Acer představuje nový LCD monitor G243HQ

31. 8. 2009 20:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer dnes představila nové širokoúhlé LCD monitory G243HQ s kontrastním poměrem 80 000:1, které zaručují naprosto realistický obraz. Jsou určeny pro hráče a uživatele, kteří chtějí špičkovou grafiku s vysokým rozlišením a dokonalé podání plynulého pohybu při hraní moderních her s vysokými požadavky na rychlost a na grafiku.

Acer představuje nový LCD monitor G243HQ

Displej G243HQ zaujme inovativním a radikálním vzhledem s nápadnou kombinací oranžovoměděné a černé barvy. Nezaměnitelné provedení monitoru G243HQ se šikmými plochami a ostrými hranami vyvolává představu síly a opěrná deska nohy s výrazně zakřivenými liniemi působí až vojensky strohým dojmem. Jedinečný výkon monitoru G243HQ se projeví právě při hraní těch nejnáročnějších her.

Širokoúhlý 23.6” panel CrystalBrite s rámečkem měděné barvy podporuje rozlišení 1920x1080, a tedy je ideální pro hraní her a multimediální aplikace v plném vysokém rozlišení 1080p. Neobyčejně krátká doba odezvy 2 ms, která výrazně zkracuje přechod od šedé k šedé a tím zaručuje vysokou kvalitu zobrazení pohybujících se objektů při hraní 3D her a sledování videofilmů, zprostředkuje neopakovatelný vizuální zážitek.

LCD displeje G243HQ, které podporují zobrazení s poměrem stran 16:9 a jsou vybaveny progresivním digitálním portem HDMI s HDCP, přehrávají v nejlepší kvalitě digitální filmy ve vysokém rozlišení, televizní vysílání i online média. Rozhraní HDMI navíc umožňuje okamžitě připojit nejrozšířenější digitální zařízení, jako např. DVD přehrávače, set-top boxy i herní konzole s vysokým rozlišením.

Displej Acer G243HQ je první značkový monitor s neuvěřitelným dynamickým kontrastním poměrem 80 000 :1. Tento kontrastní poměr, který je optimalizován programem Acer Adaptive Contrast Management, nabízí jedinečné zlepšení gradace a podání detailů, především v nedostatečně osvětlených či velmi jasných záběrech. Výsledkem je obraz jedinečné kvality s výjimečným, téměř realistickým podáním.

Široký úhel pohledu 170°, který umožňuje pohodlně sledovat displej i několika uživatelům najednou, a svítivost 300 cd/m2 zajišťují neobyčejně jasné a ostré podání. Spolu s 94 pixely na palec (PPI) napovídají, že LCD displej G243HQ je určený pro nejmodernější multimediální aplikace. Displej může být navíc naklopen do optimální polohy pro pohodlné sledování obrazu.
LCD displej Acer G243HQ tedy nabízí výjimečně živé a ostré zobrazení do nejmenšího detailu.

Zobrazovací technologie Acer
LCD displej Acer G243HQ využívá zobrazovací technologie Acer, které zprostředkují uživatelům ty nejlepší zážitky.

  • Acer eColor Management je technologie, která přizpůsobuje výkon panelu různým prostředím, světelným podmínkám a preferovanému způsobu zobrazení. Tato technologie optimalizuje podání obrazu podle scénáře, který uživatel může zvolit z mnoha možností: standardní režim (normální nastavení pro běžné použití displeje), textový režim (vhodný pro zobrazování dokumentů, listů tabulkových kalkulátorů atd.), grafický režim (zajišťuje nejvyšší kvalitu barevných snímků) a uživatelské režimy (které umožňují přesně přizpůsobit základní nastavení a obraz vlastním požadavkům).
  • Adaptive Contrast Management (ACM) dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu a zajistí neobyčejně ostrou reprodukci. Každá scéna je analyzována a obraz je přizpůsobován okénko po okénku, přičemž je zvýšena kvalita barev a dosažena nejčistší bílá i nejhlubší černá. Technologie Acer Adaptive Contrast Management zaručuje nižší spotřebu a úsporu energie.
  • Acer eDisplay Management je nová aplikace, vyvinutá pro přesné nastavení veškerých funkcí, jež jsou běžně ovládané tlačítky OSD na čelním panelu. Tato aplikace je určena k přizpůsobení jasu, kontrastu a ostrosti (volba nativního rozlišení), barevné rovnováhy a teploty. Každé přizpůsobené nastavení lze uložit a rychle vyvolat pro jednotlivé aplikace nebo světelné podmínky.

Funkce rozdělení plochy displeje/obraz v obraze umožňuje uživatelům jednoduše zvolit a nastavit jednotlivé části displeje nezávisle na pracovní ploše. Tato funkce je neobyčejně užitečná pro zajištění optimálního zobrazení v každém okně otevřeném pro jinou aplikaci.
Acer eDisplay rovněž podporuje další funkce, jako např. ochranu proti krádeži, řízení barev a nástroj pro správu majetku pro manažery správy informačních systémů, kteří mohou dálkově ovládat nastavení displeje.

Tiskové zprávy

Diskuse