AMD Opteron EE - nový šestijádrový procesor

1. 9. 2009 19:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový šestijádrový procesor AMD Opteron™ EE přináší nové možnosti na poli cloud i dense computingu

AMD Opteron EE - nový šestijádrový procesor

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

— Zvýšený výkon v témž 40-wattovém adaptéru jako u předchozích generací; vyhovuje i jedinečným požadavkům rozsáhlých data center —

Společnost AMD (NYSE: AMD) ohlásila okamžitou dostupnost nového šestijádrového procesoru AMD Opteron™ EE o příkonu 40W. Při zvýšeném výkonu standardních čtyřjádrových procesorů AMD Opteron na jeden watt o 31 procent¹ je šestijádrový procesor AMD Opteron EE šitý na míru zákazníkům, kteří potřebují vysoký výkon, ale zároveň jsou nuceni šetřit každý watt, aby se snížila spotřeba energie data centra.

• Poptávka po tomto velmi úsporném procesoru přichází hlavně od zákazníků řídících velké IT projekty s mnoha pracovišti, kde nízká spotřeba přebíjí potřebu čistého výkonu a kde má na konečný součet příznivý vliv každý ušetřený watt elektrické energie.
• Společnost AMD nabízí nejširší spektrum na energii úsporných procesorů s více než trojnásobnou nabídkou ekologických řešení, než má konkurence.
• Všechny úsporné procesory AMD jsou plnohodnotné a jsou vybaveny týmiž technologiemi AMD-V™ a AMD-P pro pokročilou virtualizaci a úsporu energie jako verze s běžnou spotřebou.
• Tento procesor s příkonem 40W je v současné době integrován v různých programech na míru od společností Dell a HP a také od nejrůznějších prodejců počítačů pro zákazníky pracujícími na bázi cloud computingu nebo Web 2.0, kde jsou úroveň denzity a nízká spotřeba klíčovými faktory v rozhodování.

„V našem průmyslovém oboru je důležité pozorovat, jak jsou technologie používány a sledovat nové a nové potřeby zákazníků,” řekl Patrick Patla, viceprezident a generální ředitel divize Server and Workstation. „Procesor AMD Opteron EE umožňuje OEM firmám poskytovat na energii úsporné servery, které nemají zapotřebí kompromisů v power managementu, virtualizaci nebo po stránce výkonu. Zvláště je navržen tak, aby byl řešením problémů, o kterých nyní probíhají rozsáhlé diskuze – zakládání a provoz velkých data center pro webové služby a přitom se snažit dosáhnout lepších výsledků s menšími náklady.”

Tiskové zprávy

Diskuse