200 Mbps po elektircké síti - D-Link Powerline

7. 9. 2009 11:09    Rubrika: Tiskové zprávy

D-LINK NYNÍ DODÁVÁ 200Mb/s SADU POWERLINE PRO ROZŠÍŘENÍ SÍTĚ VYUŽITÍM ELEKTRICKÝCH ZÁSUVEK

200 Mbps po elektircké síti - D-Link Powerline

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Kompletní řešení PowerLine umožňuje rychlý přenos HD videa a hudby, hraní on-line her a mnohem víc přes běžné domovní elektrické zásuvky

D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, dnes představuje svoji novou síťovou sadu PowerLine, která umožňuje uživatelům rozšířit jejich domácí síť a připojit až čtyři zařízení přes existující domovní elektrické rozvody.

Nová sada D-Link PowerLine HD 4-port Starter Kit (DHP-343) obsahuje jeden přepínač PowerLine HD se 4 porty (DHP-342) a jeden ethernetový adaptér PowerLine HD (DHP-302)*. Tato komplexní nabídka nyní poskytuje uživatelům vše, co potřebují pro snadné připojení až čtyř digitálních mediálních zařízení, herních konzol, tiskových serverů, počítačů nebo síťových úložišť dat do svojí domácí sítě. Výhodou je, že nejsou potřebné žádné další kabely nebo kabelové rozvody, protože technologie PowerLine využívá pro přenos dat obyčejné dráty střídavé elektrické sítě a ve zdi zabudované zásuvky.

„Naše síťové řešení PowerLine umožňuje uživatelům, aby si ještě snadněji užívali vymožeností digitálních domácností, nabízejících streamování médií s vysokým rozlišením, on-line hraní her a další moderní aplikace,” vysvětluje Aleš Pícl, Country Sales Manager společnosti D-Link Česká republika. „Tato technologie je rychlá, mimořádně snadno použitelná a je přirozeným doplňkem našich populárních kabelových i bezdrátových produktů pro domácí sítě, který dokáže přenášet data i do těch míst v domě, kde může být obtížné zavádět kabel nebo získat dostatečně silný bezdrátový signál.″

Zařízení D-Link PowerLine se zapojují přímo do zásuvky elektrické sítě
a nabízejí jeden, respektive čtyři LAN porty pro připojení několika zařízení v prostoru celého domu. Síťová identita zařízení může být rychle a pohodlně nakonfigurována pouhým stisknutím tlačítka, čímž se aktivuje bezpečnostní šifrování dat, které pomáhá chránit síť PowerLine před únikem informací.

Přepínače a adaptéry D-Link PowerLine jsou schopné dosáhnout rychlosti až 200 Mb/s. Tato vysoká přenosová rychlost je vhodná pro aplikace náročné na šířku pásma, jako jsou streamování HD videa, telefonování přes síť (VoIP) nebo hraní on-line her bez nepříjemného „zasekávání”. K dobrému fungování přispívá také v přepínači vestavěná technologie QoS (Quality of Service), která řídí prioritu přenosů a zaručuje, že při surfování po webu nebo stahování souborů nebude narušen souběžně probíhající přenos dat pro multimediální aplikace.

Řada PowerLine je vybavena také ekologickou technologií D-Link Green s úsporným režimem, který pomáhá šetřit energii. Pokud během určité doby nedojde k žádnému přenosu dat, přejde adaptér automaticky do klidového režimu, aby se ušetřila energie.

Doporučená koncová cena nové sady D-Link PowerLine HD 4-port Starter Kit je 3 133 Kč bez DPH.

*Obě součásti sady Powerline HD 4-Port Starter Kit Powerline (DHP-343) je možné zakoupit také samostatně.

Tiskové zprávy

Diskuse