Mobilní telefon Sony Ericsson XPERIA X2

3. 9. 2009 09:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Sony Ericsson představila nový telefon XPERIA X2, již druhý model multifunkční řady XPERIA, který je vybaven novým operačním systémem Windows Mobile 6.5. V kombinaci s personalizovanými ovládacími panely XPERIA nabízí telefon snadnou multimediální komunikaci s přehledným grafickým designem, s nímž lze nepřetržitě aktualizovat důležité informace.

Mobilní telefon Sony Ericsson XPERIA X2
  • Nový operační systém Windows Mobile® 6.5
  • 14 ovládacích panelů pro rychlý přístup k internetu, multimediálním obsahům, komunikaci i zábavě
  • Velký 3,2“ dotykový displej s vysokým rozlišením v kvalitě obrazu DVD
  • 8,1megapixelový fotoaparát s přisvětlením
  • 3D panely s trojrozměrnými efekty, zoomem a speciálními tlačítky pro ovládání hudebního přehrávače
  • XPERIA™ exkluzivní asistenční služba pro řešení nečekaných situací

XPERIA™ X2 je již druhým zástupcem unikátní řady telefonů Sony Ericsson, která spojuje dva neustále sílící požadavky uživatelů – internetovou komunikaci a multimediální zábavu. Prostřednictvím uživatelského rozhraní XPERIA™ má uživatel k dispozici 14 ovládacích panelů, jejichž pořadí si může sám nastavit a mít tak rychlý přístup k nejpoužívanějším funkcím jako je internet, pracovní dokumenty, Skype či zábava. Na velkém dotykovém 3,2“ displeji s kvalitním obrazem je vše naprosto přehledné.

S novým operačním systémem Windows Mobile® 6.5 je vyřizování pracovních záležitostí snadné i na cestách. Prostřednictvím programů Microsoft Office lze pohodlně prohlížet či upravovat potřebné dokumenty na plnohodnotné QWERTY klávesnici. Rychlé připojení k internetu přes Wi-Fi™ pak zajistí snadné stahování multimédií či příjem a odesílání objemných e-mailů. Prohlížení uložených dokumentů na větší obrazovce zprostředkovává přiložený kabel s výstupem na televizi.

Výhodou speciální grafiky ovládacích panelů a možnosti pravidelné synchronizace s počítačem je, že uživatele přístroj bezprostředně informuje o plánovaných pracovních schůzkách, důležitých kontaktech, nepřijatých hovorech, zprávách či e-mailech.

Součástí telefonu je integrovaný 8,1megapixelový fotoaparát s automatickým i dotykovým zaostřením a stabilizátorem obrazu. Přehled o místě pořízení fotografie zajišťuje zabudovaná aGPS. Z multimediální zábavy jsou uživateli k dispozici dále 3D hry či server pro sledování videoklipů YouTube™. Prostřednictvím aplikace Facebook™ i programu Skype je uživatel v neustálém kontaktu se svými blízkými.

Pro využití telefonu 24 hodin denně 7 dní v týdnu nabízí řada XPERIA™ svým uživatelům nově zřízenou asistenční službu, která vyřídí případné komplikace s internetovým připojením či technologické závady telefonu v zahraničí ihned pouhým telefonátem.

Z dostupného příslušenství je pro model XPERIA™ X2 vhodná také výkonná nabíječka do auta AN300. Nabíjí přístroj až o 40% rychleji než ostatní nabíječky. Stačí ji zasunout do zapalovače.

Sony Ericsson XPERIA™ X1 bude k dispozici na českém trhu v posledním čtvrtletí tohoto roku v černém barevném provedení.