NETGEAR - přepínače GS724TPS a GS748TPS

1. 9. 2009 15:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové inteligentní stohovatelné přepínače NETGEAR poprvé přinášejí unikátní standard PoE+

NETGEAR - přepínače GS724TPS a GS748TPS

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Přepínače řady GS7xxTPS jako první na světě podporují nový standard Power-over-Ethernet Plus umožňující napájet zařízení s příkonem až 30 W
NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, představuje dva nové gigabitové inteligentní ProSafe přepínače, modely GS724TPS a GS748TPS. Jedná se o první a jediné gigabitové inteligentní přepínače pro SMB sektor na světovém trhu, které kombinují gigabitové připojení, nový standard Power-over-Ethernet plus (PoE+) a možnosti stohování. Novinky tak jsou ideální zejména pro podporu propojených, tzv. konvergovaných sítí.

O konvergované sítě je mezi firemními zákazníky stále větší zájem, neboť vhodně kombinují vlastnosti bezdrátových, VoIP i tradičních kabelových sítí. Jediné univerzální řešení tohoto typu dokáže snížit náklady, zvýšit efektivitu a zdokonalit služby ve firmách. Řada přepínačů NETGEAR GS7xxTPS je navržena tak, aby maximálně zjednodušila malým a středním podnikům přechod jejich současné infrastruktury na konvergovanou síť, která umožňuje provoz bezdrátové LAN, VoIP volání či IP-PBX a video konference.

Nejsilnější napájení pro všechna PoE zařízení
Díky podpoře PoE na všech portech a funkci Auto Voice VLAN nabízejí přepínače jednoduché nastavení IP telefonie i flexibilitu připojení kdekoli v rozsahu firemních bezdrátových přístupových bodů bez jakékoli nutné změny infrastruktury. První čtyři porty na každém přepínači navíc podporují nový standard PoE+ založený na draftu IEEE802.3at, který umožňuje napájet PoE zařízení o příkonu až 30 W, typicky vícekanálové bezdrátové přístupové body, IP kamery či IP telefony s dotykovými displeji. Jeden přepínač řady Gs7xxTPS tak dokáže splnit všechny současné i budoucí nároky PoE přístrojů ve firmách typu SMB.

„SMB firmy volí stále častěji VoIP, bezdrátové a další konvergované technologie pro zvýšení produktivity a modernizaci svých sítí, proto požadují velmi pokročilou infrastrukturu přepínačů s výkonem dimenzovaným i pro budoucí využití,“ řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Naše nová generace ProSafe přepínačů GS7xxTPS dokonale uspokojí nároky všech klíčových firemních aplikací, a nabízí výkon, snadné použití i vysokou spolehlivost za dostupné ceny.”

Přepínače GS7xxTPS obsahují dvojici HDMI portů přinášející široké stohovatelné pásmo s rychlostí až 20 Gb/s. Uživatelé mohou stohovat až šest přepínačů, resp. 288 portů, a spravovat vše prostřednictvím jediné IP adresy. Přepínače jsou redundantní a snadno vyměnitelné „za běhu“ bez omezení systému. Přepínače řady GS7xxTPS rozšiřují stávající rodinu gigabitových inteligentních přepínačů GS7xxTS a mohou být i vzájemně stohovány. Stejně jako další přepínače společnosti NETGEAR nabízejí novinky další pokročilé funkce jako kontrolu přístupů (ACL), ověřování portů 802.1x, vylepšené QoS, nastavitelné omezení rychlosti či IGMP sledování. Intuitivní webové rozhraní navíc umožňuje snadnou správu s mnoha možnostmi nastavení.

„Dokud jsme neobjevili řešení NETGEAR, tápali jsme v tom, jak vytvořit spolehlivou konvergovanou síť. Vlastnosti infrastruktury, které jsme potřebovali, navíc výrazně přesahovaly naše finanční možnosti,“ řekl Gary Howell, technický ředitel společnosti Morgan Walsh Consultancy Limited. „Uvedení přepínačů NETGEAR GS7xxTPS nám naše problémy zcela vyřešilo. Od jejich instalace pracují bez nejmenších problémů, zaručují vysoký výkon síťového připojení napříč několika sítěmi a jejich administrace je opravdu velmi snadná. Lepší řešení jsme si nemohli přát.“

Inteligentní správa, zabezpečení i vylepšená QoS
Všechny gigabitové stohovatelné inteligentní přepínače NETGEAR řady ProSafe mohou uživatelé spravovat pomocí webového nástroje, který zajistí nastavení potřebných vlastností, monitoring či odstraňování závad stejně, jako by se jednalo o jediné zařízení. Samozřejmostí je jediná IP adresa, automatické zálohování a synchronizace firmwaru napříč celým stohem či jednotná konfigurace pro celý stoh. Modely z řady GS7xxTPS nabízejí rovněž SNMP (v1, v2 a v3) management pro sběr a sledování dat zabezpečující bezproblémovost sítě i správu zařízení, mohou být rovněž spravovány pomocí NETGEAR ProSafe Network Management Software (NMS100) a pracovat s jinými aplikacemi pro správu založenými na SNMP managementu.

Mezi cenné pokročilé funkce přepínačů GS7xxTPS patří také silnější ochrana prostřednictvím 802.1x pro ověřování a filtrování ACL, což umožňuje povolení nebo odepření přenosu v závislosti na konkrétních MAC či IP adresách. Priorita řazení zase zajišťuje, aby přenos dat s vysokou prioritou proběhl efektivně i během přetížení – firmy využívající např. VoIP telefonii nebo videokonference tak jsou schopny upřednostnit přenos hlasu a videa před jinými aplikacemi. Novinky poskytují i rozsáhlé možnosti nastavení vlastností QoS, jako např. systém upřednostňování na základě standardu 802.1p, Layer-3 (DSCP) priorizování či omezování rychlosti.

Přepínače NETGEAR GS724TPS a GS748TPS budou na českém trhu dostupné prostřednictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR v nejbližších týdnech za doporučenou cenu od 890, resp. 1 700 USD. Na oba modely se vztahuje i jedinečná doživotní záruka společnosti NETGEAR. Více informací je k dispozici na webu www.netgear.com/Products/Switches/AdvancedSmartSwitches.aspx.

Tiskové zprávy

Diskuse