BenQ představuje šest nových projektorů

3. 9. 2009 09:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost BenQ, přední světový výrobce DLP projektorů, obohacuje sektor vzdělávání o důmyslnou řadu nových modelů, která si zaslouží pozornost zejména ze strany vyučujících a ředitelů škol. Nové vzdělávací projektory od BenQ snižují školám celkové náklady na provoz a šetří jejich rozpočty, a to zejména díky snadné a levné údržbě, dlouhodobé bezporuchovosti nebo jednoduchému a bezpečnému použití v oblasti školství.

BenQ představuje šest nových projektorů

Mezi chytré prvky charakteristické pro tuto řadu patří například bezfiltrová technologie, inteligentní systém péče o lampu, nízká úroveň hlučnosti (nejnižší v celém odvětví), kvalitní chlazení, zvýšená mechanická odolnost lamp a ochrana zraku před poškozením. Šestice modelů zaměřených primárně na oblast vzdělávání se dostane do prodeje již velice brzy. Svým zacílením nová řada produktů zcela pokrývá všechny možné školní scénáře, z nichž můžeme jmenovat například projektory pro ultra krátké projekční vzdálenosti, jež mohou plnit roli interaktivních tabulí. Dále nechybějí 3D projekční schopnosti pro zpestření výuky, podpora funkce Crestron® RoomView® LAN (Local Area Network) pro snadnou správu více projektorů nebo rozlišení XGA pro maximální univerzálnost použití. Nové modely s označením MP626, MP670, MP776, MP777 budou v prodeji od poloviny října. Model pro krátkou projekční vzdálenost MP776 ST za cenu 29.999 Kč bez DPH bude dostupný v průběhu září a MP772 ST za cenu 24.900 Kč bez DPH je již v prodeji.

Pro pracovníky, kteří rozhodují o nákupech v oblasti vzdělávání, jsou nové modely projektorů od BenQ jasnou volbou, hlavně pokud jde o poměr výkonu k pořizovací ceně. DLP projektory od společnosti BenQ se vyznačují velmi nízkými náklady na provoz - například hermeticky uzavřené tělo zařízení šetří finanční prostředky tím, že omezuje nutnost častých výměn a čištění filtru, chrání zařízení proti prachu a zajišťuje tak konzistentní a přesné barvy, které nikdy nevyblednou. Životnost přístroje (včetně životnosti lampy) prodlužuje také exkluzivní inteligentní systém péče o lampu realizovaný například neustálou kontrolou její provozní teploty. Prvky správy a ochrany zařízení, které jsou důležité zejména pro správce rozsáhlejších školních sítí, zajišťuje již zmíněný Crestron® RoomView® LAN v kombinaci se zabezpečením projektoru pomocí hesla. Instituce vybavené jakýmkoliv projektorem z nové řady Education Series (standardně dodávány se software RoomView Express) jsou v rámci sítě Crestron schopny kontrolovat a spravovat až 250 projektorů a dalších zařízení jako jsou plátna, prvky zatemnění, osvětlení apod. Z jednoho jediného počítače tak mohou uživatelé jednotlivě či hromadně sledovat i ovládat všechny zasíťované projektory MP776 ST. Tímto způsobem lze kontrolovat například přítomnost projektorů, provádět jejich vypínání, zapínání a změnu pohotovostních módů nebo realizovat vzdálenou IT podporu. Kupující potěší rovněž nízká spotřeba projektorů BenQ (méně než 1 W v pohotovostním režimu) a jednoduchá instalace (automatické nastavení, integrované reproduktory, rozšířené možností připojení a výborné parametry zoomu).

Nové projektory si bezesporu získají respekt také u samotných učitelů - byly totiž vybaveny vlastnostmi, které mají sloužit primárně jejich potřebám. Všech šest modelů je schopno 3D stereoskopické výuky - novinky v oblasti vzdělávání, jež má za úkol vylepšit kvalitativní parametry vyučování a schopnosti zapamatování u studentů. Tohoto efektu lze dosáhnout díky vizuálnímu zpodobnění komplexní látky v předmětech, jako je anatomie, geometrie, biologie nebo dokonce historie. Výuka je taktéž zefektivněna díky technologiím vylepšeného zpracování obrazu, mezi něž patří například BrilliantColorTM, VIDI TM a v neposlední řadě také modernizované barevné kolečko. Výjimečně bohaté odstíny podporují představivost žáků při sledování videa a obrázků, u prostého textu a komplexních grafů je navíc dosaženo vynikající čitelnosti dokonce i ze zadních řad třídy. Všechny modely se vyznačují vynikajícím rozlišením 1024 x 768 pixelů (XGA), nejnižší úroveň hluku dostupná na trhu zase ulehčuje vyučujícímu výklad a zajišťuje vyšší soustředěnost studentů. Co se týče bezpečnosti provozu, nabízejí nové modely projektorů BenQ znatelně nižší teploty než konkurence a pochlubí se prvky ochrany lampy proti poškození. K dispozici jsou zde také produkty určené pro krátké projekční vzdálenosti, které lze umístit blíže k promítacímu plátnu, což přispívá k vyššímu komfortu používání. Prvky rychlého nastavení, jako je automatická detekce zdroje, korekce barvy zdi, přednastavené režimy a automatické přizpůsobení, dodávají učiteli jistotu a vyšší úroveň komfortu při integraci technologie do vyučování.

Tiskové zprávy

Diskuse