Nokia dobývá sociální sítě

2. 9. 2009 16:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia dobývá sociální sítě a umocňuje zážitky z hudby

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia dnes na sympoziu Nokia World, které je každoročním cílem lidí zajímajících se o mobilní technologie, odhalila spojení, které může změnit způsob, jakým lidé vzájemně komunikují. Nabídla nové způsoby, jak poskytnout komukoliv a kdekoliv možnost vytěžit maximum z každého okamžiku. S dnes oznámenými novinkami i s nedávno představenými produkty – Nokia Money, Nokia N900, Nokia Booklet 3G, Nokia 5230 a Nokia 5800 Navigation Edition – se Nokia vydává do nové etapy proměny způsobů, jakými lidé prožívají své životy.

Olli-Pekka Kallasvuo, generální ředitel společnosti Nokia, uvedl: „Nokia svým bohatým portfoliem služeb oslovuje široké spektrum zákazníků, nikoliv jen jejich úzké skupiny. Toho docilujeme díky vzrůstajícímu počtu otevřených partnerství se světovými leadery v mnoha oblastech. Jsme pyšní na to, že se nacházíme na špici v oblasti chytrých telefonů a dalších pokročilých zařízení. To jsme nedávno také dokázali při představení zařízení Nokia N900 a Nokia Booklet 3G – dvou skvělých příkladů, jak se svět mění a Nokia je tím, kdo tuto změnu iniciuje.“

Nokia oznamuje spuštění služby Lifecasting with Ovi, připravené ve spolupráci s nejrozšířenější sociální sítí na světě Facebook. Otevírá se tak zcela nová inovativní kapitola internetu založená na osobním kontaktu a znalosti aktuální polohy uživatele. Lifecasting with Ovi je první aplikací, která umožňuje uživateli publikovat svoji polohu i aktualizace stavu na Facebooku přímo z výchozího displeje mobilního zařízení. Lifecasting usnadňuje pročítání, registraci i připojení k internetové komunitní službě Facebook a umožňuje tak lidem zůstat ve spojení a sdílet informace s těmi, na kterých jim záleží.

„Jsme velice potěšeni naším partnerstvím se společností Nokia,“ řekl Henri Moissinac, ředitel mobilní divize portálu Facebook. „Od její nabídky v červenci je aplikace pro přístup k síti Facebook z telefonů Nokia dostupná ke stažení ve více než 150 zemích a v současné době je také jednou z nejstahovanějších aplikací na portálu Ovi Store. Jsem velice rád za takto úzkou spolupráci s největším výrobcem mobilních telefonů na světě na tom, abychom našim 250 milionům uživatelů mohli přinést takto inovativní přístup k Facebooku přímo z jejich mobilních telefonů. A to je přitom jen začátek.“

Lifecasting se premiérově představí na nové Nokia N97 mini, sesterském modelu úspěšné Nokia N97. Nokia N97 mini je navržena pro společenské uživatele s citem pro styl. Jedná se o menší mobilní multimediální přístroj se stylovými křivkami z nerezové oceli vybavený 3,2“ dotykovým displejem, klávesnicí QWERTZ a plně uživatelsky přizpůsobitelným výchozím displejem. Díky ní je každá Nokia N97 mini stejně jedinečná jako otisk prstu. Nokia N97 mini přináší skutečně osobní internet zabalený v kompaktním přístroji s jedinečným designem Nokia N97.

Jonas Geust, viceprezident Nokia Nseries k tomu uvedl: „Lidé chtějí prostřednictvím internetu spojit svůj fyzický a virtuální svět v jeden. Nokia N97 mini je navržena pro tento nový sociální internet a pro to, aby uživatelům pomohla zorientovat se mezi lidmi i ve virtuálním prostoru. Díky aplikaci Lifecasting with Ovi uvádí Nokia N97 mini novou kapitolu internetu založeného na osobním kontaktu a znalosti aktuální polohy uživatele.“

Lifecasting with Ovi bude prostřednictvím Nokia Betalabs dostupná jak pro multimediální přístroj Nokia N97, tak i pro Nokia N97 mini. Nokia N97 mini již obsahuje tento nový software, který bude uveden v říjnu také jako bezplatný update pro Nokia N97. Nový software přináší do obou zařízení skvělé novinky, včetně nových widgetů pro výchozí displej a dodatečných funkčních vylepšení včetně kinetického skrolování.

Nokia N97 mini také obsahuje novou aplikaci Ovi Maps, se kterou je orientace a navigace v terénu ještě snazší. Navíc, díky bezplatné pěší navigaci a přístupu k prémiovému obsahu od Lonely Planet, Michelin a Wcities, se Nokia N97 mini stává nejmenším cestovním průvodcem na světě.

Uživatelé si také mohou přizpůsobit výchozí displej svého přístroje, a to díky tisícům nejrůznějších aplikací a služeb dostupných na Ovi Store. Ať již jde o hry, videa a podcasty, pracovní nástroje anebo webové služby, Ovi Store je tou nejsnazší cestou, jak naplnit výchozí displej přístroje Nokia N97 mini aplikacemi, které vyjadřují vaši osobnost. Předpokládané zahájení prodeje Nokia N97 mini bude v říjnu 2009 za přibližnou cenu 450 EUR bez daně.

Příběh hudby pokračuje s přístrojem Nokia X6

Jako symbol průkopnictví v oblasti hudby dnes Nokia představila také novou Nokia X6. Se schopností přehrát až 35 hodin hudby je Nokia X6 mocným prostředkem pro osobní zábavu. Kombinuje v sobě zabudovanou paměť 32 GB spolu s dotykovým displejem o rozměru 3,2”.

Coby nekompromisní přístroj pro milovníky hudby a pro ty, kdo se pohybují ve společnosti, má Nokia X6 obrazovku v poměru 16:9, optimalizovanou pro fotografie, video a brouzdání po internetu. S přímým přístupem do Ovi Store je Nokia X6 centrem aktivity, která přivádí na váš výchozí displej přátele a virtuální komunity, v nichž se pohybujete.

Jo Harlow, Vice President, Nokia, to komentuje: “Nokia X6 a Comes With Music jsou silná kombinace, která hudebním fanouškům dovoluje stáhnout si všechnu hudbu, kterou chtějí – rychle, jednoduše a zdarma. Dáváme lidem pohodlný přístup, vlastnictví obrovské hudební knihovny a nový vzrušující dotykový přístroj, na kterém si hudbu mohou přehrávat.”

Portfolio hudebních přístrojů Nokia dnes doplnila také nová Nokia X3. Ta je přizpůsobena pro milovníky hudby a představuje první přístroj se systémem Series 40 umožňující přístup do Ovi Store. Nokia X3 je štíhlý a kompaktní hudební přístroj vybavený stereoreproduktory, zabudovaným FM rádiem a fotoaparátem s rozlišením 3,2 Mpx.

Pro co nejlepší hudební zážitek Nokia také představila Mini reproduktor Nokia MD-9. Jde o reproduktor kapesní velikosti s mocným zvukem. Další novinkou je stereofonní Bluetooth Headset Nokia BH-505 – ergonomický a lehký headset s vysokou kvalitou reprodukce i telefonování v hlučném prostředí.

Nokia X6 bude mít přibližnou maloobchodní cenu 450 EUR bez daně a Nokia X3 115 EUR bez daně. Oba přístroje přijdou na trh ve čtvrtém čtvrtletí roku 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse