Vypsaná fiXa a Horkýže Slíže - určete si cenu

25. 8. 2009 13:40    Rubrika: Tiskové zprávy

t-music.cz za cenu, kterou si určí fanoušci

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


- Od 9. 9. 2009 9:09 hodin se začne nabízet nové album Klenot od Vypsané fiXy
- Od 1. 10. 2009 se v nabídce objeví novinka z dílny slovenské kapely Horkýže Slíže
- Cenu za stažení obou alb si opět určí uživatelé sami

Praha, 25. srpna 2009 – T-Mobile ve spolupráci s kapelami Vypsaná fiXa a Horkýže Slíže připravil na začátek podzimu pro všechny milovníky československé hudby hned dva zajímavé projekty. Hudební portál t-music totiž nabídne ke stažení nová alba obou skupin, přičemž slovenští příznivci Horkýže Slíže najdou tuto novinku také na stránkách tmusiccity.sk. Desky budou k dispozici za cenu, kterou si formace podle fanoušků za svá alba zaslouží. Ve svém mobilním telefonu tak příznivci mohou mít žhavé hudební novinky, a to až o měsíc dřív, než se dostanou na pulty obchodů a navíc bez čekání a za cenu, kterou si sami určí.

„Podobný model prodeje hudby jsme již vyzkoušeli letos v březnu ve spolupráci s kapelou Wohnout,“ říká Petr Dvořák, ředitel marketingu společnosti T-Mobile Czech Republic. „Koncepce ’Zaplať, kolik si myslíš, že si kapela zaslouží‘ se nám přitom osvědčila. Během jednoho měsíce jsme zaznamenali celkem 45 000 stažení celých alb a 9 000 stažení jednotlivých singlů z alba Karton veverek,“ dodává.

Aktuální počiny obou skupin přináší řadu nových nápadů. Vypsaná fiXa točila své album Klenot během letošního února a března v Londýně. Zvuk měl na starosti Guy Fixsen (mj. Pixies, My Bloody Valentine nebo Slowdive), desku produkovali osvědčení producenti Jan P. Muchow a Dušan Neuwerth a mastering proběhl v londýnském studiu Metropolis pod dohledem Fixsena a Tonyho Cousinse. Album vyjde 9. 9. 2009 přesně v 9:09 na portálu t-music.cz. Fanoušci se tak ke Klenotu dostanou o více než měsíc dříve, než se objeví na pultech kamenných obchodů. Fyzické CD totiž bude v prodeji v distribuční síti až od 10. října.

Desáté studiové album kapely Horkýže Slíže je pojmenováno 54 dole hlavou podle unikátní milostné polohy, k jejímuž objevení hudebníky inspirovala starověká indická kniha lásky Kámasútra. Rovněž název pilotního singlu – Gándí Máhatmá – odkazuje na Indii. Na t-music.cz bude deska k dispozici již 1. října, v lisované verzi se objeví 21. října.

A jak se jednotlivé kapely dívají na prodej hudby v modelu „Zaplať, kolik si myslíš, že si kapela zaslouží“? Márdi z Vypsané fiXy podotýká: „Věříme tomu, že pořád existují lidé, nebo alespoň část, která chápe, že nahrání desky stojí spoustu energie, času a peněz. V případě, že jim naše deska něco ‘dá‘, tak nám taky něco dají a my zase nahrajeme další desku.“

„Horkýže Slíže se tímto krokem chtějí dostat blíže svým stávajícím i novým fanouškům a rádi jim nabídnou možnost zaplatit za hudbu, kolik sami uznají za vhodné,“ odpovídá Kuko, frontman skupiny Horkýže Slíže.

T-Mobile se však nepodílí jen na digitálním uvedení výše zmiňovaných novinek. Obě formace patří mezi účastníky dlouhodobého hudebního projektu T-Mobile – t-music tour. Vypsaná fiXa se do něj zapojila v roce 2007 při uvedení alba Fenomén. V rámci Vypsaná fiXa Fenomén Tour 07 navíc nabídla prostřednictvím služby t-music PLAY! k bezplatnému stažení hit Žeň koně. Letos je pak připraveno Klenot tour 2009, který začíná 23. a 24. září dvojitým křtem nové desky v Praze a končí 13. listopadu v Jindřichově Hradci. Kapela v rámci turné navštíví celkem 13 českých měst.

Také spolupráce se slovenskou skupinou Horkýže Slíže není na hudební scéně ničím novým. Navíc letošní, již sedmá, t-music tour nese právě jméno této kapely. A program t-music Horkýže Slíže tour je vskutku nabitý. Během 14 dnů se odehraje 7 koncertů. Turné začíná 6. října v ostravském klubu Garage a končí křtem alba v pražské Malé sportovní hale 21. října. Lístky na jednotlivé koncerty lze přitom zakoupit přes internet nebo unikátním novým způsobem přímo z mobilu bez čekání a front. Cena vstupenky se odečítá z telefonního účtu a vstupenka dorazí na mobil v podobě e-ticketu, kterým se držitel vstupenky prokáže při vstupu.

A je tu ještě jedna dobrá zpráva na závěr: mladí hudební fanoušci s tarify BAV SE mají vstup na libovolný koncert v rámci turné obou skupin zcela zdarma!

O skupině Vypsaná fiXa
Vypsaná fiXa je oblíbená česká hudební skupina hrající punk, respektive punk-pop. Kapela vzešla v roce 1994 v Pardubicích z rozpadající se skupiny K.R.K. Její tvorba je proslulá zajímavými básnickými – často surrealistickými texty, jejichž autorem je frontman Michal Mareda známý jako Márdi. V jeho písních je patrná inspirace například Williamem Saroyanem nebo Gabrielem Garcíou Márquezem. Největším vzorem Vypsané fiXy byli a jsou Pixies. Pardubická parta je především koncertní kapelou, hraje po celé republice, je jedním z nejvytěžovanějších hostů letních festivalů a vyjíždí za hranice (Polsko, Německo, Holandsko, Itálie). Drží si stovku koncertů ročně.

O skupině Horkýže Slíže
Horkýže Slíže je přední slovenská skupina, která našla svou cestu i k českým hudebním fanouškům. Jsou populární především díky energickým koncertům, ale oblíbená je i jejich rozmanitá hudební tvorba s vtipnými texty. Letos Slíže slaví až neuvěřitelných sedmnáct let existence, v nezměněné sestavě Kuko – Mario Sabotér – Dr. Štefánik – Jean Claud Vandel hrají od roku 2002. Na svém kontě mají celkem devět studiových alb a jeden záznam koncertu, který vyšel na i na DVD. Jubilejní desáté album vyjde netradičním způsobem digitálně na hudebních stránkách www.t-music.cz. Většinu času kapela tráví na turné, kdy střídá především česká a slovenská podia, a tak se jejich počet každoročně blíží neuvěřitelné stovce. Poslední album Ukáž tu tvoju ZOO přineslo kontroverzní megahit RnB soul, jehož video na youtube dosáhlo téměř dvoumilionového přehrání. Ovšem rockové pecky jako Silný Refrén nebo Líza a Vendy nezůstaly pozadu a připojily se k úspěšným hitům jako LAG song či Malá Žužu.

Tiskové zprávy

Diskuse