Microsoft varuje před prodejem testovacích verzí Windows 7

8. 9. 2009 14:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft varuje před prodejem testovacích verzí Windows 7

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

S blížícím se termínem uvedení systému Windows 7 a vzrůstajícím zájmem o něj se stále častěji objevují případy podvodného prodeje.

Společnost Microsoft se v poslední době stále více setkává s případy, kdy prodejce počítačů, ať již nových nebo starších, nabídne zákazníkovi společně s novým počítačem i Windows 7 ve verzi Beta nebo Release Candidate. Zkušební verze systému Windows 7, které mají časově omezenou platnost, nejsou přitom v žádném ohledu určeny k prodeji, ale k testování systému. Prodejce, který zákazníkovi účtuje instalaci této testovací verze a uvádí ji jako položku na prodejním dokladu, se tak dopouští podvodného jednání a prodeje.
„Chtěli bychom varovat uživatele, aby se měli na pozoru před podvodným prodejem, a v případě, že se již stali obětí podobného případu, aby se obrátili na prodejce počítače a požadovali nápravu věci. O takovýchto případech je rovněž možné přímo informovat společnost Microsoft, a to prostřednictvím Zákaznického centra na telefonním čísle 841 300 300,” radí Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client společnosti Microsoft.
Dostupnost Windows 7
Finální verze systému Windows 7 bude dostupná celosvětově od 22. října 2009, včetně české verze. V tuto chvíli se mohou zákazníci setkat s počítači s předinstalovaným systémem Windows Vista a s možností získání upgradu na systém Windows 7 po jeho uvedení na trh. Jedná se o program tzv. Technologické záruky, který platí od 26. června 2009 do 31. ledna 2010, přičemž možnost upgradu na systém Windows 7 je nabízena za manipulační poplatek nebo zcela zdarma.
S blížícím se uvedením finální verze upozorňuje Microsoft své zákazníky také na rizika spojená se stahováním neoriginálních verzí systému Windows 7 z internetu. Ve většině případů totiž u neoriginálních verzí dochází ke změně kódu systému a k následnému zneužití citlivých informací o uživateli. Uživatelé rovněž ztrácejí právo na pravidelné aktualizace systému, a díky tomu pak jejich systém není chráněn před škodlivým softwarem a dalšími útoky z internetu. Více inforamcí naleznete na stránkách www.legalnisoftware.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse