Zabezpečení rodiny v Microsoft Windows Live

8. 9. 2009 14:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Rodiče, mějte přehled o aktivitách svých dětí na internetu!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

S bezplatnou aplikací Windows Live Zabezpečení rodiny budete snadno v obraze

Microsoft představil novou verzi aplikace Windows Live Zabezpečení rodiny, díky které mohou rodiče snadno dohlížet na to, jak jejich děti tráví čas u svých počítačů. Z jakéhokoliv místa s připojením na internet se rodiče mohou jednoduše dostat k informacím o čase stráveném na počítači, navštívených webových stránkách, použitém seznamu kontaktů i aplikacích, které dítě používá.
Vedle možnosti snadné kontroly Microsoft přichází se zjednodušenými filtry pro blokování webových stránek. Aplikace Zabezpečení rodiny je člení na stránky s obsahem pro dospělé, s informacemi o sexu, obsahem vhodným pro děti, sociální sítě a e-maily, a na základě rozhodnutí rodičů je následně otevírá nebo blokuje. Další výhodou je možnost zakázat nevhodné kontakty, se kterými děti komunikují při využívání Windows Live Spaces, Hotmailu nebo Messengeru. Nová verze přináší také rozšířenou ochranu při vyhledávání přes Bing, Yahoo! nebo Google v podobě zámku, který zajistí zobrazení stránek určených pouze pro děti.
Aplikace Windows Live Zabezpečení rodiny je zdarma ke stažení přes službu Windows Live na http://download.live.com/familysafety. Na rozdíl od předchozích verzí již není nutné mít pro každé dítě takzvané Live ID, stačí vytvořit uživatelský účet v systému Windows a jeho prostřednictvím nastavit individuální možnosti, zámky a jiné funkce.
Windows Live Zabezpečení rodiny je účinným nástrojem, jak chránit děti před internetovou kriminalitou, která se díky anonymitě, náročné postihnutelnosti a mnoha potenciálním obětem stává stále více atraktivní. Nebezpečí, která již dávno nespočívají v šíření ničících virů, ale zahrnují zejména krádeže osobních informací, navazování nebezpečných kontaktů, vydírání, internetovou pornografii a zneužívání dětí po internetu, se Microsoft snaží potírat například i prostřednictvím nového prohlížeče Internet Explorer 8. Ten, jak dokazuje nejnovější studie NSS Labs, dokáže bez jakýchkoliv dalších bezpečnostních aplikací odhalit až 81 procent všech útoků zaměřených na podvod uživatelů. To je třikrát více než dokázal druhý nejúspěšnější webový prohlížeč v testu. Více informací o výhodách Internet Exploreru 8 najdete v tiskové zprávě na http://www.microsoft.com/cze/presspass/msg/20090825_news1.mspx.

Tiskové zprávy

Diskuse