Objektiv Nikon AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G

9. 2. 2009 20:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Zcela nový, vysoce světelný základní objektiv formátu DX

Objektiv Nikon AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Nikon Europe s potěšením uvádí nový, vysoce světelný objektiv DX NIKKOR, model AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G. Objektiv se vyznačuje vysokou světelností f/1,8 pro jasný obraz v hledáčku a překrásně neostré pozadí při malé hloubce ostrosti. Objektiv je vybaven výjimečně kompaktním kruhovým ultrazvukovým zaostřovacím motorem Nikon pro tiché, rychlé a přesné automatické zaostřování i na fotoaparátech bez vestavěného zaostřovacího motoru, jako jsou přístroje Nikon D40 a Nikon D60.

„Tento objektiv je excelentním tvůrčím prostředkem a doplňkem objektivů, které mnoho zákazníků zakoupí v sadě s tělem fotoaparátu“, říká Ludovic Drean, Product Manager u společnosti Nikon Europe. A dodává: „Očekáváme, že mnozí zákazníci (například studenti fotografie) uvítají tento objektiv jako dostupnou volbu pro rozšíření svého fotografického systému.

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G
Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm F/1,8G s kompaktní a lehkou konstrukcí nabízí vysokou kvalitu obrazu, kterou jsou objektivy NIKKOR proslavené, za dostupnou cenu. Kruhový ultrazvukový zaostřovací motor zprostředkovává rychlé a tiché automatické zaostřování. Přestože se všechny optické členy objektivu během zaostřování posunují, přední část objektivu s filtrovým závitem se neotáčí a tubus objektivu nemění svou délku – ideální vybavení při použití blesků SB-R200 upevněných k filtrovému závitu objektivu.

Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G dodává pořízeným snímkům odlišný vzhled a atmosféru v porovnání se snímky pořízenými objektivy se zoomem, a jeho rozměry jsou ideální pro diskrétní momentky a snímky krajiny s obrazovým úhlem odpovídajícím lidskému vnímání. Díky sedmilamelové cloně s prakticky kruhovým tvarem nabízí objektiv přirozenější reprodukci neostrých míst obrazu. Při použití na digitálních jednookých zrcadlovkách formátu DX je obrazový úhel objektivu ekvivalentní objektivu s ohniskovou vzdáleností 50 mm na kinofilmu a formátu FX.

Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G G je vybaven dvěma zaostřovacími režimy, M/A (autofokus s prioritou manuálního zaostření) a M (manuální zaostřovací režim). Zaostřovací režim M/A umožňuje okamžité přepnutí na manuální zaostřování i během činnosti AF systému. Objektiv je vybaven gumovým těsněním minimalizujícím vnikání vlhkosti do přístroje okolo bajonetu a jeho nejkratší zaostřitelná vzdálenost je 0,3 m.

Specifikace
AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G
Formát: DX
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Světelnost/nejvyšší clonové číslo: f/1,8-22
Konstrukce: 8 čoček/6 členů (včetně jednoho hybridního asférického optického členu)
Obrazový úhel: 44°
Nejkratší zaostřitelná vzdálenost: 0,3 m
Největší měřítko zobrazení: 0,16x
Počet lamel clony: 7 (s optimalizovaným tvarem)
Zaostřování: Automatické zaostřování pomocí vestavěného ultrazvukového zaostřovacího motoru (SWM) a manuální zaostřování
Průměr filtrového závitu: 52 mm
Průměr x délka: Cca ř70 x 52,5 mm
Hmotnost: Cca 210 g

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G se dodává včetně zaklapávací 52 mm přední krytky LC-52 a zadní krytky LF-1, bajonetové sluneční clony HB-46 a měkkého pouzdra CL-0913. Objektiv bude dostupný od poloviny března 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse