Mapplety - mapové miniaplikace pro Mapy Google

20. 8. 2009 15:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Tematicky zaměřené Mapy Google pod jednou střechou

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Praktické mapplety (mapové miniaplikace) na Mapách Google umožní snadno a rychle najít užitečné informace pro každý den.

Turistika, doprava, zábava, počasí či informace pro obchod s nemovitostmi. To vše lze nalézt v praktických mapových aplikacích na Mapách Google, které jsou teď přímo dostupné z jedné webové stránky mapy.google.cz/cesketipy. Zde je možné zjistit třeba předpověď počasí pro celou Českou republiku, najít přehled lázní či golfových hřišť a také tipy na posezení v hospůdkách či na zahrádkách. Uživatelé si mohou jednoduše vybrat třeba hudební festival u nás (ale i jinde v Evropě), na který o víkendu vyrazí, anebo s mapplety Google snadno najdou vhodné místo na výlet.

Mapplety jsou mapové miniaplikace, které běží v rámci Map Google a vytvořit si je může kdokoliv. Miliony uživatelů se díky nim snadno podělí o své zkušenosti a tipy na zajímavá místa. Mapplety lze i snadno vytvořit během několika minut přidáním nových vlastností do stávající vrstvy mapy nebo vytvořením nové vrstvy na Mapách Google (funkce Moje Mapy).

Na novém rozcestníku je možné najít například:
• Cenové mapy nemovitostí
Kde se vyplatí koupit dům nebo byt?
• Hospůdky a terasy
Chtěli byste zkusit novou hospůdku, jen nevíte, kam přesně vyrazit?
• Turistická místa
Přemýšlíte, jak strávit nadcházející víkend?
• Mapa počasí
Je nutné si brát do tašky deštník, nebo k vám slibovaná bouřka dorazí až večer?
• Parkování
Kde v Praze bez problémů zaparkujete?

Kromě výše uvedených mappletů lze využít i mapu letních festivalů, národních parků nebo si najít nejbližší golfová hřiště.

Více o Mapách Google i to, jak si udělat vlastní mapu, najdete na mapy.google.cz. Informace o praktických mappletech naleznete na mapy.google.cz/cesketipy.

Tiskové zprávy

Diskuse