc se blíží nový operační systém Microsoft Windows® 7. AMD pokračuje v poskytování řešení pro trh s mobilními dedikovanými grafickými kartami a notebooky vybavenými grafickými procesory ATI Mobility Radeon.”

Další zdroje
• Informace o produktu: Grafické procesory ATI Mobility Radeon Premium na AMD.com
• Spotřební zboží: Grafické karty ATI Mobility Radeon Premium jako spotřební zboží na AMD.com
• Obrázky: Grafické procesory ATI Mobility Radeon Premium na Flickru