Oracle Database 11g Release 2

4. 9. 2009 08:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Oracle Database 11g Release 2 je nyní dostupná ke stažení z webu Oracle Technology Network.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Nejnovější generace světově nejpoužívanější databáze staví na inovacích uvedených v Oracle Database 11g, které pomáhají organizacím lépe spravovat informace s vyšší kvalitou služby a daleko nižšími náklady.

Až pětinásobné snížení nákladů na servery díky konsolidaci v gridu
Technologie Oracle Real Application Clusters (RAC) v této verzi umožňuje plug-and-play konfiguraci gridu a přináší nové možnosti sdružování serverů, které umožní organizacím snížit jejich náklady na servery optimalizací přidělování a správy konsolidovaných databázových sítí.
Je k dispozici také nový doplněk pro databázi Oracle RAC One Node. Řešení Oracle RAC One Node umožňuje zákazníkům snáz zkonsolidovat méně kritická databázová prostředí v gridu s většinou funkcí redundance a dostupnosti, které poskytuje technologie Oracle Real Application Clusters.

Nižší náklady na datová úložiště
Kombinace technologií Oracle Database 11g Release 2 Advanced Compression a Partitioning ušetří náklady na datová úložiště 2-4násobnou kompresí dat a zjednodušením používání levnějších úložných technologií.
Technologie Oracle Automatic Storage Management je v této verzi rozšířena o podporu obecného souborového systému clusteru, který pomůže zákazníkům snížit jejich náklady na správu datového úložiště.

Eliminace nevyužité redundance
Oracle Database 11g Release 2 Automatic Storage Management, Oracle Real Application Clusters a Active Data Guard umožňují používat úložné a serverové prostředky pro zajištění odolnosti vůči poruchám i pro provoz produkčních úloh, takže záložní servery a datová úložiště nemusí běžet naprázdno při čekání na poruchy.
Novinkou v této verzi je funkce Redefinition, která umožňuje za provozu upgradovat databázové aplikace zákazníků. Odstraňuje tak nutnost mít samostatná prostředí pro upgrade.

Vyšší výkon datových skladů
Oracle Database 11g Release 2 v kombinaci s technologií Oracle Database Machine poskytuje až 10x vyšší výkon dotazů. Tato verze také přináší vyšší výkon dotazů díky možnosti transparentně spouštět dotazy proti datům uloženým v paměti všech serverů v gridu.

Až dvojnásobný nárůst produktivity
Automatické funkce samočinné správy mohou až zdvojnásobit produktivitu správce databáze proti starším verzím Oracle Database a zkrátit dobu potřebnou k upgradu z předchozích verzí.

Podpůrné citáty
„Naši zákazníci chtějí funkce, které jim nabídnou lepší výkon a dostupnost, sníží náklady na IT a umožní poskytovat podnikovým uživatelům lepší informace,“ řekl Andy Mendelsohn, senior viceprezident společnosti Oracle pro technologie databázových serverů. „Uvedením Release 2 jsme dokonali naše představy o Oracle Database 11g jako prostředku pro řešení současných provozních a IT výzev firem. Stále se držíme strategie pomáhat zákazníkům poskytovat co nejkvalitnější služby s nižšími náklady.“
„Organizace, které čelí exponenciálnímu nárůstu informací a komplikovanosti datového centra, se snaží minimalizovat náklady na IT a zvýšit efektivitu správy,“ řekl Carl Olofson, viceprezident výzkumu ve společnosti IDC. „Oracle Database 11g Release 2 přináší vylepšení technologie výpočetní sítě, správy úložišť a funkce správy, které pomohou uživatelům dosáhnout lepšího využití jejich systémů pro správu informací. Zároveň zjednodušují a zlevňují správu související systémové infrastruktury.“

Podpůrné zdroje
• Oracle Database 11g
• Oracle Database 11g Release White Paper
• Poslechněte si podcasty o zákaznících Oracle Database
• Oracle Blog: Database Insider
• Sledujte Oracle Database na Twitteru
• Stažení bezplatné zkušební verze Oracle Database 11g Release 2.

Tiskové zprávy

Diskuse