Microsoft LifeCam Cinema - širokoúhlé 720p HD video

9. 9. 2009 20:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft LifeCam Cinema představuje širokoúhlé 720p HD video

Microsoft LifeCam Cinema - širokoúhlé 720p HD video

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Širokoúhlé nahrávání je ideální pro streamování a nahrávání videí například na Facebook nebo YouTube.

Širokoúhlé zobrazení je již téměř všude kolem nás od notebooků, přes stolní monitory až po televize. Společnost Microsoft s uvedením LifeCam Cinema nastavuje tento formát i jako standard pro webové kamery. LifeCam Cinema je první širokoúhlou kamerkou určenou pro domácí uživatele, která podporuje snímání videa s nativním rozlišením 720p, tedy HD. Právě teď je správný čas tuto technologii nabídnout zákazníkům. Například na Facebook každý měsíc přibývá více než 10 000 videí a jedině LifeCam Cinema zaručí jejich čistý obraz a to, že se všichni dostanou do záběru.

„Když jsme téměř před rokem začali na LifeCam Cinema pracovat, byli jsme motivovaní hlavně tím, že drtivá většina displejů a nejpopulárnější sociální sítě se rovněž přeorientovaly na širokoúhlé zobrazení,“ říká Stuart Milton, systémový inženýr Microsoft Hardware a dodává: „LifeCam Cinema nastavuje laťku pro novou generaci webových kamer a jejich využití.”
Být jako hvězda filmového plátna za jakéhokoli osvětlení
LifeCam Cinema je vyvinuta tak, aby uživatelům dopřála báječný zážitek z obrazu ve vysokém rozlišení (HD) a naprosto čistý zvuk. Život se ovšem neodehrává v ateliéru, a tak jsou pro natáčení málo kdy ideální světelné podmínky, jaké mají například filmaři s partou osvětlovačů v zádech. Ve většině místností je relativně málo světla, ale i přesto dokáže LifeCam Cinema zobrazit vše v neuvěřitelné kvalitě a udržet si vysokou rychlost snímání (30 snímků za vteřinu).
Vše se “rozšiřuje”
LifeCam Cinema je v současnosti jedinou webovou kamerkou s nativním rozlišením 720p, která snímá video v širokoúhlém formátu 16:9. V tomto HD rozlišení disponuje rovněž auto fokusem, který udržuje obraz vždy dokonale ostrý od konce místnosti až do deseti centimetrů od kamery. Spolu s LifeCam Cinema Microsoft představuje technologii ClearFrame, která zrychluje zpracování obrazu v jakémkoli rozlišení a zlepšuje odfiltrování ruchů a šumu. Další novinkou je nejširší snímací úhel ze všech kamer společnosti Microsoft a to 74 stupňů. Nikdy se už tedy nemusíte strachovat, že se něco nedostane do záběru.
Cena a Dostupnost
LifeCam Cinema bude k dostání v průběhu září 2009 za doporučenou koncovou cenu 1999,- Kč včetně DPH.

Více informací naleznete na www.microsoft.com/cze/hardware.

Tiskové zprávy

Diskuse