Multimediální přehrávač XTREAMER

24. 8. 2009 16:33    Rubrika: Tiskové zprávy

XTREAMER aneb Full HD síťový přehrávač za neodolatelnou cenu

Multimediální přehrávač XTREAMER

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Umax uvedl v těchto dnech na trh další z rodiny zajímavých multimediálních přehrávačů, schopných zpracovat multimediální obsah jako filmy, fotky a muziku a vychutnat si digitální zábavu ve vysokém rozlišení. Nový Xtreamer sází především na atraktivní cenu při zachování skvělé kompatibility video a audio formátů, kompletní české lokalizace včetně titulků, internetové konektivity a snadné implementace v domácí počítačové síti.

Srdcem Xtreameru je zcela nový procesor Realtek 1283 který je více než rovnocenným konkurentem čipům z rodiny Sigma Designs 8634. Díky tomu a dobře propracovanému firmwaru zvládne přehrávač skvěle většinu video a audio formátů včetně oblíbeného .AVI, .ISO, .MKV (H264), AC3, DTS, FLAC atd. Atraktivní a uživatelsky přívětivé uživatelské rozhraní je lokalizováno do češtiny a nechybí samozřejmě podpora českých titulků (kódování UTF-8 a CP1250). Veškeré výstupy jsou soustředěny na zadní strana přístroje. Nechybí dva USB host porty pro připojení externích zařízení, LAN 10/100 port pro připojení do lokální sítě, HDMI 1.3 výstup (až 1080P), optický digitální 5.1 výstup a také kompozitní výstupy pro připojení starších televizorů.

Xtreamer překvapí malým kompaktním provedením vhodným i na cesty, do kterého lze instalovat 2,5“ SATA disk ( až 500GB). Přehrávač s vestavěným diskem se v síti chová jako NAS server a lze na něj zapisovat data přímo po síti bez nutnosti připojovat jej USB kabelem k PC. Skvělou přidanou hodnotou je WiFi-N USB adaptér s integrovanou anténou, který zákazníci naleznou přímo v balení. K dispozici jsou také integrované webové služby, které dovolí uživatelům přehrávat obsah oblíbených portálů jako např. YouTube, Picasa a řady dalších.
Cena Xtreameru je stanovena na atraktivních 3.490 Kč s DPH. V prodeji jsou verze s vestavěným 320 GB (4990) i 500GB (5990) SATA diskem.

Tiskové zprávy

Diskuse