Barracuda Link Balancer

9. 9. 2009 20:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Barracuda Link Balancer – více muziky za méně peněz

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Je tomu právě rok, co společnost Barracuda Networks rozšířila svou mimořádně úspěšnou a mnohokrát oceněnou řadu zařízení o zcela nový produkt Barracuda Link Balancer, který slouží pro efektivní rozložení zátěže mezi více serverů poskytujících internetové služby.

Zařízení dokáže optimalizovat provoz několika internetových linek, realizovaných například jako T1s, T3s, xDSL, CATV od jednoho či více poskytovatelů. Barracuda Link Balancer je dostupný ve třech modelech s kapacitou 35 až 250 Mbps síťového provozu.

Barracuda Link Balancer průběžně sleduje důležité parametry jednotlivých připojení, jako je jeho dostupnost, vytížení, kapacita či chybovost. V případě výpadku jednoho druhu připojení může automaticky provést přechod na alternativní konektivitu, takže zákazník má na své síti stále k dispozici spojení do Internetu. Snadno ovladatelné webové rozhraní pak dává administrátorům k dispozici přehledné statistické údaje o všech důležitých parametrech internetových připojení.

Počátkem tohoto měsíce byla pro Barracuda Link Balancer uvolněna nová verze firmware 1.2, která prostřednictvím Authoritative DNS services nabízí rovněž load balancing příchozího provozu. Díky tomu je možné snadno a rychle konfigurovat různé příchozí internetové linky pro přístup k webovým službám.

Kromě rozšíření funkčních možností společnost Barracuda Network přistoupila rovněž k výraznému snížení cen všech tří modelů Barracuda Link Balancer. Uživatelé tak mohou s menšími investičními náklady získat robustní a výkonné řešení pro správu a řízení více různých způsobů internetového připojení jejich serverových farem.

Tiskové zprávy

Diskuse