iMac a Mac Pro jsou osazeny ATI Radeon HD 4800

1. 9. 2009 19:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Renomovanými grafickými kartami řady ATI Radeon™ HD 4800 společnosti AMD jsou osazeny i vysoce výkonné počítače iMac a Mac Pro, vybavené operačním systémem Snow Leopard s OpenCL

— Nejlepší grafické karty ATI Radeon™ s technologií OpenCL přinášejí vysoký výkon nové generaci operačního systému pro Mac —
Společnost AMD (NYSE: AMD) ohlásila, že renomované grafické karty řady ATI Radeon™ HD 4800, kterými jsou nyní vybaveny některé z nejvýkonnějších konfigurací počítačů iMac a Mac Pro, doplňují plně kompatibilní součást operačního systému Snow Leopard OpenCL verze 1.0. Jako norma otevřeného standardu je OpenCL klíčovou podmínkou pro zprovoznění technologie ATI Stream, která umožňuje vývojářům vytvářet výkonově vysoce efektivní aplikace, vybalancované v čerpání systémových prostředků z CPU i GPU pro ten nejlepší možný výkon při používání systému Snow Leopard.

„Softwaroví vývojáři koncovým uživatelům nejlépe poslouží otevřeným standardem a OpenCL, důležitou součástí systému Snow Leopard, která umožňuje funkci technologie ATI Stream od AMD, jež urychluje běh základních aplikací tím, že do procesu zapojí i výpočetní výkon GPU,” řekl Rick Bergman, senior viceprezident a generální ředitel divize AMD Products Group. „Ať už si užíváte multimédií ve vysokém rozlišení nebo hrajete nejnovější hry, grafické karty ATI Radeon™ HD 4870 a ATI Radeon™ HD 4850 v nejnovějším Macu Pro a iMacu zajistí, že aplikace podporující využití ATI Stream poběží rychleji.”

• Grafická karta ATI Radeon 4870 je dostupná v nejnovějším Macu Pro, zatímco karta ATI Radeon 4850 pohání nejnovější iMac. Tyto bohatě vybavené grafické procesory, navržené jako vysoce výkonní zástupci produktové rodiny ATI Radeon™ HD 4000, znovu definují počítačovou zábavu a přinášejí pokročilé vlastnosti, včetně podpory nejnovějších her a multimediální zážitky v kvalitě domácího kina ve vysokém rozlišení na příslušně vybavených monitorech a to jak v práci, doma nebo při hraní her.

• Technologie ATI Stream ovlivňuje vícejádrová CPU a GPU k urychlení několika paralelních operací u programů s podporou Streamu, což umožňuje softwarovým vývojářům zajistit zvýšený výkon a interaktivnost v širokém spektru počítačových platforem, podporujících OpenCL.

Zdroje
• Technologie ATI Stream