Dotykový telefon Samsung Star trhá prodejní rekordy

27. 8. 2009 16:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Oblíbený dotykový telefon Samsung Star trhá prodejní rekordy!

Dotykový telefon Samsung Star trhá prodejní rekordy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Kombinace nízké ceny, uživatelského rozhraní TOUCHWIZ a široké multimediální výbavy se ukázala jako ideální recept pro nejrychlejší překonání hranice 5 milionů prodaných kusů v rámci historie mobilních telefonů Samsung.

Dotykový telefon Samsung Star (S5230), který společnost Samsung Electronics Co. Ltd. uvedla na trh letos v květnu, je reálnou ukázkou vyslyšení nároků a finančních možností širokého spektra zákazníků. Pouhých několik měsíců po představení telefonu si ho koupilo 5 milionů uživatelů. Samsung Star se tak stal nejrychleji prodávaným telefonem v historii společnosti Samsung a zapsal se do jejích statistik zlatým písmem příslušejícím hvězdám.

Jen v květnu se prodalo telefonu Samsung Star 700 000 kusů, v červenci dosáhlo toto číslo již 900 000 kusů. Pokud bude současný trend prodeje pokračovat, očekává společnost Samsung zlomení další magické hranice, nyní ovšem 10 milionů prodaných kusů, již v listopadu 2009.

„Tento úspěch nás velmi těší“, uvedl Young-hee Lee, Vice Prezident Marketingu, Divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „A protože v současnosti zaznamenáváme prudce se zvyšující zájem o dotykové mobilní telefony, budeme nabídku těchto telefonů nadále rozšiřovat a podporovat ji unikátními marketingovými kampaněmi,“ dodal Lee.

Samsung Star dostal do vínku řadu užitečných funkcí, na které byli uživatelé zvyklí dosud jen u dražších modelů. Díky 3.0“ WQVGA plně dotykovému displeji a uživatelskému rozhraní Samsung TOUCHWIZ je ovládání telefonu zábavné, snadné a intuitivní. Multimediální funkce telefonu Samsung Star zahrnují 3,2 MPx fotoaparát a záznam videa QVGA@15fps. Samsung Star navíc podporuje širokou škálu formátů a DNSe pro kvalitnější zvuk.

Identifikaci neznámých skladeb usnadňuje služba „Shazam „Find Music“. Ta dokáže rozpoznat skladbu, i když ji jen náhodou zaslechnete na ulici. Nahraje ji, odešle na server a vy se během chvíle dozvíte její název i interpreta. Samsung Star vám umožní si skladbu rovnou i zakoupit.

Multimediální obsah se ukládá na 50MB interní paměť, kterou lze rozšířit pomocí microSD karty až o 8GB. Akcelerometr otočí displej podle toho, v jaké poloze telefon držíte. Pro snazší ovládání je Samsung Star vybaven QWERTY tlačítkem.
Samsung Star přináší i další zajímavé dotykové funkce. Díky „Gesture Lock“ je možné telefon odemknout a aktivovat menu napsáním písmene na displej. Ke každé nabídce je možné přiřadit písmeno abecedy a ta se pak rovnou objeví na displeji. Zvolíte-li si například písmeno „z“ pro složku „zprávy“, stačí vám napsat tento znak na displej a v okamžiku máte přístup do této složky. Na stejném principu pak funguje přístup do všech ostatních složek.

Přestože je Samsung Star vybaven špičkovými multimediálními funkcemi ukrytými v elegantním tenkém těle (11,9mm), povedlo se jeho tvůrcům udržet jeho cenu při zemi. Telefon je tak ideální volbou pro všechny, kteří vyznávají současné trendy a přitom nechtějí slevit ze svých nároků.

Orientační prodejní cena telefonu Samsung S5230 je 3 999,- Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse